Jump to content

Dnevnik zalutalog forumaša

Препоручена порука

Чарапе-Милош Стефановић 

Чарапе ме добро служе,
оне воле да се друже,
увек иду заједно у пару
и имају једну шару.

Имају и две рупе,
зато нису много скупе.
Продати их ником нећу
ни за неку цену већу.

Мама ово не сме да сазна:
Чарапама мојим примена је разна.
Понекад ми служе да обришем нос,
ал највише од свега да не идем бос!

socks21.jpg

:351780:

Подели на овим сајтовима

Doći će vrijeme kad neću imati šta da vam kažem

Doći će vrijeme kad neću imati šta da vam kažem. – O tome bih htio da govorim, ali već u prvoj rečenici ima nečeg egocentričnog, netačnog i pretjeranog. Ne, neće to biti nikakvo naročito vrijeme, niti će naročito doći, ali eto, tako se mi visoko i više-manje netačno uvijek izražavamo kad govorimo o sebi i svemu onom što je u vezi sa nama. Ne, neće doći nikakvo naročito “vrijeme”, nego će prosto, u nezaustavivom toku događaja i promjena doći jednom i to: da neću više imati šta da vam kažem. Neće to biti ništa krupno ni važno, to što će ostati nekazano, kao što, uostalom, nije bilo važno ni vrijeme kad sam imao šta da kažem (ili mislio da imam), i kad sam zaista i kazivao. Ali eto, ja sa ove tačke na kojoj još imam nešto da vam kažem (ili bar mislim da imam), dozvoljavam sebi da pomišljam na trenutak, koji je siguran kao i budućnost sama, kad neću imati više šta da vam kažem. – Neće to biti nestanak moj sa svijeta ni odlazak pod zemlju, nego predvorje smrti ili, ako hoćete, izlazna stanica života. Biću živ, zvati se svojim imenom, gledati sunce i jesti hljeb – a neću ništa imati da vam kažem.

Godinama i danima ja sam vam govorio o svijetu oko sebe i o tome kako ga ja vidim i osjećam. Nekad je to bilo ono što ste očekivali od mene, a ponekad je vaše očekivanje bilo i prevareno. Ali, svakako se time stvorila između vas i mene izvjesna navika, za mene gotovo obaveza: da ja kazujem a vi da primate, i da sudite o onom što sam rekao. Stoga osjećam potrebu da večeras govorim o tome sa vama, da vam se unaprijed izvinim i da to već sada kažem. Jer, kad to vrijeme zaista nastupi, ja možda neću biti svjestan toga, neću se sjetiti ili neću ni moći da vam to kažem.

Doći će vrijeme kad više neću imati šta da vam kažem.

Ivo Andrić

Подели на овим сајтовима

43a233a86e1e1326e9066f7815bdd917.jpg

"Pre nego što su krenule na dug I neizvestan put sopstveve emancipacije,žene su bile punačke I rumene.Kad su nekako stigle do cilja od njih su ostale samo kost I koža."Dušan Radović

Подели на овим сајтовима

Nema nigde nove reči,

nema reči da se stane

da se spreči.

Neće biti nekom lakše,

nekom teže,

neće imat* gde da beže.

Lice u lece

oči u oči

ima li šta teže

neće imat* gde da beže.

Šta će biti tad?

To što radiš sad

biće važno tad.

Da l* si znao ili umeo

poštovati žrtvu,rad.

Da l* si smeo biti vreo

Da l* si hteo biti mlak ili zreo.

O,prekrsne slave,

pognućemo naše glave

I onda

ko i sad

neće imat gde da beže 

oni što na Hrista reže.

Подели на овим сајтовима

Ovo je priča koju sam čula na slikama,u prevozu,medju prijateljima,svuda gde sam bila,koga god da sam upoznala pomogao mi je da je izmislim iz delova koji čine mozaik u obliku pesme,sastavljenog rukom forumaša koji umesto da spava piše glupave pesme.

Broken_heart_by_jujubakiller.jpg

Nisam znala,

Žao mi je,

Oprosti.

Nisam to znala,

Zaista nisam

Ali sam ostala

Samo je izgledalo ko da znam

Ako nisi znao tad

Znaćeš valjda sad

Da ipak nisam znala

Život bih ti svoj dala

Ali znaj

Ja to tada nisam htela,

Nisam znala

Ja sam takva

Uvek brza

vedra

Smela

Oprosti mi,

Nisam znala,nisam htela.

Molim te ne ljuti se više,

Pesma ti se piše

Ona za tebe diše

Molim te zaboravi sad,

Zaboravi više

Volela bih da me slušaš,

Poslednju ti pesmu šaljem

Oprosti što ne umem

tvoje misli da razumem

Pokušaj da me shvatiš

Ako tebe ne mogu ja

Ti si tamo

A ovde sam ja

Čekaću koliko treba

Čekaću na kiši

Ako treba neću jesti

U ugao ću sesti

Pismo ću od suza isplesti

I čekaću te sama

Čekaću te na cesti

Ne bi li se mogli sresti

Ne zaboravi nikad

Da nisam znala

Da te boli

Da te tišti.

Ne,ne želim da te slušam

Ostavi sada pesme

Šminke,boje

I sve ukrase tvoje

Srušila si snove moje

Ušunjala si se

I uzela kao da je tvoje

Moje bajke,moje boje

Jasno nek ti bude

Nisi ti za nas

Nisi za obične ljude

Pa nek ti tako I bude

Pod grudima mojim

Nema za te više mesta

Postala su mala

Postala su tesna

Za hirove tvoje

Ogluvelo je srce moje

Biću kratak

Biću jasan

Ispuniću ti I ovu želju

Provedi život u sreći

U veselju

Neka I to bude po tvom

Uvek si htela da budem jasan

Kasno je za oprosti

Oprostio sam ti hiljadu puta do sad

I šta hoćeš više

Šta mi tražiš sad

Ja nisam kao ti

Ja dajem

Ne uzimam

Ja umem da volim

Ja praštam

I ne molim kao ti.

Samo ti javljam

Da te ne volim

Ali da ti praštam.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Danas je praznik...javio mi je moj Pravoslavac,crkveni kalendar za 2013.godinu....Danas je 26.jun,dobro je da i to znam....

Molitveno se sećamo Svetog Arhandjela Gavrila...

Sv.Arhangel%20Gavrilo%20-%20Hilandar.JPG

САБОР Св. АРХАНЂЕЛА ГАВРИЛА

Арханђелу Гаврилу узносимо хвалу у песмама, приређујући му празнични сабор по два пута годишње. Његов први сабор празнујемо сутрадан по Благовестима Пресветој Богородици, 8 априла (26 марта по старом календару). Овај Арханђел Божји научио је Мојсија писању књига, исприча му све о постанку света, стварању првог човека Адама, о потопу и раздељењу народа, објасни му положај планета небеских, научи га аритметици, геометрији и свакој другој мудрости.

Он пророку Данилу протумачи виђења о царевима и царствима, која су имала касније настати, обавести га о времену ослобођења људи Божијих из вавилонског ропства и о времену првог доласка Христа у свет, оваплоћеног од Пречисте Деве Марије.

Он се јави праведној и светој Ани и рече јој да ће затруднети и родити преблагословену кћер која ће се звати Марија.

Он се јавио и светом свештенику Захарији, стојећи са десне стране кадионог олтара и благовестио му да ће његова жена Јелисавета родити светог Јована Претечу Господњег.

Овај првак Божији, послат од Бога у Назарет да јави Пречистој Деви Марији, обрученој за праведног Јосифа о њеном зачећу Сина Божјег осењењен и дејством Светог Духа у њој. Он исти јави се и Јосифу у сну, уверивши га у девственост свете Деве Марије. А кад се Господ наш роди у Витлејему, овај Анђео Господњи јави се пастирима који су чували ноћну стражу код стада свог и рече им: "Јављам вам велику радост, данас нам се родио Спаситељ!" Сматра се да је овај анђео јавио са неба Христу пред његово добровољно страдање, крепећи га док се подвизавао у усрдној молитви. Овај анђео Господњи јавио се Мироносицама седећи на камену гроба и објављујући им Христово Васкрсење из Гроба. Он, који је био Благовесник зачећа и рођења Господњег, показује се благовесником и Васкрсења Његова.

Сећајући се ових јављања његових у Старом и Новом Завету и знајући његово непрестано посредовање пред Богом за хришћански род, света Црква му приређује Саборно празновање, да би људи прибегавали кж заштити и помоћи овог заступника и добротвора рода људског и његовим молитвама добијали отпуштење грехова од Христа Господа Спаса нашег

Тропар (глас 4):

Небесних војинстав архистратиже, молим тја присно ми недостојнији, да твојими молитвами оградиши нас кровом крилу невешчественија твојеја слави; сохрањујушче ни, припадајушчија приљежно и вопијушчија: от бјед избави ни, јако чиноначалник вишњих сил.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...