Berkut Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Неко може да буде и подвижник и прсо као шишарка у исто време. Мене што се тиче, подвижник нисам, а квантну физику контам ту и тамо. Има ли још нешто што те занима? 1)Nemas pojma,podviznistvo nije igranje klikera ispred zgrade,vec nauka. 2) Onda iznesi to sto znas,a moglo bi pomoci da se razume pojam o vremenu. Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Ok. Koja to teorija kvantne fizike kaze da se vreme ubrzava? Da vreme ne postoji.Ono je samo privid ovog sveta. Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 I to ćemo da vidimo. Ali Patrijarh Pavle je odgovorio na moje pitanje o vremenu...i drugi odgovor mi ne treba... . Je l* čujete ovaj glas....ako on nije svetac onda sam ja babaroga. Bio je i ostao zivo jevandjelje.... Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
makarios Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 1)Nemas pojma,podviznistvo nije igranje klikera ispred zgrade,vec nauka. 2) Onda iznesi to sto znas,a moglo bi pomoci da se razume pojam o vremenu. Nauka Duha Svetog Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Da vreme ne postoji.Ono je samo privid ovog sveta. Aha. Znaci suma sumarum ide ovako. Monasi i monahinje podvigom znaju da se vreme, koje je kvantna fizika dokazala da ne postoji, ubrzava?! Dobar, dobar, nema sta Nobela uzima sledece godine samo tako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Arsenija је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Aha. Znaci suma sumarum ide ovako. Monasi i monahinje podvigom znaju da se vreme, koje je kvantna fizika dokazala da ne postoji, ubrzava?! Dobar, dobar, nema sta Nobela uzima sledece godine samo tako. Nesto ti je bilo potrebno dugo da odgovoris,malo si mu dao po googlu ,da skontas o cemu ja pricam.Al dobro,kontam da si upisao u pretrazivac kvantas fizika,pa se cudjenjem pitao kakve veze ima kiseli kupus i paradajiz sa fizikom. Pitao bih te ,jel ovo sadasnje merenje vremena precizno i tacno? Ako ne verujes monasima,mozda bi verovao Sv pismu,osim ako nisi neznabozac,tj. verujuci nevernik. Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Август 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Lajicki receno uzimajuci u obzir sve vase postove zakljucujem sledece :.mislise. : Ljudi se prave pametni pa kao fora vreme ne postoji. Za ljude po meni pale prirode vreme postoji. Mi se radjamo proslost pisemo post sadasnjost a umiremo negde u budjnosti. E sad za Boga ne postoji ni proslos ni bududjnost vec samo sadasnjost. Sve dok budemo na ovom svetu postojace vremenski tok koga mi smrtnici moramo da se da kazem pridrzavamo.... Ufffff :.mislise. 4chsmu1 :.mislise. Zero and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Lajicki receno uzimajuci u obzir sve vase postove zakljucujem sledece :.mislise. : Ljudi se prave pametni pa kao fora vreme ne postoji. Za ljude po meni pale prirode vreme postoji. Mi se radjamo proslost pisemo post sadasnjost a umiremo negde u budjnosti. E sad za Boga ne postoji ni proslos ni bududjnost vec samo sadasnjost. Sve dok budemo na ovom svetu postojace vremenski tok koga mi smrtnici moramo da se da kazem pridrzavamo.... Ufffff :.mislise. 4chsmu1 :.mislise. Vreme ne tece nego teku promene u materijalnom svetu koje ti opazas..i sve te promene se odigravaju uvek i iskljucivo sada....nije to nikakva fora vec apodikticna istina....proslost postoji samo u tvom umu kao secanje na sadasni trenutak ili trenutke koji su se odigrali....buducnost je vizija ili pretpostavka na osnovu sadasnjeg trenutaka ili trenutaka i koje ce opet da se odigra u sada....i tvoje umno opazanje i i proslosti i buducnosti se odigrava sada i svaka tvoja aktivnost se odigrava sada nikada juce i ili prekosutra.....i da dozivis viziju kraja sveta doziveces je sada....SVE SE ODIGRAVA SADA Жедни and Berkut је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Vreme ne tece nego teku promene u materijalnom svetu koje ti opazas..i sve te promene se odigravaju uvek i iskljucivo sada....nije to nikakva fora vec apodikticna istina....proslost postoji samo u tvom umu kao secanje na sadasni trenutak ili trenutke koji su se odigrali....buducnost je vizija ili pretpostavka na osnovu sadasnjeg trenutaka ili trenutaka i koje ce opet da se odigra u sada....i tvoje umno opazanje i i proslosti i buducnosti se odigrava sada i svaka tvoja aktivnost se odigrava sada nikada juce i ili prekosutra.....i da dozivis viziju kraja sveta doziveces je sada....SVE SE ODIGRAVA SADA I upravo zato nema razlike da li ces ti steci besmrtnost ili neces jer ti nikako ne mozes da iskusis smrt i kako god da okrenes uvek je sada bilo da je do kraja fitilja ostalo 2 ili 70 godina....sto se tebe tice nista to ne postoji osim kao misao, koncept. Nego posto tako stoje stvari cemu vecni zivot i tako to sto Bog obecava malo je besmisleno ....osim ako se to ne tumaci kao metafora kao sto to rade teozofi npr onda je Hrist sve vreme u stvari ukazivao na "Sadasnji trenutak" (search Ekhart Tolle xDD) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 I upravo zato nema razlike da li ces ti steci besmrtnost ili neces jer ti nikako ne mozes da iskusis smrt i kako god da okrenes uvek je sada bilo da je do kraja fitilja ostalo 2 ili 70 godina....sto se tebe tice nista to ne postoji osim kao misao, koncept. Nego posto tako stoje stvari cemu vecni zivot i tako to sto Bog obecava malo je besmisleno ....osim ako se to ne tumaci kao metafora kao sto to rade teozofi npr onda je Hrist sve vreme u stvari ukazivao na "Sadasnji trenutak" (search Ekhart Tolle xDD) Bog obecava vecnu zajednicu sa Njime kroz Usinovljenje tvorevine u Duhu Svetome koja je sada u stanju otpalosti od Boga.....zato je i sklona propadanju tj vremesnosti.....smrt iskusavas 100 % kao sto je i ovo o sada u pitanju....to je neizbezno..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Bog obecava vecnu zajednicu sa Njime kroz Usinovljenje tvorevine u Duhu Svetome koja je sada u stanju otpalosti od Boga.....zato je i sklona propadanju tj vremesnosti.....smrt iskusavas 100 % kao sto je i ovo o sada u pitanju....to je neizbezno..... Kako ja mogu da iskusim smrt kad posle toga nema vise JA nema nikog ko bi to mogao da iskusi ...mogu da iskusim uzasnu bol i patnju i mucenje neposredno pred smrt ali sam prestanak egzistencije je po definiciji izuzet od iskustva. Nikog vise nema tu ko moze da iskusi.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Kako ja mogu da iskusim smrt kad posle toga nema vise JA nema nikog ko bi to mogao da iskusi ...mogu da iskusim uzasnu bol i patnju i mucenje neposredno pred smrt ali sam prestanak egzistencije je po definiciji izuzet od iskustva. Nikog vise nema tu ko moze da iskusi.... Ko kaze da nema?El ti imas iskustvo smrti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Ko kaze da nema?El ti imas iskustvo smrti? Pa sta moze da ostane posle prestanka egzistencije? Nula sadrzaja niceg vise nema....ako sam tu da kazem "e vidi sad sam mrtav" to ocigledno znaci da nisam umro lol jos uvek postojim....e sada mozda u nekoj drugoj dimenziji ili nesto deseto al to su vec sporedne stvari... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 13, 2013 Пријави Подели Написано Август 13, 2013 Pa sta moze da ostane posle prestanka egzistencije? Nula sadrzaja niceg vise nema....ako sam tu da kazem "e vidi sad sam mrtav" to ocigledno znaci da nisam umro lol jos uvek postojim....e sada mozda u nekoj drugoj dimenziji ili nesto deseto al to su vec sporedne stvari... Sta znaci da nesto egzistira?Sta je postojanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука