Jump to content

Blic - U srednjem veku crkva venčavala homoseksualne parove?

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

I dalje ne znam sto se prenose tekstovi sa b92,blica,danas-a i slicnih medija. Ili ako vec hocete da prenosite,onda ajmo sve u celini da prenosimo i svaku pljuvacinu crkve iz te kuhinje.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

It was used more commonly in the Slav-Byzantine than in the Greek-Byzantine tradition.

E sad ovi Melkite, Arabove praskli na nas Slovene da smi mi Sloveni bili ti koji su taj obred Adelfopoesisa najviše praktikovali, više od Grka. Što bi onda trebalo logično značit da mi imamo i najviše pismenih istorijskih svjedočanstva o tome, znači u istorijskim i crkvenim liturgijskim  izvorima na slovenskim jezicima. To čim dalje je sve zanimljivije. Odjednom je to na kraju u našem dvorištu i naša slovenska stvar. Pa barem onda o literaturu imamo bogato postarano. A kako onda to da Sloveni tako malo ili bolje reći praktično ništa danas o tom ne znaju? Pa ni ti pravoslavni koji bi to trebali znat prvi. Ili barem grkokatolički Sloveni.

Та реченица је и мени одмах запала за око. Као што сам написао, Србима је братимљење добро позната ствар, али као народни обичај. Вероватно је то и била народна традиција, која је касније добила хришћански смисао и форму. Наше предање препуно је побратимстава, али за информације о самом црквеном обреду, његовом смислу и значењу требало би да више информација дају људи који се баве црквеном историјом. Флоренски је спомињао и описивао братимљење, а има и молитви за тај обред у старим богослужбеним књигама. 

Скоро сви текстови на интернету на ову тему су одговор на писања Бозвела. Да није било ове хомосексуалне пропаганде, вероватно се нико тиме не би ни бавио, нажалост. 

Витешки живот заиста није бедан,

бориш се са аждајом од 9 до 1!

Подели на овим сајтовима

Bratimljenje je poznato odvajkada kod Slovena ,Srba pogotovo ,moja baba je zabranjivala bilo kakavu pomenu braka sa devojkom iz  neke X familije ,jer su se  zbratimili nekada  (nisu postali pederi ne) .Nije iskljuceno da ovaj i ovakav obicaj ima predhriscansku pozadinu .

Recimo i danas imamo bliske ljude koje osecamo srcem i dusom kao bracu ,pa se pobratimo sa njima .Jasno je svima koji su ziveli na Balkanu da to bratimljenje je tacno to sto rec kaze .

Medjutim povrsnim istrazivanjem istorije Crkve mozete doci ili biti navedeni na zakljucak ovog tipa ,da bratoljublje ,bratimljenje ,zbratimljavanje ima i nesto drugo . 

U Liturgickoj nauci postoji Bogosluzbeni obred ,ali povrsni istrazivac nece ulaziti u detalje lituricke nauke vec ce kao sa svedskog stola pokupiti sto mu se ucini zanimljivim 

Medjutim pitanje koje se postavlja je ,ko i sa kojim ciljem radi sve ovo 

Recimo ukoliko objavim da sam u strasnom odnosu sa jednim od administratora ovog sajta recimo Dejanom Bicanic ,da zivimo u homeseksualnoj vezi da se volimo itd ,i to BLIC sutra prenese uzimajuci ovaj forum kao izvor i ovo ""svedocanstvo"kao istinu 

Sta konkretno ja  i moj ""bracni "partner mozemo da uradimo ????????????

Na koji nacin cemo nas dvojica danas avgusta 2013 da demantujemo ovo gore ?

Подели на овим сајтовима

Medjutim povrsnim istrazivanjem istorije Crkve mozete doci ili biti navedeni na zakljucak ovog tipa ,da bratoljublje ,bratimljenje ,zbratimljavanje ima i nesto drugo . 

Тиме будале и психопате само показују шта им је у подсвести. Тако и онај писац књиге. Кад ти педери не силазе са памети онда их видиш и у шољи од кафе.

Подели на овим сајтовима

Тиме будале и психопате само показују шта им је у подсвести. Тако и онај писац књиге. Кад ти педери не силазе са памети онда их видиш и у шољи од кафе.

O pederima, psihopatama i budala ne treba raspravljati jer nisu naš nivo. To su samo manjina koja hoće da imaju prava veća od većine i ništa više. 

Подели на овим сајтовима

Na koji nacin cemo nas dvojica danas avgusta 2013 da demantujemo ovo gore ?

Najbolje ovim, odete im tamo u onu veliku salu s kompjuterima, išćerate ženšćine i muškadiju napolje odande i napravite si malo Lusta strijeljajući im po onim prekrasnim novim velikim LCD monitorima, onim pljosnatim kao po metama. Poslije takvog nečeg malo kome od novinara će više u Srbiji past na pamet pisat laži, neistine i izmišljotine o drugim ljudima.

uzi-guns-16833442-735-447.jpg

Подели на овим сајтовима

I to kod nas gde je do devetog stepena srodstva ionako sve zabranjeno.. Vidi se da su nastali iz incesta.

Hajde da reče da smo kurvari i kurve, da nismo baš veliki birači za ovo smo nažalost poznati.. Ali pederluk kao i ono gore kod Slovena nije nikad bilo, recimo, na dobrom glasu. Znali smo da se pretvaramo u vukove pa zgrabi ženku ali nikad bre mužjaka...

Ja mislim da su oni to napisali namjerno kako bi sve naveli na krivi trag. Šta je sve kod Araba normalno, radije se toga neću ni prisjećat pa čak i tih hrišćanskih. 

Подели на овим сајтовима

Al eto, kod Albanaca je i dan danas ili bolje reći donedavno bilo sasvim normalno da se prijatelji, dva muška mladenca za ruke drže dok hodaju. Ovaj jedan engleski novinar bio u Albaniji 70-80-tih godina, ne sjećam se sad tačno i to tako tamo zatekao po gradovima i po selima. Da odrasli mladići recimo 16-30 godina, znači ne baš fjeca, dječaci se drže za ruke i hodaju po ulici i nikom to ništa nije čudno. Zanimljivo je da mladići čim se ožene prestaju s tom takvom praksom hodanja za ručice s ostalim tim mladencima, svojim drugovima, najčešće vršnjacima. A neki govore da su isti ti takvi običaji vladali i u Crnoj Gori, da su se i tamo mladenci kao prijatelji za ruke vodali al s tim prestali davno prije Albanaca, još za Kraljevine Jugoslavije. Ali sad kako se Albanija otvorila, prvi ti turisti bili tako šokirani tim što su vidjeli a to svoje iznenađenje nisu ni skrivali, mislili da su upali u nekakvu državu kvirija, pa su oni s tim svi brže bolje prestali kako ne bi bili metom snimateljima i fotografima koji bi im onda to njihovo hodanje i vodanje za ručice na javnosti u Albaniji postavljali svuda po internetu i You Tube, sličice, videa i motivatore od toga pravili. Bila bi to isto takva sprdnja ko i s ovim ubogim mladencima biciklistima:

http://static.genspot.com/files/images/goslar/__tfmf_arqbiwa2vpmkl255myxpuqfc_f54d9cf5-93ff-4a62-88f7-aa8a8747b82e_0_510.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...