Mиљан Танић Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Ne, koliko znam kod nas toga u tom obliku nema. A opet - kao hrišćaninu mi je glupo da mislim na nivou "bolje je da pomognem detetu u Srbiji, nego u Africi", naročito kad je pomoć na daljinu u pitanju... Ali vidiš, dobru si mi ideju dao da vidim da i ja tako "usvojim" neko dete u Africi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 http://www.soschildrensvillages.org.uk/sponsor-a-child to je to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Danas je na nekoj temi pomenuto usvajanje dece. Pa mi je palo na pamet, tj setih se necega. Ovde u Italiji imaju nesto sto zovu "Usvajanje na daljinu". Mislim da to organizuju humanitarne organizacije a verovatno i ovdasnja Crkva. Radi se o tome da neko "usvoji" dete koje zivi kod svojih roditelja i dalje koji nisu zavidnog materijalnog stanja i salje mu mesecno neku sumu novca. Koliko moze, sta znam 50 evra mesecno recimo. A sto bi verujem kod nas omogucilo nekom detetu, odnosno njegovim roditeljima, barem da ne brinu o skoli i potrebama za skolu. Italijani tako pomazu deci po Africi, Aziji itd a mi bi mogli mozda tako nesto da organizujemo za nasu decu. Verujem da bi bilo ljudi i u inostranstvu a ima i u Srbiji dobrostojecih ljudi koji bi mogli tako da pomognu nekome. Ne bi to bio neki veliki trosak za nekoga ko radi na zapadu a bila bi nekome velika pomoc. ја имам пар другара који су као дјеца погинулих бораца ишла баш у Италију и Грчку на љетном растусту, баш неки дан налетим на другарицу и рече ми да иде код те породице у Милано да живи и ради... 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Da to bi bilo to. Ovde ima tih "reklama" po novinama i slicno. I to je stvarno ljudski, ko moze. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 O, vidi, ima i kod nas... http://www.cs.mcgill.ca/~rwest/link-suggestion/wpcd_2008-09_augmented/wp/s/Serbia_A.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Da to bi bilo to. Ovde ima tih "reklama" po novinama i slicno. I to je stvarno ljudski, ko moze. ма те "рекламе" су класична трговина људима... ово је провјерено ишла је код њих од 9 а данас јој је 21 година... обрадовала ме страшно, јако су тешко РАНИЈЕ она мајка и сестра живјеле, буквално од додатка што су примали као дјеца погинулог борца. 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Da to bi bilo to. Ovde ima tih "reklama" po novinama i slicno. I to je stvarno ljudski, ko moze. ма те "рекламе" су класична трговина људима... ово је провјерено ишла је код њих од 9 а данас јој је 21 година... обрадовала ме страшно, јако су тешко РАНИЈЕ она мајка и сестра живјеле, буквално од додатка што су примали као дјеца погинулог борца. 0203_cool Otkud ti to da je to trgovina ljudima? Ovo su programi koji su i pod patronatom UNICEF i dopisuješ se s detetom itd... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 A opet - kao hrišćaninu mi je glupo da mislim na nivou "bolje je da pomognem detetu u Srbiji, nego u Africi", naročito kad je pomoć na daljinu u pitanju... Ali vidiš, dobru si mi ideju dao da vidim da i ja tako "usvojim" neko dete u Africi... Znas Miljane mene jako iritira ta nasa velikodusnost i briznost za sve sto je tudje i okretanje glave od onog sto je nase. Sirotinje i muke je puna Srbija! Hajde da nahranimo i pomognemo da se skoluju nasa deca pa cemo posle brinuti "svetske brige"! Da li je hriscanski ili ne ne znam i ne zanima me ( mada ne vidim sta je ne hriscanski u tom stavu )!? I za tvoj stav mogu reci da je takodje ne hriscanski jer pomogao bi tamo nekom u Africi a bas te briga za tu nesrecnu decu u Srbiji !? Daj molim te !! Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Danas je na nekoj temi pomenuto usvajanje dece. Pa mi je palo na pamet, tj setih se necega. Ovde u Italiji imaju nesto sto zovu "Usvajanje na daljinu". Mislim da to organizuju humanitarne organizacije a verovatno i ovdasnja Crkva. Radi se o tome da neko "usvoji" dete koje zivi kod svojih roditelja i dalje koji nisu zavidnog materijalnog stanja i salje mu mesecno neku sumu novca. Koliko moze, sta znam 50 evra mesecno recimo. A sto bi verujem kod nas omogucilo nekom detetu, odnosno njegovim roditeljima, barem da ne brinu o skoli i potrebama za skolu. Italijani tako pomazu deci po Africi, Aziji itd a mi bi mogli mozda tako nesto da organizujemo za nasu decu. Verujem da bi bilo ljudi i u inostranstvu a ima i u Srbiji dobrostojecih ljudi koji bi mogli tako da pomognu nekome. Ne bi to bio neki veliki trosak za nekoga ko radi na zapadu a bila bi nekome velika pomoc. 0102_laugh Bravo za temu, kako god da se zove ! Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Da to bi bilo to. Ovde ima tih "reklama" po novinama i slicno. I to je stvarno ljudski, ko moze. ма те "рекламе" су класична трговина људима... ово је провјерено ишла је код њих од 9 а данас јој је 21 година... обрадовала ме страшно, јако су тешко РАНИЈЕ она мајка и сестра живјеле, буквално од додатка што су примали као дјеца погинулог борца. 0102_laugh Otkud ti to da je to trgovina ljudima? Ovo su programi koji su i pod patronatom UNICEF i dopisuješ se s detetom itd... нисмо се разумјели, мислио сам на огласе што се провлаче по новинама, посао овај посао онај, све бајно и красно а у ствари људи махом жене постају бијело робље... далеко од тога да сам милсио на пројекте Уницефа или неке друге међународне организације... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 A opet - kao hrišćaninu mi je glupo da mislim na nivou "bolje je da pomognem detetu u Srbiji, nego u Africi", naročito kad je pomoć na daljinu u pitanju... Ali vidiš, dobru si mi ideju dao da vidim da i ja tako "usvojim" neko dete u Africi... Znas Miljane mene jako iritira ta nasa velikodusnost i briznost za sve sto je tudje i okretanje glave od onog sto je nase. Sirotinje i muke je puna Srbija! Hajde da nahranimo i pomognemo da se skoluju nasa deca pa cemo posle brinuti "svetske brige"! Da li je hriscanski ili ne ne znam i ne zanima me ( mada ne vidim sta je ne hriscanski u tom stavu )!? I za tvoj stav mogu reci da je takodje ne hriscanski jer pomogao bi tamo nekom u Africi a bas te briga za tu nesrecnu decu u Srbiji !? Daj molim te !! Izvini, ali JESTE nehrišćanski tvrditi kako je bitnije pomoći nekom srpskom detetu nego nekom iz Afrike. Hrišćaninu su sva deca ista (svi ljudi), i ne deli ih po nacionalnoj pripadnosti. Ako ćeš iskreno - to je toliko nehrišćanski da je gnusno. A ne vidim gde si videla da sam rekao da ću radije pomoći nekom detetu u Africi nego ovde? Stvar je samo u tome što je toj deci tamo pomoć daleko hitnije potrebna nego deci ovde, jer je kod nas nevolja daleko manja nego tamo. To što smo mi egocentrični da ne vidimo dalje od svog nosa je druga priča skroz. A dovoljno si sama rekla svojom rečenicom da te ne zanima da li je tvoj stav hrišćanski ili ne. E pa vidiš, meni je najbitnije u životu da budem hrišćanin, sve ostalo je nebitno, jer ništa od ostalog nisam birao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Moze biti da ima vise dece u Africi kojima treba pomoc, ustvari sigurno je da je tako ali to ne znaci da u Srbiji nema deteta koje moze biti i u goroj poziciji od nekog africkog. Stoga nije hriscanski iskljuciti apriori bilo koga, pa ni Srpsku decu. Ali da ima vise nesrece u Africi, ima.Samo videvsi da su evo i na onom sajtu koji si postavio uvrstili i Srbiju nrki drugi ne vidim razloga da mi Srbi sada tu istu srpsku decu skidamo sa spiska nevoljnika. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Moze biti da ima vise dece u Africi kojima treba pomoc, ustvari sigurno je da je tako ali to ne znaci da u Srbiji nema deteta koje moze biti i u goroj poziciji od nekog africkog. Stoga nije hriscanski iskljuciti apriori bilo koga, pa ni Srpsku decu. Ali da ima vise nesrece u Africi, ima.Samo videvsi da su evo i na onom sajtu koji si postavio uvrstili i Srbiju nrki drugi ne vidim razloga da mi Srbi sada tu istu srpsku decu skidamo sa spiska nevoljnika. Naravno. Ali je potpuno nehrišćanski reći "radije ću da pomognem nekome iz Srbije" - i onda neko kaže nema etnofiletizma kod nas... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Moze biti da ima vise dece u Africi kojima treba pomoc, ustvari sigurno je da je tako ali to ne znaci da u Srbiji nema deteta koje moze biti i u goroj poziciji od nekog africkog. Stoga nije hriscanski iskljuciti apriori bilo koga, pa ni Srpsku decu. Ali da ima vise nesrece u Africi, ima.Samo videvsi da su evo i na onom sajtu koji si postavio uvrstili i Srbiju nrki drugi ne vidim razloga da mi Srbi sada tu istu srpsku decu skidamo sa spiska nevoljnika. Naravno. Ali je potpuno nehrišćanski reći "radije ću da pomognem nekome iz Srbije" - i onda neko kaže nema etnofiletizma kod nas... A to je etnofiletizam ako neko kaze -radije cu pomoci nekome iz Srbije? Ili ako kaze radije cu pomoci mom gradu? Ili mojim prijateljima? Ili mojoj deci? Ili deci mojih prijatelja? To je etnofiletizam? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 A opet - kao hrišćaninu mi je glupo da mislim na nivou "bolje je da pomognem detetu u Srbiji, nego u Africi", naročito kad je pomoć na daljinu u pitanju... Ali vidiš, dobru si mi ideju dao da vidim da i ja tako "usvojim" neko dete u Africi... Znas Miljane mene jako iritira ta nasa velikodusnost i briznost za sve sto je tudje i okretanje glave od onog sto je nase. Sirotinje i muke je puna Srbija! Hajde da nahranimo i pomognemo da se skoluju nasa deca pa cemo posle brinuti "svetske brige"! Da li je hriscanski ili ne ne znam i ne zanima me ( mada ne vidim sta je ne hriscanski u tom stavu )!? I za tvoj stav mogu reci da je takodje ne hriscanski jer pomogao bi tamo nekom u Africi a bas te briga za tu nesrecnu decu u Srbiji !? Daj molim te !! Izvini, ali JESTE nehrišćanski tvrditi kako je bitnije pomoći nekom srpskom detetu nego nekom iz Afrike. Hrišćaninu su sva deca ista (svi ljudi), i ne deli ih po nacionalnoj pripadnosti. Ako ćeš iskreno - to je toliko nehrišćanski da je gnusno. A ne vidim gde si videla da sam rekao da ću radije pomoći nekom detetu u Africi nego ovde? Stvar je samo u tome što je toj deci tamo pomoć daleko hitnije potrebna nego deci ovde, jer je kod nas nevolja daleko manja nego tamo. To što smo mi egocentrični da ne vidimo dalje od svog nosa je druga priča skroz. A dovoljno si sama rekla svojom rečenicom da te ne zanima da li je tvoj stav hrišćanski ili ne. E pa vidiš, meni je najbitnije u životu da budem hrišćanin, sve ostalo je nebitno, jer ništa od ostalog nisam birao. Ja u takvim i slicnim razmisljanjima vidim samo jedno, i oprosti na tome, a to je POMODARSTVO ! Lepo je biti usvojitelj nekog slatkog crnoputog ili kosookog deteta zar ne !?! I upravo takvi ne vide sta se nalazi ispred njihovog nosa ali zato vide citavu sumu iza drveta. I opet kazem, daj molim te! Da li si nekada razmisljao o tome kako zive bolesna i hendikepirana deca u Srbiji, kako se ophode porodice prema njima, kako je jadnoj deci na Kosovu - koja zive u strahu, ne retko bez vode, struje hraneci se u narodnim kuhinjama bez elementarne egzistencije, mogucnosti da se normalno skoluju, lece, odrastaju? Sta je sa romskom decom u Srbiji? Svi oni nisu dovoljno egzoticni ili sta !?? Tu decu u Africi i sire pomaze citav svet, razne holivudske zvezde, itd,itd ... a o ovima o kojima ja govorim ne misli niko, pa cak ni srbi koji su izabrali da budu hriscani. Radije cu ostati "gnusna" i lokalna nego takav lazni "kosmopolita" koji nema sluha za svoje bliznje. "A ne vidim gde si videla da sam rekao da ću radije pomoći nekom detetu u Africi nego ovde" - evo upravo tvoj prethodni komentar - "Ali vidiš, dobru si mi ideju dao da vidim da i ja tako "usvojim" neko dete u Africi..." ili ne znam da citam ? Moguce je. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука