Jump to content

Да ли људима говорите ваше мишљење у очи или .....

Препоручена порука

Biram reči,ne želim nikog da povredim...Kad treba da kažem neku kritiku na primer ili nešto što može pogrešno da se shvati.......pričam polako i pratim emocije sagovornika...i tako dajem sebi prostora da priču povedem u drugom smeru....

Sa ljudima koji su mi bliski ne volim da taktiziram jer oni nikada ne sumnjaju u moje najbolje namere...

:351780:

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

iz mog iskustva , primetila sam da je ljudima lakše da imaju goluba pismonošu nego da kažu nekom u lice šta im smeta ...

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Mozda zato sto ne zele da povrede drugoga, iako je to lek.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Mozda zato sto ne zele da povrede drugoga, iako je to lek.

? izvini ,ne razumem

neće povrediti nekog tako što mu neće u lice reći svoje mišljenje ,nego će to isto uraditi preko nekog drugog ?

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

хм... генерално сам невиђена алапача  :))) али доста промислим пре него што изнесем своје мишљење диреткно некоме. Рецимо да тестирам ту особу, па ако видим да могу да будем отворен, ја будем, а ако не, онда или сам алапача или ћутим. 

Шта ћу, таки сам  joooj

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

? izvini ,ne razumem

neće povrediti nekog tako što mu neće u lice reći svoje mišljenje ,nego će to isto uraditi preko nekog drugog ?

A ja sam onda pogresno shvatio, misljenje sam razumeo kao savet... tj. lupam

Sto se tice teme, imao sam jednom scenu, kad me jedan poznanik izogovarao kod najboljeg druga i to kad ga je sreo u autobusu, sve najgore sto je mogao da kaze je rekao, a samo zato sto je pogresno shvatio sta se desilo i nisam imao nikakve lose namere, i onda sam ga jedno vece nazvo na telefon i pitao ga sta je to pricao, i reko mu da cu da ga nokautiram(iako je veci od mene) ako ga sretnem i da se ne salim jer stvarno sam bio besan, nije smeo nista da kaze i samo je prekinuo razgovor. Mislim sta ti to treba da ogovaras naokolo, ako imas nesto reci mi pa da razjasnimo da vidimo u cemu je problem i ko gresi.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Nekad i idem preko posrednika. Ali uglavnom se trudim da ne pricam ljudima sta mislim o njima niti sa drugima sta mislim o trecima. Al pricam, nije da ne pricam.. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Koliko direktno iznosim mišljenje zavisi od osobe preko puta, onim osetljivijim nikad direktno ne kažem - tj opreznije, ako je neko ko ne voli uvijanja trudim se da uprostim. Ali to je uvek izazov - ja volim da nadugačko pričam, pa tu uvek postoji mogućnost da se neko pogubi, a sa druge strane - teže mi je da skratim a da sve kažem. Jedino što iz mog iskustva mogu da kažem - ako sam uzrujana - nema šanse da se lako razume to što želim da kažem, a ako neće da sluša to tek ispadne cirkus... Trudim se da kad hoću da prenesem neku poruku budu ispunjena oba uslova... Ostalo se svodi na viku...

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

лепо каже Саша све зависи од особе.

Ја сам увек отворена и конкретна.

Подели на овим сајтовима

https://www.pouke.org/posteri/poster.php?plakat=Agent7-1381763276.jpg  ...

mada vecinu slucaja kazem u lice, jer ono sto mi govori samo dugovlaci i ne moze biti jednostavan

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

Ljudi su cudni. Koliko sam ja shvatio svi pricaju, bolje mi kazi sve u lice nego iza ledja, ali kad im kazes sve u lice ta istina ili vec tvoje misljenje, :.mislise.  ih jos vise boli i vredja. Neke stvari je bolje precutati i istrpeti nego napraviti jos vecu pometnju koja nije dobra ni za koga.

Vicinom, kad nekom kazes nesto on se uvredi al kad neko vaa kaze nesto takodje je neprihvatlivo, razlika je sto svi smo gresni

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

Колико је наше мишљење релевантно ?

naša mišljenja o drugima su često vrlo varljiva

mislimo da znamo šta - a ne znamo, mislimo da znamo kako - a to tek ne znamo

Подели на овим сајтовима

Зависи од реакције коју то мишљење може да произведе .

tako je, treba biti pažljiv kada je istina u pitanju, jer nije svako spreman da čuje, nekoga će slomiti, neko će nas napustiti, a neko će pobesneti

takođe treba biti pažljiv sa svojim mišljenjem, jer često jednostavno i nismo u pravu, ma koliko mislili da jesmo, jer ne razumemo ni sami sebe, a kamoli drugog

nekontrolisanim nametanjem svog mišljenja činimo štetu drugome, ili ga slomi ili pobesni

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...