Лидија Миленковић Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Kad sam krenuo u Crkvu, jedno sam naučio od starijih, od dedova i baka - kad bi me pitali kako mi je a ja odgovorio da mi nije dobro, oni bi odgovorili: Zahvali se Gospodu što nije gore! .... Možda bi bilo dobro da se malo više družite i sa starijima, jer i oni imaju dosta životnog iskustva..? Naravno da trebamo da ulažemo u društvo, isto kao što trebamo da ulažemo u svoju decu, ne da smatramo za nemoralno ako štedimo za svoju decu da završe više od četiri razreda osnovne škole i posle čiste toalete ili rmbaju po bauštelama... Наравно, захвали, али и помисли на оне којима јесте горе. Па сад -спас нечијег живота или лудило од свадбе-избор је твој. Бог ти је дао ту слободу. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Na koji način pomaže ekonomiji, ako npr. opština izdvoji 200.000 evra za npr. Bregovića? Evo i paradoksa, kako to da je u neka prošla vremena kad ljudi nisu toliko rasipali na gluposti ekonomija naše zemlje daleko bolje stajala. Dakle rasipanje ne pomaže ekonomiji. Takođe ne mogu kič i šund za nekoga to biti, a za nekoga ne, već samo ima onih koji to prepoznaju i onih koji ne prepoznaju. To se već tiče obrazovanja i kulture nacije, a na tome se može raditi, ako država ima volju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Na koji način pomaže ekonomiji, ako npr. opština izdvoji 200.000 evra za npr. Bregovića? Evo i paradoksa, kako to da je u neka prošla vremena kad ljudi nisu toliko rasipali na gluposti ekonomija naše zemlje daleko bolje stajala. Dakle rasipanje ne pomaže ekonomiji. Takođe ne mogu kič i šund za nekoga to biti, a za nekoga ne, već samo ima onih koji to prepoznaju i onih koji ne prepoznaju. To se već tiče obrazovanja i kulture nacije, a na tome se može raditi, ako država ima volju. Ma pusti Dragog, sad on spinuje u pokusaju da zaobidje udar sopstvene sujete... evo vidi... crvenilo Ako opština izdvoji € 200.000, to ne znači da uzme novac i baci u vatru.. Nego dadne ga mnogim radnicima, preduzećama, agenturama i puno toga. Dakle, mnogi od toga žive, mnogi imaju svoju platu od toga. Plus ulaže u kulturni život. Sad nekome se sviđa, nekome ne sviđa, ali ovo je onda ukus.. ako se tebi ne sviđa, sviđa se pola Beogradu. Joj ljudi, pa zar treba da vam se objasni osnovna ekonomija, ono kupi i plati? A to sto mi sve vreme pricamo o najugrozenijima nema veze... c c c, sramota... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 bas zasro nedestruktivan si mnogo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Ili pošto ja nemam kravu, Bog dao da i komšiji rikne krava. victory78 Jer greota je prema meni da on ima a ja nemam. Dokle tako razmišljate, nećete ni vi da imate. Nego poželite komšiji i jednu drugu kravu, onda ćete i vi da dobijete. Jer videvši komšija da mu dobro želite, podeliće svoje dobro i sa vama ukoliko sami nemate. Ako mi se drugar ženi i ja mrzovoljno idem na slavlje, jer mi drugar ima lepu mladu a ja nemam, šta će drugi misle o meni? Ali ako se iskreno radujem za svog drugara što ima lepu mladu, i pevam, lumpujem i veselim se, šta mislite, koliko će devojaka da bace oko na mene? Onda sam ja atraktivan, ne moj drugar, te iako nisam ni mislio na to, ali dokle mi drugar ima jednu mladu, ja ih imam desetoro i mogu samo da biram... Nemojte da mislite samo "šta ja imam od toga", nego "šta svi mi imamo od toga". Uf brate stvarno svašta pričaš. Ne radi se o tome da mi nemamo pa nam je krivo što drugi imaju. Radi se o tome da se ljudi zadužuju i prodaju imovinu da bi napravili svadbu za "pamćenje", bačene pare. Radi se o tome da jedan komšija baca pare, a drugome dete čeka transplataciju organa i on nema para da je plati. Radi se o tome da opštine troše pare na "daj narodu hleba i igara", a kad treba nekome za lečenje ili stipendija za školovanje onda "nema". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 " е да си макар врућ или хладан..