Gordana . Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Кад се само сетим карикаура којима су нас учили какви смо ми, тобож то нам је менталитет...па онда чича са шајкачом и брковима, врти прасе, силује жену, нешто псује и налива се ракијом...и кроз филмове, ове домаће су нам то радили... Е иначе су карикатуре, исмевање опасно зло Баба and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 A ti Dejane voliš svoj narod? Па волим, само што се не зовем Дејан. Волим онај српски народ који се понаша добро, и живи са Богом и славом, и који је пронашао своју отаџбину. У природи је да сваки човек више воли своју земљу у којој је рођен и провео детињство од стране државе кроз коју путује ту и тамо понекад, или проведе кратко или дуже време. Јер повезано је са срцем и местом где човек одраста, где су његови преци и потомци, под истом традицијом и кулутуром (језик), где је прво знање и пријатељство са многима, и све што још може бити. Повезано је и са меморијом да ништа боље и драгоценије на другом месту не може тако човека да задржи, а ако га задржи брани своје са великом ревношћу. Љубав према свом народу и отаџбини је од Бога - што је без сумње имплантирано у људску природу од Свемогућег, да сваки народ има свој простор, који му припада да гради у овом свету, и окретање Земље се тако испунило Божијим речима. Као што видимо, практично било то уменост или књижевност, или мужевност, што са својим спортовима, верницима и свештенством, сви се боре да најбоље послуже својој земљи и народу у част. Мудри учени Срби написали су књиге о прогонима Срба или описали наше претке и потомке и оставили примере да се зна какви су људи од части рођени у нашој отаџбини. Наши преци су са пуно марљивости чували Српско царство слободе, бранили реч Божију и веру и спроводили законе добрим и поштеним обредима и чували земљу на којој данас стојимо, на којој су урадили доста тога узвишеног у своје време. Шта би ми прво могли да им одговоримо осим што би морали да се заиста црвенимо. Не, не нелазим у пејзажима приче да су све нације (народи) око нас носиле страх од српског оружја и љутње. Напротив, високо смо ценили част и претке, чему су се варвари чудили, не знајући ништа о Српској слободи и слави. И ко је тај који долази са причом о Србији као неком страшном народу? Свако ко је чуо или прочитао неколико ствари у којима је Србија, зна да је данас окупирана, а само незналице и безумни не знају и немају времена за законе, презиру и мисле да су много бољи њихови корени са Фарме од наших. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Oluja jeste bila zločinački poduhvat,ali nemojmo idealizovati Srpsku stranu i govoriti kako za ništa nije kriva. Dakle,ako neko kritikuje tadašnju srpsku politiku,ne znači da mrzi svoj narod,možda znači i ono da niko nije bio pprorok u svom selu... Ћириличар and cloudking је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Oluja jeste bila zločinački poduhvat,ali nemojmo idealizovati Srpsku stranu i govoriti kako za ništa nije kriva. Dakle,ako neko kritikuje tadašnju srpsku politiku,ne znači da mrzi svoj narod,možda znači i ono da niko nije bio pprorok u svom selu... Ovo je nesto na fazon,devojka jeste silovana i mucena i to jeste strasno,ali nemojmo zaboraviti da je namignula pre silovanja. Oluja je zlocin,tacka. Od ukupnog broja osudjenih u Hagu za ratne zlocine u ratovima u Hrvatskoj,Bosni i na Kosmetu 96.8 % su Srbi,tacka. I Srbi su cinili zlocine,tacka. Srbi su za zlocine odgovarali,tacka. Preostalih 3.2 % su Hrvati,Bosanci i Siptari,tacka. Hrvatska je clan EU,clan EU pravi proslavu zlocina na kojoj je glavna zvezda najveci zlocinac Ante Gotovina direktno odgovoran za zlocin oluje a koji je od pravednog suda oslobodjen optuzbi,tacka i kraj. I tu nema dalje i sto je bitnije nema ALI. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Gde sam ja napisao da oluja nije zločin? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Samim tim "ali" si umanjio zlocin. Jednostavno niko od muslimana ne govori Srebrenica je zlocin,ali nemojmo idealizovati nasu stranu i slicno,jer to je umanjivanje ovog zlocina i to ne radis samo ti nego mnogi. Oluja je jedinstvena i ona je zlocin i tu nema ali,a o svim drugim zlocinima,delima,nedelima se moze pisati i pricati ali odvojeno od toga. Милан Б, Баба and zuti car је реаговао/ла на ово 3 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Miloše,ti mi deluješ kao da nisi punoletan još uvek,isuviše ishitreno reaguješ. Kada sam rekao ali,mislio sam na sam rat,njegov početak i celokupno trajanje. Nervira me što se samo Hrvati ili muslimani,krive za sve,nema ni milimetra samokritike. A oluja jeste zločin i to je to. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Miloše,ti mi deluješ kao da nisi punoletan još uvek,isuviše ishitreno reaguješ. Kada sam rekao ali,mislio sam na sam rat,njegov početak i celokupno trajanje. Nervira me što se samo Hrvati ili muslimani,krive za sve,nema ni milimetra samokritike. A oluja jeste zločin i to je to. Колико сам ја успео да испратим ову тему до сада скоро да се не помињу муслимани и хрвати Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Колико сам ја успео да испратим ову тему до сада скоро да се не помињу муслимани и хрвати Gledah proslavu "Oluje " sa jedne strane i parastose sa druge . To sto hrvati glorifikuju zlocin i traze opravdanje za isti nije cudno ni neocekivano . Cudno je se sa "nase " strane cuju glasovi koji kazu " Srbi su krivi" , "hravti su se samo branili" , "Srbi su pripremali etnicko ciscenje hrvatske" , "zaboravite proslost" , "sto sad pominjete i oluju i Jasenovac , dokle se vise vracati u proslost" , neki idu tako daleko da ne samo da okrivljuju Srbe za sve sto se desilo na prostoru bivse Yu nego napadaju i ismevaju i tradiciju i kulturno nasledje i pravoslavlje (imamo takvih i na forumu prilicno) . Dakle , kakav to problem tera coveka da se okrene protiv sopstvenog naroda ? meni je ovo tako delovalo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Meni je nepojmljivo kako to da su poturice, madjaroni, hrvatizovani, posiptarizovani i ostali nekadasnji Srbi neuporedivo gori prema svome rodu od samih neprijatelja, kojima su zlocini tih preobracenika nezamislivi... e to nikako ne mogu da pojmim, kako tako nesto moze... analogija bi bio lucifer, al i dalje ne mogu to da shvatim. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Dejane, od mnogih cujem ono sto sam kod tebe procitao. Jeste,bili su zlocini nad Srbima ali eto i Srbi su cinili negde drugde,pa eto to je to. Pa to nije utakmica pobogu pa kao eto dva luda Srbina ubili nekog pa ovi vracaju i izjednacavaju i onda Srbin odgovara a ovaj drugi jok i kao pa eto jeste i ovo sto je ovaj ucinio zlocin,ali nismo ni mi naivni bili. Jednostavno zlocin kao zlocin je jedinstven i ne moze se dovoditi u vezu sa nekim drugim zlocinom i ne moze biti odgovor na neki zlocin-zlocin.A ponavljam to mnogo puta cujem,pa onda ako nisi tako mislio i ako si nehotice tako napisao da tako izgleda,oprosti. Sto se samokritike tice ja nisam jos video da je iko ovde opovrgnuo da su i Srbi cinili zlocine,niti da su samo jedni krivi. Poenta je da je sto se Srpskih zlocina tice u Hagu osudjeno 96,8% Srba,a za zlocine na Srbima je osudjen mizeran broj ljudi. I poenta je sto drugi svoje zlocine slave. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 meni je ovo tako delovalo... Види вероватно важи она свако види оно што тражи. Ја сам на овој теми тражио приче о Србима и однос Срба према Србима. И мислим да је то поанта ове теме. Како сам мислио тако сам и писо, и сад мислим да је тема сишла са свог колосека. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 nije ni važno,neću da se nerviram to nije dobro za lepotu RYLAH and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 nije ni važno,neću da se nerviram to nije dobro za lepotu и то што кажеш Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Тересантна тема, па да се вратимо на њу, без Рвата ил било кога другог (колко контам, Олуја је овде смао повод за причу)... Ако избацимо ове професионалне кукаче, ови други су углавном слуђени. Са једне стране, били бомбардовани причама о Изабраном народу, а са друге стране погубили толке ратове, побили и раселили толико припадника Изабраног народа, и тако даље... Све то створи врло лако фрустрацију у човеку, која се касније испољи кроз преиспитивање, то прерасте у комплекс инфериорности, комплекс прерасте у презир према народу (генерално) чији си припадник, а због чега се осећаш понижено и инфериорно. То се наравно и развија, и презир прелази често и у отворену мржњу, и онда се све своје негативне особине аутоматски пребацују на народ као целину. Одбрамбени механизам. Дакле, капирам да се ради о психо ствари коју је лако објаснити, и што је човек незадовољнији својим положајем у друштву у односу на комплекс више вредности који осећа, више ће то да компензује кроз презир и/или гађење. Када се положај човека поправи, или се постигну неки резултати који се представе као победа целог народа, комплекс инфериорности се смањује, и озлојеђеност се смањује. Када бисмо били економски и војно јаки, или да смо победили у неким од ратова које смо водили, вероватно да би однос према нацији био другачији.Да ли се ради о инфантилизму и кукавичлуку оних који за свој комплекс утеху проналазе у објекту презира јер им је фрка да се преиспитају и евентуално нађу макар мало своје кривице у томе? Вероватно, ал то је већ превише дубока прича за оволку врућину... zuti car and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука