Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 čovek je jehovin svedok ili adventista pre ovo prvo kao i ovaj Andjelković došli su ovde ne da pričaju duhovne razgovore nego da provociraju! armagedon je blizu! Ko je blizu? DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Mocarte pa i ti si preterao i preterivao kada si ismejavao čin Pričešćivanja na temi sa posterima kada si prikazivao slike kučića sa zinutim njuškama i dole stavljao tekst tipa - u redu za pričešće.Pa ti niko ništa nije rekao. Ti si kao eto slobodno dete Božije pa možeš malo i po Pričešću a bogami i po popovima. E pa slobodan sam i ja pa ću za debile poput Jupitera da kažem da su debili. Столе and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Mocarte pa i ti si preterao i preterivao kada si ismejavao čin Pričešćivanja na temi sa posterima kada si prikazivao slike kučića sa zinutim njuškama i dole stavljao tekst tipa - u redu za pričešće.Pa ti niko ništa nije rekao. Ti si kao eto slobodno dete Božije pa možeš malo i po Pričešću a bogami i po popovima. E pa slobodan sam i ja pa ću za debile poput Jupitera da kažem da su debili. да, само имајмо на уму разлику између ироније која наглашавањем и претеривањем указује на проблеме и некултуре Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 свима које ова проблематика (личности Светог Духа) занима, препоручујем ове теме https://www.pouke.org/forum/topic/18734-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%98%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%98%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BD-%D0%B1%D0%BE%D0%B3/ https://www.pouke.org/forum/topic/7221-%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D1%83-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%98%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%86%D0%B8/ https://www.pouke.org/forum/topic/7197-%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%98%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D1%83-%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%9A%D1%83/ https://www.pouke.org/forum/topic/6995-%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D1%83-%D0%BA%D0%BE%D0%B4-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%98%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85-%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B0/#entry200282 ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Иначе, није лоше споменути и ово Најпрефињеније откровење Новога завета, о Светој Тројици, има свој праобраз у Аврамовом животу. То је позната посета тројице анђела Божијих Авраму под храстом Мамријским. (Види Пост.18.1-5). Аврам ословљава тројицу анђела као једнога, називајући их Господ. Они једу у његовом присуству и предсказују рођење Исака од Саре, у њеним старим годинама. У овој посети Бога Авраму, Православна црква види праслику потпуног откривања Свете Тројице у Новоме Завету. Posle mu se javi Gospod u ravnici mamrijskoj kad seđaše na vratima pred šatorom svojim u podne. 1 Moj. 13:18, 1 Moj. 14:13, Dela 7:2 Podigavši oči svoje pogleda, i gle, tri čoveka stajahu prema njemu. I ugledavši ih potrča im u susret ispred vrata šatora svog, i pokloni se do zemlje; 1 Moj. 18:22, 1 Moj. 19:1, Jev. 13:2, 1 Pet. 4:9 I reče: Gospode, ako sam našao milost pred Tobom, nemoj proći sluge svog. Sud. 6:18 Da vam donesem malo vode i operite noge, te se naslonite malo pod ovim drvetom. 1 Moj. 24:32, 1 Moj. 43:24 I izneću malo hleba, te potkrepite srce svoje, pa onda pođite, kad idete pored sluge svog. I rekoše: Učini šta si kazao. I Avram otrča u šator k Sari, i reče: Brže zamesi tri kopanje belog brašna i ispeci pogače. 2 Sam. 13:6 Pa otrča ka govedima i uhvati tele mlado i dobro, i dade ga momku da ga brže zgotovi. Pa onda iznese masla i mleka i tele koje beše zgotovio, i postavi im, a sam stajaše pred njima pod drvetom dokle jeđahu. I oni mu rekoše: Gde je Sara žena tvoja? A on reče: Eno je pod šatorom. 1 Moj. 24:67, Titu 2:5 A jedan između njih reče: Dogodine u ovo doba opet ću doći k tebi, a Sara će žena tvoja imati sina. A Sara slušaše na vratima od šatora iza njega. 1 Moj. 17:19, 1 Moj. 21:2, Lk. 1:13, Rim. 9:9 A Avram i Sara behu stari i vremeniti, i u Sare beše prestalo šta biva u žena. Rim. 4:19, Jev. 11:11 Zato se nasmeja Sara u sebi govoreći: Pošto sam ostarela, sad li će mi doći radost? A i gospodar mi je star. 1 Moj. 17:17, Lk. 1:18, 1 Pet. 3:6 Tada reče Gospod Avramu: Što se smeje Sara govoreći: Istina li je da ću roditi kad sam ostarela? Ima li šta teško Gospodu? Dogodine u ovo doba opet ću doći k tebi, a Sara će imati sina. Ps. 115:3, Jer. 32:17, Zah. 8:6, Mt. 3:9, Mt. 19:26, Lk. 1:36, Lk. 1:37, Rim. 4:21, Jev. 11:19 A Sara udari u bah govoreći: Nisam se smejala. Jer se uplaši. Ali On reče: Nije istina, nego si se smejala. Potom ustaše ljudi odande, i pođoše put Sodoma; a Avram pođe s njima da ih isprati. A Gospod reče: Kako bih tajio od Avrama šta ću učiniti, Ps. 25:14, Amos 3:7, Jn. 15:15 Kad će od Avrama postati velik i silan narod, i u njemu će se blagosloviti svi narodi na zemlji? 1 Moj. 12:3, 1 Moj. 22:18, Ps. 72:17, Dela 3:25, Gal. 3:8, Gal. 3:16, Gal. 3:18 Jer znam da će zapovediti sinovima svojim i domu svom nakon sebe da se drže puteva Gospodnjih i da čine što je pravo i dobro, da bi Gospod navršio na Avramu šta mu je obećao. horatio је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Па, како то...да водимо дијалог докле нам се допада, а посље да забранимо? Постоје различити начини да се врши мисија, а ово је један од њих. Уколико је неко примитиван и уврједљив, како ја то разумијем, летиће са форума. Уколико, пак, аргументовано расправља и има отворен ум, те не декламује научене пјесмице - зашто не би било разговарано са њим? Мислим да немамо чега да се плашимо... Неки немамо а неки имају Мисију вршиш док има смисла вршити мисију. Наш проблем је што мислимо да су сви људи. А нису. Неки су свиње (па нек ме и банују). То треба прихватити. Тешко је али тако је. Немамо куд. Волели би смо да нису али јесу. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Јупитер, брале, шта мислиш о догађају код Аврама? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 dajte, ne maltretirajte čovjeka, nije mu do toga, vidite li da traži oslonac u životu Столе је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Ko je blizu? armagedon Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Јупитер, брале, шта мислиш о догађају код Аврама? Ma on se još pita čiji je stari zavet ako nisi video. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Све што је јеретичко а искрено није ми страно : ) (ово кажем за себе, да не будем погрешно схваћен јер немам намеру да лепим етикете) Бог је стрпљив и верујем да ће свакоме ко га искрено тражи отрворити пут... зашто не би један од путева био и кроз секту? Знам многе примере. Лично познајем брата који је био јеховиста а сада је православац. Диван човек био и тад и сад... с тим што је раније имао другачија убеђења Столе and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Иначе браћо форумаши правите се овде фини и толерантни према хулитељима и секташима,као ето не би ли их придобили и показали своју ширину,док нас православне свештенике који живимо са и од Писма ,једва чекате да погрешимо и онда зна се,спуштања, исмејавања, супротстављања, теме типа на ломачу са поповима- Што не покажете толеранцију према нашим ставовима,него дозвољавате да вас врти око малог прста једна секташка будала као што је Јупитер. U odnos naroda prema popovima ne bih ulazio ali bih dodao da jupiter nikako nije budala . Meni je cudno da niko ne shvata sta on radi . Njemu nije bitno da dokaze da je on u pravu , nema nikakvu zelju da "pobedi" , njemu je cilj da ovde bude prisutan i stvori odredjenu sliku o sebi i o pravolslavnima ,kao i da izazove sumnju u ucenje pravoslavne crkve . I koliko mogu da vidim odlicno mu ide posao . Samo vi nastavite da rasravljate sa njime a admini neka ga tolerisu , on jedan stvarno vrti oko malog prsta citav forum . Potpuno je svestan kakve ce reakcije da izazove svojim ponasanjem i nastupom i to mu i jeste cilj i onda pravoslavni izgledaju netolerantni i agresivni a zapravo je on je taj koji je neverovatno agresivan samo to lepo maskira . I pored toga mu je cilj ne da dokaze da je on u pravu vec da izazove sumnju u pravolsavno ucenje ne bi li neko pokazao makar i najmanje interesovanje za njegovo ucenje a odatle oni znaju kako ce dalje , imaju odlicne tehnike pranja mozga neopreznima . Naravno , dosao je na poruke zbog velike posecenosti sajta i definitifno ce nekog da "upeca " ukoliko mu se ne sgtane na put .Molim admine da dobro razmisle o ovome jer ako neka jadna dusa ode u sektu to ce biti na njima .Jos jednom , dobro razmislite o ovome sto sam rekao Столе, Ignjatije, ИгорМ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Јуптеру, прочитај мало шта и како учи Православна Црква о Исусу Христу 1. Тајна Боговаплоћења 2. О личности Господа Исуса Христа а) Исус Христос - истинити Бог б) Исус Христос - истинити човек в) Исус Христос - истинити Богочовек 3. Начин ипостасног сједињења двеју природа у Господу Исусу Христу 4. Последице ипостасног сједињења двеју природа у Господу Исусу Христу Успешно и благословено читање од Господа ти желим. Кад завршиш са овим пређи и на остала поглавља. Небојша Јовановић је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Naravno , dosao je na poruke zbog velike posecenosti sajta i definitifno ce nekog da "upeca " ukoliko mu se ne sgtane na put .Molim admine da dobro razmisle o ovome jer ako neka jadna dusa ode u sektu to ce biti na njima .Jos jednom , dobro razmislite o ovome sto sam rekao je l ovo razlog za paniku? zar ne treba odgovoriti? zar na forumu nema nekog ko može voditi dijalog? ponekad mi se čini da previše gledamo filmove. ako neko čita jupitera čitaće i odgovore pa neka sam proceni i vidi Duh... mislim da su baš ove teme najkorisnije za duhovnost jer pravoslavlje razgovara sa nekim ko je drugačiji... nažalost, mnogi u sebi promrmljaju ono o biserima i svinjama i uspokoje se. Bolje je na temama gde se svi slažemo... tamo sevaju poruke samo tako ИгорМ, zuti car and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 je l ovo razlog za paniku? zar ne treba odgovoriti? zar na forumu nema nekog ko može voditi dijalog? ponekad mi se čini da previše gledamo filmove. ako neko čita jupitera čitaće i odgovore pa neka sam proceni i vidi Duh... mislim da su baš ove teme najkorisnije za duhovnost jer pravoslavlje razgovara sa nekim ko je drugačiji... nažalost, mnogi u sebi promrmljaju ono o biserima i svinjama i uspokoje se. Bolje je na temama gde se svi slažemo... tamo sevaju poruke samo tako Stvar je u tome sto jupiteru razgovor uopste nije bitan , on je ovde po zadatku i zadatak ostvaruje za sada dobro. Da je za dlaku drugaciji nacin na koji on"razgovara" ne bi mi smetao . Imali smo i muslimane , imamo ateiste , ove , one ... pa mi niko od njih nije smetao ma koliko bezobrazan bio i ma koliko pricao lazi i pokusavao da uvredi i omalovazi pravoslavlje . Ovaj mi smeta jer je vrlo perfidan i kroz navodnu "raspravu " on sprovodi ispunjava svoje radne zadatke i zato ga treba izbaciti . Столе је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука