Милан Меденица :) Написано Јул 19, 2011 Пријави Подели Написано Јул 19, 2011 причамо о ''милионским'' свадбама, не о укусима. мислим да су ретардирани облици малограђанштине са приземним мотивацијама. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 19, 2011 Пријави Подели Написано Јул 19, 2011 Pa naravno da će biti u centru pažnje. Ali zaista mislim da je pretjerivanje i razbacivanje novcem kad su slavlja u pitanju skoro uvijek rezultat malograđanštine i želje da se pokaže E VIDI ŠTA JA MOGU I VIDI KOLIKO JA IMAM PARA, na žalost. Rijetko je to s ukusom i sa stilom. Bar ja to tako vidim. Sa u centru pažnje mislim da mladencima bude najlepše, ne da se muče.. da im bude lepo da požele da se taj dan nikad ne završi. Mislim da svadba ne sme da postane formalnost kao što je česti slučaj na zapadu, gde odu u opštinu i posle na ručak, i to je to. Ja ako se ženim, hoću veselje, slavlje, muziku, ma jednostavno ludilo... facenew22222222 na zapadu isto se svadbe prave i mozda nisi bas dobro cuo,il neces,vesele se i stvarno svadba bas da su mlada i mladozenja sretni jednostavno a ne u stresu da sto vise potrose da bi se pricalo ,nemaju takav interes i toje razlika samo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 19, 2011 Пријави Подели Написано Јул 19, 2011 Ajojjj, kakav neukus!... facenew22222222 Pazi da te ne čuje Ivica... facenew22222222 Mada ono sa hlebom i meni je preterano. Nisam ni mislio na muziku, nego na atmosferu... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 19, 2011 Пријави Подели Написано Јул 19, 2011 Mislim da je to tako bolje, rasprčkat pare na gluposti nego nahraniti 10.000 siromaha, siromahe i izgladnjele možete imati uvijek ali takav grandiozan razlog za potrošit pare na gluposti, žderanje, nalivanje, podrigivanje i pevaljke vrlo teško, treba i tu originalnost ocijenit, hahahaha taj gladni će svejedno već za par dana zabovariti šta je to jeo a takva monumentalna glupost će se pamtiti desetljećima Иако нисам љубитељ цинизма, један велики facenew22222222 за Зајронов одговор. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 19, 2011 Пријави Подели Написано Јул 19, 2011 па ово и нису странци prstgore confused greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 19, 2011 Пријави Подели Написано Јул 19, 2011 Ово сам копирала са једног профила на фејсу: APEL ZA POMOC MALOM NEMANJI! Veliko je srce jedne Gospodje Marije i njenog supruga koji su proslavili 35 god.braka... i umesto poklona za njih zamolili rodjake i prijatelje da daju prilog za Necu!Tako je sakupljeno 50.000 din.Hvala svim rodjacima i prijateljima a Gospodji Mariji i njenom suprugu zelimo jos puno god.zajednickog zivota!I veliko hvala na akciji!Hvala svima koji i najmanjom sumom ucestvuju u sakupljanju.. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Mislim da je to tako bolje, rasprčkat pare na gluposti nego nahraniti 10.000 siromaha, siromahe i izgladnjele možete imati uvijek ali takav grandiozan razlog za potrošit pare na gluposti, žderanje, nalivanje, podrigivanje i pevaljke vrlo teško, treba i tu originalnost ocijenit, hahahaha taj gladni će svejedno već za par dana zabovariti šta je to jeo a takva monumentalna glupost će se pamtiti desetljećima Иако нисам љубитељ цинизма, један велики 1405_love за Зајронов одговор. 0102_laugh Nisu samo svadbe "pijanstvo i kič" i bacanje para. Tu su i mature, pa rođendani, veridbe... Takmiče se ljudi ko će više para da baci na što gluplji i neukusniji način. Šteta. Koliko samo ima molbi za pomoć. Koliko dece ima kojima roditelji ne mogu da obezbede novac za operaciju ili kakvo drugo lečenje. Mislim da bi mladenci daleko lepše započeli zajednički život i imali divnu uspomenu kada bi pare, umesto na krkanluk i piće za rodbinu koju vide svake druge godine, potrošili tj.dali za pomoć nekom detetu. Eee kad bi se takav neki običaj zapatio u našem narodu. Umesto toga, dižu se krediti i prodaju kuće za kič i šund. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Пре неколико година је за градску славу, т.ј. "Дан града" општина ја за концерте на тргу (и остале елементе те прославе) потрошила 200 000 евра. Од тога је 100 000 евра био хонорар Бреговићу и његовом оркестру. Познајем две мајке које су те исте исте године једва напабирчиле новац да им деца иду на трансплантацију јетре у Италију. Ишли су апели преко медија, скупљан је новац преко добротворних утакмица, концерата и сл. Мислим да би и Богу било драже, и светитеља, заштитнику мога града, да је тих 200 000 потрошено на четири такве операције,на пример, јер је једна коштала 45 000, а онда уз музику са разгласа или свирку локалних музичара који би бесплатно свирали, прославили празник и славили и Бога, и Св.Георгија, и живот. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Gluposti, jedan od najdebilnijih nacina da se potrosi lova... што Брате? Свадба је свадба...ако ћеш штедети на свадби немој ни да је правиш... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Пре неколико година је за градску славу, т.ј. "Дан града" општина ја за концерте на тргу (и остале елементе те прославе) потрошила 200 000 евра. Од тога је 100 000 евра био хонорар Бреговићу и његовом оркестру. Познајем две мајке које су те исте исте године једва напабирчиле новац да им деца иду на трансплантацију јетре у Италију. Ишли су апели преко медија, скупљан је новац преко добротворних утакмица, концерата и сл. Мислим да би и Богу било драже, и светитеља, заштитнику мога града, да је тих 200 000 потрошено на четири такве операције,на пример, јер је једна коштала 45 000, а онда уз музику са разгласа или свирку локалних музичара који би бесплатно свирали, прославили празник и славили и Бога, и Св.Георгија, и живот. dada , a svaki grad ima neke neafirmisane mlade bendove željne nastupa ili folklorne grupe i razne druge koji mogu da uvesele proslavu bez honorara. Dati Bregoviću i sličnima pare iz opštinskog budžeta za proslavu ne samo da je glupost već i kriminal. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Pa naravno da će biti u centru pažnje. Ali zaista mislim da je pretjerivanje i razbacivanje novcem kad su slavlja u pitanju skoro uvijek rezultat malograđanštine i želje da se pokaže E VIDI ŠTA JA MOGU I VIDI KOLIKO JA IMAM PARA, na žalost. Rijetko je to s ukusom i sa stilom. Bar ja to tako vidim. Sa u centru pažnje mislim da mladencima bude najlepše, ne da se muče.. da im bude lepo da požele da se taj dan nikad ne završi. Mislim da svadba ne sme da postane formalnost kao što je česti slučaj na zapadu, gde odu u opštinu i posle na ručak, i to je to. Ja ako se ženim, hoću veselje, slavlje, muziku, ma jednostavno ludilo... dada na zapadu isto se svadbe prave i mozda nisi bas dobro cuo,il neces,vesele se i stvarno svadba bas da su mlada i mladozenja sretni jednostavno a ne u stresu da sto vise potrose da bi se pricalo ,nemaju takav interes i toje razlika samo Pa naravno da i na zapadu znaju da slave.. da da ,svadba nije svadba ako se neprica i nedolazi potvrda duze vremena pokazujuci narodu snimljeno takozvano veselje i broj gostiju i broj koji je potrosen pa makar se svi iskrivili na crno cisteci i radeci da pokazu se sta imaju i jos kad sam jednom cula kako u istom mjestu neko gladuje da kazu ,ma nek crkne sto nije radio ,dal taj imao mogucnosti ili nije nije to vazno vazno da nebi mu dali ni casu vode ,pustili bi da umru svi okolo ,zato i jeste neokrecanje od boga nije to to,okrecanje i gazenje oko sebe je glavni uzrok pa i oci bi izvadili ako bi za to dobili platu, DRAGi ti si postavio od nekih isto tako video da mozda na zapadu,ali zapadni narod je daleko osjecaniji ,dal treba jos jedna jedina rijec da se kaze protiv zapada i njegovog naroda ,nebi trebali Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Пре неколико година је за градску славу, т.ј. "Дан града" општина ја за концерте на тргу (и остале елементе те прославе) потрошила 200 000 евра. Од тога је 100 000 евра био хонорар Бреговићу и његовом оркестру. Познајем две мајке које су те исте исте године једва напабирчиле новац да им деца иду на трансплантацију јетре у Италију. Ишли су апели преко медија, скупљан је новац преко добротворних утакмица, концерата и сл. Мислим да би и Богу било драже, и светитеља, заштитнику мога града, да је тих 200 000 потрошено на четири такве операције,на пример, јер је једна коштала 45 000, а онда уз музику са разгласа или свирку локалних музичара који би бесплатно свирали, прославили празник и славили и Бога, и Св.Георгија, и живот. Kome to da kazes, sestro? Okrecenim gorobovima u skupim odelima? Kad ovako javno, kao sto i kazes, opstina protraci brdo novca, pored ljudi gladnih i tesko bolesnih koje ima oko sebe - sta reci a ne opsovati? Sta reci a ne poludeti od muke? I da je samo to i samo tad... Toliko se para svakodnevno BACA na najnesuvislije debilizme da je to jezivo... Tesko, tesko onima koji zanemaruju muke drugih... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Ali treba da se ulaže i u društveni život, podići ljude, dati im jedan smisao za postojanje i tako dalje. Ako se u društvo ne ulaže, veća je opasnost da društvo negde skrene, da više ljudi potraže sreću u kriminalu i ostalo. ....................................... Ti kad odvalis nesto - trese se valjda cela Austrija... 0110_hahaha Vidim, od tih i takvih "ulaganja" sve nam cveta, drustvo nam nije skrenulo u narkomaniju u izopacenost, milina jedna... dada "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Gluposti, jedan od najdebilnijih nacina da se potrosi lova... што Брате? Свадба је свадба...ако ћеш штедети на свадби немој ни да је правиш... Ali brate Mihajlo zar ne uvidjas? Zar je svadba samo terevenka i pijanstvo? Zar samo golotinja i rasipnistvo? Zar samo ludovanje i raskalasnost? Zar sujeta i pohota? Gde je skromnost? Gde je ukus? Gde je prijatnost? Kako neko ko je crkven moze da olako odobrava najgrdje oblike sumanutosti? Nije to neka sitnica, rec je o uzasu razvracenosti celog jednog naroda... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Ali treba da se ulaže i u društveni život, podići ljude, dati im jedan smisao za postojanje i tako dalje. Ako se u društvo ne ulaže, veća je opasnost da društvo negde skrene, da više ljudi potraže sreću u kriminalu i ostalo. ....................................... Ti kad odvalis nesto - trese se valjda cela Austrija... Vidim, od tih i takvih "ulaganja" sve nam cveta, drustvo nam nije skrenulo u narkomaniju u izopacenost, milina jedna... crvenilo Kad sam krenuo u Crkvu, jedno sam naučio od starijih, od dedova i baka - kad bi me pitali kako mi je a ja odgovorio da mi nije dobro, oni bi odgovorili: Zahvali se Gospodu što nije gore! .... Možda bi bilo dobro da se malo više družite i sa starijima, jer i oni imaju dosta životnog iskustva..? Naravno da trebamo da ulažemo u društvo, isto kao što trebamo da ulažemo u svoju decu, ne da smatramo za nemoralno ako štedimo za svoju decu da završe više od četiri razreda osnovne škole i posle čiste toalete ili rmbaju po bauštelama... Izvini, ali na koji je način ovo što pričaš o ulaganju u društvo i svoju decu povezano sa rasipništvom na kič i šund na svadbenim veseljima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука