Jump to content

Памтите ли имена и лица приликом упознавања....?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

Дешава ми се исто што и свима вама. Уз то, кад некога прекрстим, толико усвојим то име да га јако, јако тешко поново зовем његовим именом  joooj

Подели на овим сајтовима

On 4. 8. 2013. at 22:30, Joана рече

....ја , рецимо, слабо памтим имена, а и лица....једино ако је неко упечатљиво лице....

....обично први пут име и не чујем.....

...али то не значи да радим то из неких лоших намера, типа ароганције, уображености и сл.

а ви?

Lice dobro pamtim, ali imeeee.... Ime retko upamtim 

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Ja kada se upoznajem sa nekim uvek se fokusiram na vizuelni deo,tako da ime uglavnom i ne cujem uopste.Lik uglavnom upamtim,tj pronadjem nesto karakteristicno za tu osobu sto me posle asocira na nju (oci,glas,frizuru...)

Najvise bi mi odgovaralo kada bi ljude obelezavali brojevima,posto brojeve odlicno pamtim :)

Подели на овим сајтовима

Имена никада нисам добро памтила, а лица јесам до пре пар година, изузетно добро. И сада памтим ТА лица, али ова новија које упознајем не памтим никако. Углавном се то односи на људе које срећем на послу........  :.mislise.Мада кад ми дође неко ко ми је  малчице познат, одмах ми се јави у сећању емоција везана за ту особу ( посебно ако је непријатна Just_Cuz_19 ) , па тек онда конкретно сећање, и на особу, и на ситуацију.

То ми често помаже у послу, јер кад ми се та лампица упали, потрудим се да избегнем околности које су раније довеле до непријатности, а не можете ни замислити каквих све ту небулоза има. :jelenk11: :0222_shocked:

А тек што прекрштавам људеее.... joooj . Чак и кад знам да неког редовно прекрштавам, и при сусрету са њим сетим се оба имена, не могу да одредим које је право, а које је "моје". :blush:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2013. at 6:37, Sara рече
rasejana sam oduvek (dobar lek protiv zlopamćenja)
:good2:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2013. at 6:46, Sara рече
najludja mi je situacija kad nekog gledam belo a kad mi se predstavi krenem da ga grlim
hahah.....isti slucaj.....hahah

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2013. at 6:58, Сања Т. рече
кад некога прекрстим, толико усвојим то име да га јако, јако тешко поново зовем његовим именом joooj
:1312_womens:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2013. at 7:43, Deki992 рече

Najvise bi mi odgovaralo kada bi ljude obelezavali brojevima,posto brojeve odlicno pamtim :)

kuku.....!

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

...значи , до сада, како стоји у вашим постовима, углавном памтите лица, а имена не.....да, мислим да је тако углавном код људи.....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2013. at 14:07, Joана рече

...значи , до сада, како стоји у вашим постовима, углавном памтите лица, а имена не.....да, мислим да је тако углавном код људи.....

то је зато што гледамо у суштину  :0203_cool:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 6. 8. 2013. at 17:45, Драшко рече
то је зато што гледамо у суштину :0203_cool:
:navijanje:girl_smiley

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

....lice zapamtim...ali ako osobu ne sretnem više tek nakon nekoliko meseci ili godina, onda teško da ću je se setiti...uglavnom, ljudi mene zapamte, čak i kad me samo jednom negde usput upoznaju pa me nakon par godina opet negde sretnu....onda mi bude žao jer ja zaista ne pamtim poznanike...inače, puno ljudi sam sretala i upoznala, pogotovo kako radim u turizmu...ali ja to sve doživljavam kao da sam samo u prolazu....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...