SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Moram ponovo da se umesam-ne vredi.Isti Bog u oba zaveta,cak i metode iste,al to ne vidi svako.To sto je Gospod bio malo okrutniji u starom zavetu,je iz prostog razloga sto je tim nesretnim Jevrejima dao mali milion dokaza o njegovoj moci,njegovoj sili,velicini pa su ga ipak ostavljali i odlazili da sluze demonima.To sto je kaznjavao druge narode,ukazuje ponovo na to da pokazuje i Izraelu i ostalim narodima,da je on Gospod,da je on moc.Mi ne znamo jel se Gospod nekad javljao Anejima,Hatejima,Farizejima,Jevusejima,Amorejima,Misircima,i kako im je slao spasenje. Isto se iznervirao,i u Novom kad se pitao"dokle ce biti sa rodom nevernim"U starom zavetu im je dao vodu iz stene,prepelice ,manu,razdovoio more,predao Jerihon,u Novom vaskrasavao mrtve,celio bolesne,otvorio srce pa opet sumnjase u Njega.Ko kaze da Bog iz novog zaveta nece biti surov kad u poslanicama,psalmima jasno pise"Osveta je Gospodnja" Zasto je Gospod direktno kaznjavao u starom zavetu,dok posle dolaska Hrista na svet to nije tako? Logicno,Raj je bio zatvoren izgonom Adama,sve do onog momenta dok Hristos nije vaskrsenjem otvorio vrata Cartsva Nebeskog i sa sobom povukao pravednike.Dolasko Hrista i objavljivanjem njegovog ucenja,coveku se ipak pruza prilika za pokajanje do samog trenutka smrti,zasto Gospod odmah ne siba,al ce sigurno u vecnosti,mnogo jace i strozije nego u starom zavetu.Jer onima je dato malo mislosti,i primise i manju kaznu(ovozemaljsku),dok posle Hrista,imamo mogucnost spasenja kroz pokajanje (jedan iskren tren,koji moze sve da promeni),a ko ga ne iskoristi osetice gnev Gospodnji u vecnosti. Pa zasto drugi narodi nisu zabelezili tu Njegovu svemoc? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Pa zasto drugi narodi nisu zabelezili tu Njegovu svemoc? Ko kaze da nisu?Cini mi se da Misirci(Egipcani) Josifa nazivaju Imotepom,mislim na zvanicnu istoriju Egipta. Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Ko kaze da nisu?Cini mi se da Misirci(Egipcani) Josifa nazivaju Imotepom,mislim na zvanicnu istoriju Egipta. Postoje neke slicnosti ali ne i dokazi da se radi o njemu....ali recimo deset zala nema nigde u egipatskim spisima..kao ni prelazak preko Crvenog mora....a ni pogibija citave egipatske vojske u Crvenom moru....to je bio strasan dogadjaj za Egipcane...a koliko znam nije nigde kod njih zabelezen... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Postoje neke slicnosti ali ne i dokazi da se radi o njemu....ali recimo deset zala nema nigde u egipatskim spisima..kao ni prelazak preko Crvenog mora....a ni pogibija citave egipatske vojske u Crvenom moru....to je bio strasan dogadjaj za Egipcane...a koliko znam nije nigde kod njih zabelezen... Pa ko jos zeli da pise o sopstevnoj propasti?Nema nigde zapisano u Turskoj istoriji da je Srpska vojska razbila Turke na Kosovu,iako je tad ceo Hriscanski svet slavio veliku Hriscansku pobedu.Uostalom,koliko mi zapravo znamo Egipatsku istoriju,il neciju drugu,kad ni sa svojom nismo nacisto. Zar nisi gledao naucna istrazivanja na Yt,oko prelaska Crvemog mora .Naucno je dokazano.Mislim mozes cak odgledati i geologa M.P.,a mozes i neke strangere...... Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Miroljub..... i nije je razbila.....bilo nerseno....ali u svakom slucaju zabelska postoji....za ovo nema.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Miroljub..... i nije je razbila.....bilo nerseno....ali u svakom slucaju zabelska postoji....za ovo nema.... Ajd dokazi da je bilo nereseno.Gde je bila Turska vojska posle boja? Da,i Miroljuba iskljucivo treba slusati kao"geologa".Naucno moze lepo da isprati neke stvari.Ko kriv sto niko od pravoslavnih nece da se bavi proucavenjem starog zaveta van teologije? Uosalom,pitanje se vodi oko metoda Boga u starom zavetu.Mnogi se varaju,Novi zavet je mnogo ,zargonski receno opasniji od starog.Zamisli razliku u vremenski ogranicenom intervalu,i u vecnosti. Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Ajd dokazi da je bilo nereseno.Gde je bila Turska vojska posle boja? Da,i Miroljuba iskljucivo treba slusati kao"geologa".Naucno moze lepo da isprati neke stvari.Ko kriv sto niko od pravoslavnih nece da se bavi proucavenjem starog zaveta van teologije? Uosalom,pitanje se vodi oko metoda Boga u starom zavetu.Mnogi se varaju,Novi zavet je mnogo ,zargonski receno opasniji od starog.Zamisli razliku u vremenski ogranicenom intervalu,i u vecnosti. Isto gde i srpska...na rehabilitaciji.....a i imas istorijske cinjenice da je Despot Stefan postao turski vazal i da se borio pokraj Bajazita Ne volim Boga koji mi preti......ako mu je to metoda onda se kod mene nece bas najesti hleba.....a Miroljub blage veze s mozgom nema....covek exploatise paranoju i poboznost ljudi i prodaje im maglu.....za njega je Bog jevrejin....a jevreji neka visa rasa izabrana od Boga...meni takav Bog ne treba.....pravoslavni su ga ukljucili pa je poceo da lupeta kako je Liturgija prizivanje demona i ostale gluposti....tako da batali tu budalu.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Pusti Miroljuba i njegova religiozna ubedjenja,posmatraj ga iskljucibo kao dobrog geologa.A Gospod preti i u novom zavetu,secas se price o nemarnim vinogradarima?I kakva je razlika izmedju kaznjavanja u starom i novom zavetu?Po meni,Hristos je mnogo suroviji,vise znanja-vise odgovornosti. off topic Turska vojska se nije zadrzala na teritoriji Srbije,posle boja,iako je tri puta bila brojnija.Povlacila se,znaci nije bilo nikakvog neresenog il poraza Srba.vec iskljucivo pobeda Carske Srpske Hriscanske vojske.Milsim logino je bilo da se osvete nad nejci Srbije da su pobedeli.Nisu za dzabe ni zvona na Nort Damu zvonila u slavu Lazareve pobede. Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Po tebi bi onda Bog bio sadista pa ce da muci ljude u vecnost jos strasnije nego sto je navodno mucio? Gledaj, uzmi za trivijalno poredjenje, da si ti Bog i da si stvorio neke coveculjke koje jako volis, dal bi ih ti svirepo mucio u vecnosti? Bi ako si bolesnik sadomazo... Pripisujes Bogu neke atribute koje veze nemaju sa nepojmljivom realnoscu... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 To je moje misljenje na osnovu Njegovih reci.Jer ako nema kazne i nagrade ,nema ni hijerarhije. I zasto bi se ja trudio,lomio oko zakona Gospodnjeg ,ako ce Bog svima biti mislostiv i prepun ljubavi?Gde je smisao?Nije svakom Cartsvo nebesko pripremljeno,a najzalosnije je kad Hriscani gledaju na pako ,kao na neko mesto koje u sustini ne postoji.Cudno je samo to ,sto niko ne zeli tamo,ako nije toliko strasno.Ne kazem da je Gospod sadista,samo nije bezgranicna ljubac za sve.Bog je i ljubav i Kazna.I za to ima bezbroj dokaza u proslosti,sadasnjosti,i ukazuje da ce tako biti i u buducnosti. Pripisujes Bogu neke atribute koje veze nemaju sa nepojmljivom realnoscu... A to su? Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 pa rekoh vec sto se tice hijerarhije i paklice, uzmi za najvisi stepen beskonacnu ljubav, a za najnizi stepen sadasnje stanje na zemlji... jel razumes sta ocu da kazem? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука