Jump to content

Како зарадити новац у Србији - идеје

Оцени ову тему

Милан М.

Препоручена порука

Шта у овој нашој Земљи може да се пониди младима као посао, а да то није берба малина и сл?

Ја имам сад скоро 18 година, а треба да се школујем још 7 + стажирање. Што практично значи да ћу прву плату примити са 27 година, ако Бог да. Шта ће моји грдни родитељи до тад? :-)

А имала сам разне идеје, тј. имам их још увк, ал' немам паре да започнем било шта. И кад кренем нешто са неком цркавицом коју скупим од џепарца, увек се испостави да то није довољно. :-( Једино ми преостало - гитару на раме па у подземни пролаз на зелењаку. :-D

Sta ces sestro, moramo da krenemo da radimo i u reforme ove lopovske drzave. Samo nam je to spas.. ovako samo ljige, gmazovi i politicki puleni dobijaju poslove i priliku za poslovanje. Mi ostlai moramo krvnicki da se borimo.

Ja da ti savetujem, da gledas malo americke beznismene.. oni lepo kazu. stednja..od svakih sto dinara kreni da stedis 20... za godinu dana neces imati veliku sumu ali ces imati dobru naviku i praksu, dobar obrazac ponasanja. Samo stedi.. sakupices para za investiciju pa ces obrnuti i zaraditi.. dodati to na neki kredit ili nesto.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

dodati to na neki kredit ili nesto.

Ne! Nikako! Kredit samo ako imaš redovnu platu, stalan posao i takvu struku da lako možeš da nađeš posao, i onda kredit samo ako mora, a ni tad! Ako baš mora da se uzajmljuje bolje je pozajmiti od rodbine i vratiti bez kamate.

Bežite od minusa i kredita i zaduživanja. Bežite od dugova!

Подели на овим сајтовима

Ја сам све затварала очи пред овим лошим стањем. Све сам мислила "добар сам ученик, бићу добар студент, имаће за мене посла". Ал' кад ме одбише за стипендију, а добио је дечко чији тата има плату 2000е, увидела сам где иде ово друштво.

Ал' не предајем се ја. Верујем да ће бити боље. А до тад ћемо се сналазити како знамо. :-)

Него да питам, пошто видим да се овде људи у свашта разумеју... је л' постоји нека школа за фотографе? Евентуално неки курс, ал' да се добија сертификат?

Sent from my EBM755ND using Tapatalk

Подели на овим сајтовима

Него да питам, пошто видим да се овде људи у свашта разумеју... је л' постоји нека школа за фотографе? Евентуално неки курс, ал' да се добија сертификат? 

Znam par mladih fotografa, postoje fakulteti koji se bave umetnickom fotografijom, a ako hoces ovako svadbarski, najbolje kod nekog koga znash da Shegrtaris.. i tako ces da se ubacis.. 

Ne! Nikako! Kredit samo ako imaš redovnu platu, stalan posao i takvu struku da lako možeš da nađeš posao, i onda kredit samo ako mora, a ni tad! Ako baš mora da se uzajmljuje bolje je pozajmiti od rodbine i vratiti bez kamate.

Bežite od minusa i kredita i zaduživanja. Bežite od dugova!

Ne mozes da vodis pristojan posao bez pristojnih kredita. Pricao sam o investicionim kreditima.

Подели на овим сајтовима

је л' постоји нека школа за фотографе? Евентуално неки курс, ал' да се добија сертификат?

nemam konkretan odgovor, samo hoću da ti kažem da mislim da papirići / sertifikati tu ne znače mnogo na terenu (u realnosti), već portfolio, tj kako radiš.

inače vidi ovo, probaj da prodaješ nešto, ne košta te ništa:  http://photodune.net/

Подели на овим сајтовима

Ne mozes da vodis pristojan posao bez pristojnih kredita. Pricao sam o investicionim kreditima.

Ne! :)

Bolje skupljaj pare. Ili traži investitora. Iz prostog razloga što nikad ne možeš da znaš da li će se biznis primiti. A o dugu i da ne pričam.

Inače, Mirjana reče da još nema ni 18 godina, tako da prvo treba da radi i da skuplja pare, pa tek onda može da misli o biznisu

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ne! :)

Bolje skupljaj pare. Ili traži investitora. Iz prostog razloga što nikad ne možeš da znaš da li će se biznis primiti. A o dugu i da ne pričam.

Ima raznih resenja. Svako ima svoje prednosti i mane.

Inače, Mirjana reče da još nema ni 18 godina, tako da prvo treba da radi i da skuplja pare, pa tek onda može da misli o biznisu

Ja sam joj to prvo predlozio. Danas imam 26 godina. da sam svaki dan izdvoji po 50  dinara to je 360 dana x 50 dinara x 8 god to je 140  000 dinara, nije neka cifra ali bi mogla da mi pomogne, znacajno u pocinjanju posla, a na stednji bi mogao da zaradim na istoj cifri. 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

За почетак, на интернету можеш да сазнаш скоро све о фотографији, за финесе ћеш морати да прибавиш неку квалитетну литературу.

Ја се бавим 3Д визуелизацијама у архитектури и ентеријеру и био сам принуђен да колико-толико изучим фотографију, јер је саставни део овога што радим...да не кажем да сам све о 3Д-у научио путем интернета.

Све је на дохват руке...

Што се тиче школе фотографије, прво мораш да одлучиш којом врстом фотографије желиш да се бавиш, па ћеш према томе бирати и школу, којих свакако, има мали милион. Има неких "интерактивних", па онда викенд школа фотографије, онлајн варијанти и сл. и то са издавањем којекаквих сертификата који коштају неке смешне износе...наравно, има и озбиољнијих школа а све зависи шта ти треба... 

Свако иоле озбиљније фото друштво има неке курсеве које можеш да похађаш...

Подели на овим сајтовима

inače vidi ovo, probaj da prodaješ nešto, ne košta te ništa: http://photodune.net/

Хвала на савету. Ако је џабе, што да се не проба. :-D

Ма мени би била пуна капа да имам 8-10 хиљада месечно. Да имам за маркицу и те путне трошкове, да купим нешто да обучем и евентуално ако се деси да изађем негде. :-) Читала сам сад претходне постове и дошла сам до закључка да бих могла обновити мало html. :-D

Sent from my EBM755ND using Tapatalk

Подели на овим сајтовима

Retusiranjem i obradom fotografija na sajtu Elance mozes da zaradis mesecno 500$-1000$.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

A ja sam danas ovo "izorao" ....

IMG_1011.jpg

A ovo su mi "ralo i volovi" ... 

IMG_1017.jpg

A kakve veze ima tvoja volonterska proizvodnja olovaka u italiji sa zaradom novca u Srbiji?

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Stvarno?

Ja sam za mesec  i po zaradio 600$... a to mi je prvi mesec, jos mi je slab portfolio i istorija poslova

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Osim toga, na elance-tu i slicnim sajtovim ima i brdo drugih, vrlo razlicitih poslova.

Mesecno moze vrlo lepo da se zaradi...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...