Jump to content

Памтите ли имена и лица приликом упознавања....?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

Дешава ми се исто што и свима вама. Уз то, кад некога прекрстим, толико усвојим то име да га јако, јако тешко поново зовем његовим именом  joooj

Подели на овим сајтовима

....ја , рецимо, слабо памтим имена, а и лица....једино ако је неко упечатљиво лице....

....обично први пут име и не чујем.....

...али то не значи да радим то из неких лоших намера, типа ароганције, уображености и сл.

а ви?

Lice dobro pamtim, ali imeeee.... Ime retko upamtim 

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Ja kada se upoznajem sa nekim uvek se fokusiram na vizuelni deo,tako da ime uglavnom i ne cujem uopste.Lik uglavnom upamtim,tj pronadjem nesto karakteristicno za tu osobu sto me posle asocira na nju (oci,glas,frizuru...)

Najvise bi mi odgovaralo kada bi ljude obelezavali brojevima,posto brojeve odlicno pamtim :)

Подели на овим сајтовима

Имена никада нисам добро памтила, а лица јесам до пре пар година, изузетно добро. И сада памтим ТА лица, али ова новија које упознајем не памтим никако. Углавном се то односи на људе које срећем на послу........  :.mislise.Мада кад ми дође неко ко ми је  малчице познат, одмах ми се јави у сећању емоција везана за ту особу ( посебно ако је непријатна Just_Cuz_19 ) , па тек онда конкретно сећање, и на особу, и на ситуацију.

То ми често помаже у послу, јер кад ми се та лампица упали, потрудим се да избегнем околности које су раније довеле до непријатности, а не можете ни замислити каквих све ту небулоза има. :jelenk11: :0222_shocked:

А тек што прекрштавам људеее.... joooj . Чак и кад знам да неког редовно прекрштавам, и при сусрету са њим сетим се оба имена, не могу да одредим које је право, а које је "моје". :blush:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

rasejana sam oduvek (dobar lek protiv zlopamćenja)
:good2:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

najludja mi je situacija kad nekog gledam belo a kad mi se predstavi krenem da ga grlim
hahah.....isti slucaj.....hahah

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

кад некога прекрстим, толико усвојим то име да га јако, јако тешко поново зовем његовим именом joooj
:1312_womens:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Najvise bi mi odgovaralo kada bi ljude obelezavali brojevima,posto brojeve odlicno pamtim :)

kuku.....!

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

...значи , до сада, како стоји у вашим постовима, углавном памтите лица, а имена не.....да, мислим да је тако углавном код људи.....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

...значи , до сада, како стоји у вашим постовима, углавном памтите лица, а имена не.....да, мислим да је тако углавном код људи.....

то је зато што гледамо у суштину  :0203_cool:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

то је зато што гледамо у суштину :0203_cool:
:navijanje:girl_smiley

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

....lice zapamtim...ali ako osobu ne sretnem više tek nakon nekoliko meseci ili godina, onda teško da ću je se setiti...uglavnom, ljudi mene zapamte, čak i kad me samo jednom negde usput upoznaju pa me nakon par godina opet negde sretnu....onda mi bude žao jer ja zaista ne pamtim poznanike...inače, puno ljudi sam sretala i upoznala, pogotovo kako radim u turizmu...ali ja to sve doživljavam kao da sam samo u prolazu....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...