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Ali treba da se ulaže i u društveni život, podići ljude, dati im jedan smisao za postojanje i tako dalje. Ako se u društvo ne ulaže, veća je opasnost da društvo negde skrene, da više ljudi potraže sreću u kriminalu i ostalo. Sirotinje imamo širom sveta, toliko da radimo i da zaradimo ne možemo da bi svima pomogli. Treba pomagati, ali ne na štetu svojih, iako ovo sad zvuči cinično. Ako vaspitate svoju decu po principu: ne kupujemo vam nijedan slatkiš, nijedan sladoled, nijednu igračku, nijednu novu odeću, nikad vam ne dajemo ni dinar da bi izašli sa drugovima ili drugaricama itd., jer ima mnogo sirotinje i bolje je njima dati novac - em nikad nećete da imate novac (to je tako, zašto, ne znam), a i velika je šansa da svoje dete otuđite od sebe ali i od Crkve ako se u takvom vaspitanju pozivate na Crkvu. stalno obilazis i razilazis se sa svojim pisanjem,ovdje je u pitanju ljudski moral ako ga ima ,mogu ti mnogo cega napisati al tisi povrsinskim osjecanjima izucen i nemos drugacije,niko nekaze da sam netreba sebe gledati,ako dobro meni i drugima ce biti,sta to znaci za tebe?,u krajnjem i imas pravo donekle jel takomisleni bas i crkvu prisiljavaju da gledaju samo profit i novac sto nebi trebali zar ne,pa se desi da ko nema novaca nece mu pop krstiti, sirotinja rijec se moze u mnogo cemu i kod koga uporijediti,ne samo te sto nemaju jesti zar ne,nemislim da iko ljubomoran kao sto ti mislis,tipicno nemilonerski vec malo podignut tako sa malo i spozna sirotinju, -------------ne dugo vremena ima,kad jedan bihacanin kupi mercedesa na kredit i otisao na vikend u rodni kraj dase proveseli,isprovocirao je sa tim tako da su ti tamo mu sve oteli i jos dobio batine, nemislim da je neko ljubomoran ako toliko bogastvo imate da svadbe pravite,onda se zna gdjese ide u monako zar ne tamo su svi isti a ne tamo gdje neko nema jesti,da odes da pokazes kako imas dal je to ista ljudski u tome svemu ,nevidim nista Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Млакоња ???? 0409_feel То не постоји :nene: Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Naravno, ti bi prva prodala kuću da platiš komšijinom detetu transplataciju organa. Predpostavljam da stanuješ negde ispod brankovog mosta i pišeš iz jednog internet-kafića, jer si sve svoje prodala da bi pomogla sirotoj deci kojima je trebala transplatacija organa i slično. Izvini, ali za moralisanje, još ako je ono: "uradi ti, ne ja", niko ništa ne daje. Niti sam pisao da ljudi sad trebaju da se zaduže bez nade da bi se odužili, nego ko ima, zašto da ne proslavi taj jedan dan u svom životu..! Taj jedan dan, koji treba da bude najvažniji (ili jedan od najvažnijih) u ovom životu... Da pomaže može svagda, svaki dan, jer sirotinje ima svuda oko sebe. Dozvolite mu barem taj jedan dan za sebe. Mislim, kad je Hristos bio na svadbi u Kani, isto nije prekorio ljudima što slave i ne daju gladnima i bolesnima, nego im je još i vino umnožio. Да ли можеш да замислиш ситуацију у којој си ТИ онај коме треба помоћ, на пример, за здравље твоје или некога кога највише волиш, а да твој брат, друг или комшија не може да ти помогне, јер прави свадбу? Ако можеш да замислиш ту ситуацију (не дај, Боже, да се деси стварно!), како би се осећао, али искрено? Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Ja sam mlakonja i ni malo mi se ne sviđa što sam takva 0409_feel Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Ali brate Mihajlo zar ne uvidjas? Zar je svadba samo terevenka i pijanstvo? Zar samo golotinja i rasipnistvo? Zar samo ludovanje i raskalasnost? Zar sujeta i pohota? Gde je skromnost? Gde je ukus? Gde je prijatnost? Kako neko ko je crkven moze da olako odobrava najgrdje oblike sumanutosti? Nije to neka sitnica, rec je o uzasu razvracenosti celog jednog naroda... Брате..моја свадба није била ни пијанка, сујета, похота ни голотиња...али није била ни јефтина...била је на нивоу како би рекао хер Жика...није свака свадба крканлук... Лепо сам нахранио људе...а вишак хране сам однео у јавну кухињу..и рекли ми људи да не примају храну ..само паре.. 0409_feel и лепо сам поделио фамилији остатак... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 п.с И ја сам и моји зарадили те паре...нико ми није поклонио... да сам хтео да их спалим моје право... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jelena_jelena Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Ne znam ko je to, tu definiciju ne poznam ali jedno cu reci, puno mi se vise dopadaju osobe koji bi se mozda mogli nazvati tako. Mislim da su mirni kao janje i takve obozavam....previse hladne i vruce su opasne, to mi se ne dopada....put pod noge i bjezim od takvih.... umri prije smrti dok jos nije prekasno!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 20, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Млакоње су обичне стрине који само критикују оне који нису млакоње. womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='nasznak9877777777777777777' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Bolje da ne znaš šta mislim. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука