Jump to content

Bog je postao covek?

Оцени ову тему

Препоручена порука

čovek je jehovin svedok ili adventista pre ovo prvo kao i ovaj Andjelković došli su ovde ne da pričaju duhovne razgovore nego da provociraju! armagedon je blizu!

Ko je blizu? :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Mocarte pa i ti si preterao i preterivao kada si ismejavao čin Pričešćivanja na temi sa posterima kada si prikazivao slike kučića sa zinutim njuškama i dole stavljao tekst  tipa  - u redu za pričešće.Pa ti niko ništa nije rekao. Ti si kao eto slobodno dete Božije pa možeš malo i po Pričešću a bogami i po popovima. E pa slobodan sam i ja pa ću za debile poput Jupitera da kažem da su debili.

Подели на овим сајтовима

Mocarte pa i ti si preterao i preterivao kada si ismejavao čin Pričešćivanja na temi sa posterima kada si prikazivao slike kučića sa zinutim njuškama i dole stavljao tekst tipa - u redu za pričešće.Pa ti niko ništa nije rekao. Ti si kao eto slobodno dete Božije pa možeš malo i po Pričešću a bogami i po popovima. E pa slobodan sam i ja pa ću za debile poput Jupitera da kažem da su debili.

да, само имајмо на уму разлику између ироније која наглашавањем и претеривањем указује на проблеме и некултуре

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Иначе, није лоше споменути и ово

Најпрефињеније откровење Новога завета, о Светој Тројици, има свој праобраз у Аврамовом животу. То је позната посета тројице анђела Божијих Авраму под храстом Мамријским. (Види Пост.18.1-5). Аврам ословљава тројицу анђела као једнога, називајући их Господ. Они једу у његовом присуству и предсказују рођење Исака од Саре, у њеним старим годинама. У овој посети Бога Авраму, Православна црква види праслику потпуног откривања Свете Тројице у Новоме Завету.

Posle mu se javi Gospod u ravnici mamrijskoj kad seđaše na vratima pred šatorom svojim u podne.

Podigavši oči svoje pogleda, i gle, tri čoveka stajahu prema njemu. I ugledavši ih potrča im u susret ispred vrata šatora svog, i pokloni se do zemlje;

I reče: Gospode, ako sam našao milost pred Tobom, nemoj proći sluge svog.

Da vam donesem malo vode i operite noge, te se naslonite malo pod ovim drvetom.

I izneću malo hleba, te potkrepite srce svoje, pa onda pođite, kad idete pored sluge svog. I rekoše: Učini šta si kazao.

I Avram otrča u šator k Sari, i reče: Brže zamesi tri kopanje belog brašna i ispeci pogače.

Pa otrča ka govedima i uhvati tele mlado i dobro, i dade ga momku da ga brže zgotovi.

Pa onda iznese masla i mleka i tele koje beše zgotovio, i postavi im, a sam stajaše pred njima pod drvetom dokle jeđahu.

I oni mu rekoše: Gde je Sara žena tvoja? A on reče: Eno je pod šatorom.

A jedan između njih reče: Dogodine u ovo doba opet ću doći k tebi, a Sara će žena tvoja imati sina. A Sara slušaše na vratima od šatora iza njega.

A Avram i Sara behu stari i vremeniti, i u Sare beše prestalo šta biva u žena.

Zato se nasmeja Sara u sebi govoreći: Pošto sam ostarela, sad li će mi doći radost? A i gospodar mi je star.

Tada reče Gospod Avramu: Što se smeje Sara govoreći: Istina li je da ću roditi kad sam ostarela?

Ima li šta teško Gospodu? Dogodine u ovo doba opet ću doći k tebi, a Sara će imati sina.

A Sara udari u bah govoreći: Nisam se smejala. Jer se uplaši. Ali On reče: Nije istina, nego si se smejala.

Potom ustaše ljudi odande, i pođoše put Sodoma; a Avram pođe s njima da ih isprati.

A Gospod reče: Kako bih tajio od Avrama šta ću učiniti,

Kad će od Avrama postati velik i silan narod, i u njemu će se blagosloviti svi narodi na zemlji?

Jer znam da će zapovediti sinovima svojim i domu svom nakon sebe da se drže puteva Gospodnjih i da čine što je pravo i dobro, da bi Gospod navršio na Avramu šta mu je obećao.

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Па, како то...да водимо дијалог докле нам се допада, а посље да забранимо? Постоје различити начини да се врши мисија, а ово је један од њих. Уколико је неко примитиван и уврједљив, како ја то разумијем, летиће са форума. Уколико, пак, аргументовано расправља и има отворен ум, те не декламује научене пјесмице - зашто не би било разговарано са њим? Мислим да  немамо чега да се плашимо...

Неки немамо а неки имају :D

Мисију вршиш док има смисла вршити мисију. Наш проблем је што мислимо да су сви људи. А нису. Неки су свиње (па нек ме и банују). То треба прихватити. Тешко је али тако је. Немамо куд. Волели би смо да нису али јесу.

Подели на овим сајтовима

Све што је јеретичко а искрено није ми страно : ) (ово кажем за себе, да не будем погрешно схваћен јер немам намеру да лепим етикете)

Бог је стрпљив и верујем да ће свакоме ко га искрено тражи отрворити пут...  зашто не би један од путева био и кроз секту? Знам многе примере. Лично познајем брата који је био јеховиста а сада је православац. Диван човек био и тад и сад... с тим што је раније имао другачија убеђења

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Иначе браћо форумаши правите се овде фини и толерантни према хулитељима и секташима,као ето не би ли их придобили и показали своју ширину,док нас православне свештенике који живимо са и од Писма ,једва чекате да погрешимо и онда зна се,спуштања, исмејавања, супротстављања, теме типа на ломачу са поповима- Што не покажете толеранцију према нашим ставовима,него дозвољавате да вас врти око малог прста једна секташка будала као што је Јупитер.

U odnos naroda prema popovima ne bih ulazio ali bih dodao da jupiter nikako nije budala . Meni je cudno da niko ne shvata sta on radi . Njemu nije bitno da dokaze da je on u pravu , nema nikakvu zelju da "pobedi" , njemu je cilj da ovde bude prisutan i stvori odredjenu sliku o sebi i o pravolslavnima ,kao i da izazove sumnju u ucenje pravoslavne crkve . I koliko mogu da vidim odlicno mu ide posao . Samo vi nastavite da rasravljate sa njime a admini neka ga tolerisu , on jedan stvarno vrti oko malog prsta citav forum . Potpuno je svestan kakve ce reakcije da izazove svojim ponasanjem i nastupom i to mu i jeste cilj i onda pravoslavni izgledaju netolerantni i agresivni a zapravo je on je taj koji je neverovatno agresivan samo to lepo maskira . I pored toga mu je cilj ne da dokaze da je on u pravu vec da izazove sumnju u pravolsavno ucenje ne bi li neko pokazao makar i najmanje interesovanje za njegovo ucenje a odatle oni znaju kako ce dalje , imaju odlicne tehnike pranja mozga neopreznima . Naravno , dosao je na poruke zbog velike posecenosti sajta i definitifno ce nekog da "upeca " ukoliko mu se ne sgtane na put .Molim admine da dobro razmisle o ovome jer ako neka jadna dusa ode u sektu to ce biti na njima .Jos jednom , dobro razmislite o ovome sto sam rekao

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Naravno , dosao je na poruke zbog velike posecenosti sajta i definitifno ce nekog da "upeca " ukoliko mu se ne sgtane na put .Molim admine da dobro razmisle o ovome jer ako neka jadna dusa ode u sektu to ce biti na njima .Jos jednom , dobro razmislite o ovome sto sam rekao

je l ovo razlog za paniku? zar ne treba odgovoriti? zar na forumu nema nekog ko može voditi dijalog? ponekad mi se čini da previše gledamo filmove. ako neko čita jupitera čitaće i odgovore pa neka sam proceni i vidi Duh... mislim da su baš ove teme najkorisnije za duhovnost jer pravoslavlje razgovara sa nekim ko je drugačiji... nažalost, mnogi u sebi promrmljaju ono o biserima i svinjama i uspokoje se. Bolje je na temama gde se svi slažemo... tamo sevaju poruke samo tako

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

je l ovo razlog za paniku? zar ne treba odgovoriti? zar na forumu nema nekog ko može voditi dijalog? ponekad mi se čini da previše gledamo filmove. ako neko čita jupitera čitaće i odgovore pa neka sam proceni i vidi Duh... mislim da su baš ove teme najkorisnije za duhovnost jer pravoslavlje razgovara sa nekim ko je drugačiji... nažalost, mnogi u sebi promrmljaju ono o biserima i svinjama i uspokoje se. Bolje je na temama gde se svi slažemo... tamo sevaju poruke samo tako

Stvar je u tome sto jupiteru razgovor uopste nije bitan , on je ovde po zadatku i zadatak ostvaruje za sada dobro. Da je za dlaku drugaciji nacin na koji on"razgovara" ne bi mi smetao . Imali smo i muslimane , imamo ateiste , ove , one ... pa mi niko od njih nije smetao ma koliko bezobrazan bio i ma koliko pricao lazi i pokusavao da uvredi i omalovazi pravoslavlje . Ovaj mi smeta jer je vrlo perfidan i kroz navodnu "raspravu " on sprovodi ispunjava svoje radne zadatke i zato ga treba izbaciti .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...