Justin Waters Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 .smeha. Ko ti je to rekao? Ridali su jugovici kao mala dedca ... Kad je umro voljeni Kim Dzong Il, djeca izmedju 40 i 50 godina su takodjer se kolektivno valjala po trgu i ridala za voljenim im vodjom. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Za problem medija postoji jedno jednostavno rjesenje. Pritisnes dugme na daljinskom. То и радим. Али притисак окружења не могу да "угасим". A druga vrsta slobode je sto is slobodan da napustis tu zemlju ako mislis da nemas slobode dovoljno. Nazalost, sjevernokorejancima to nije dozvoljeno. Хе хе. Па где да идем ? Ко ће ми држављанство дати ? Мени ни отворене границе ништа не значе. Немам пара. Никада нисам био на море. Једина држава у коју сам ишао је Мађарска, и то на екскурзији. Џаба ми ЕУ кад немам лове да идем тамо. Преселио бих се у Русију. Имам ту слободу, кажеш ти. Али уствари је немам. Имам слободу да одем тамо на три месеца као туриста и после морам да се опет вратим у Србију. Значи ја немам слободу да напустим своју земљу потпуно. Корејанци је тек немају, док ја имам неке, готово никакве, могућности да добијем држављанство Русије. Али тада опет немам слободу да њу напустим... и тако даље. Надам се да схваташ шта хоћу да кажем. zuti car and nana је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Za problem medija postoji jedno jednostavno rjesenje. Pritisnes dugme na daljinskom. Znaci koreancima su uskratili i pravo da ukljucuju i iskljucuju TV po zelji .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Да, хвала Г.А.... Увежбани онако како доликује ако хоћеш да будеш мајстор свог заната а опет слллааатки. Перфектно "сценско држање" само значи да толико добро владају инструментима да успут могу и рингге-ринге раја да одиграју :-) Ridali su jugovici kao mala dedca .......ово је жива истина...вишенедељно театрало колективно ридање "од Вардара па до Триглава". Јефимија Крунић and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Znaci koreancima su uskratili i pravo da ukljucuju i iskljucuju TV po zelji .... Они бре тамо немају телевизор. Живе као просјаци. Они који га имају немогу да га угасе. Ким је наредио да се дугмету за гашење телевизора ускрати функција гашења. Може само да се упали и дужан си да гледаш државни програм. Ниси знао за то ? nana and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Хе хе. Па где да идем ? Ко ће ми држављанство дати ? Мени ни отворене границе ништа не значе. Немам пара. Никада нисам био на море. Једина држава у коју сам ишао је Мађарска, и то на екскурзији. Џаба ми ЕУ кад немам лове да идем тамо. Преселио бих се у Русију. Имам ту слободу, кажеш ти. Али уствари је немам. Имам слободу да одем тамо на три месеца као туриста и после морам да се опет вратим у Србију. Значи ја немам слободу да напустим своју земљу потпуно. Корејанци је тек немају, док ја имам неке, готово никакве, могућности да добијем држављанство Русије. Али тада опет немам слободу да њу напустим... и тако даље. Надам се да схваташ шта хоћу да кажем. Razumijem te sta hoces da kazes, ali to nema veze sa slobodom. Ne bi imao slobode kada ne bi smio napustiti zemlju. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Преселио бих се у Русију. Имам ту слободу, кажеш ти. Али уствари је немам. Имам слободу да одем тамо на три месеца као туриста и после морам да се опет вратим у Србију. Значи ја немам слободу да напустим своју земљу потпуно. Не схваташ да се управо ТИ за ово залажеш свим срцем и душом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Znaci koreancima su uskratili i pravo da ukljucuju i iskljucuju TV po zelji .... Ignjatije je ubacio pricu o medijima i ono sto emituju kao sredstvu ukidanja slobode. Ja nisam na to pomislio ni u slucaju S.Koreje. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Не схваташ да се управо ТИ за ово залажеш свим срцем и душом? То за шта се ја залажем је друга прича. Само сам констатовао чињенично стање. А оно јесте да немам слободу да напустим Србију потпуно. А живим као у некој демократији и слободи. nana је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Sad ga malo preteruješ, Željko. Te iako i radnik i rob imaju svoje obaveze, nije jedno isto i drugo, jer radnik ima svoja prava, rob ih nema. Da je zaista tako kako veliš, ti davno već ne bi bio u životu jer ili bi bio streljan ili bi dosad umro u nekom koncentracionom logoru. To je razlika.. Ti ovde imaš svu slobodu, oni ih tamo nemaju; tamo u Severnoj Koreji nemaju ni trunku slobode. Imaju gladi, ali toga se ima i u slobodnim društvama, glad nije glavna mera. Ovde, pak, možeš da slušaš šta hoćeš, možeš da kažeš šta hoćeš, možeš da misliš šta hoćeš, možeš da se obrazuješ kako hoćeš, možeš da ideš kuda hoćeš, da jedeš i piješ šta hoćeš, da oblačiš šta hoćeš.. možeš da mrziš koga hoćeš, i možeš da voliš koga hoćeš. Što u realnoj praksi imamo ipak jedno ograničenje naše slobode jeste zbog toga što živimo zajedno i zajedno činimo jednu životnu sredinu, i ovde moramo da budemo spremni za kompromise u korist svih nas. Jer iako ja imam slobodu da, kao primer, oblačim šta hoću, i ti imaš slobodu da se tebi ili tvojim ćerkama ne šetam go, zar ne.. ili da pustam muziku celu noć da ne možeš da spavaš i mnogo toga. Ovde, dakle, radi zajedničkog života, moramo da činimo kompromise, pri tome da kompromisi imaju smisao i da su u duhu slobode i dobroga i u korist svakog čoveka nezavisno njegovog porekla i socijalnog statusa itd., znači ovde da se angažujemo i taj princip da branimo, ne kao Americi ili nekim američkim gradovima da platimo kaznu od 350 dolara ako pređemo ulicu izvan pešadijskog oznaka što je već izraz idiotizma i onog ur-fašizma (350 dolara su, naime, i za Amere ogroman novac), ili sve ove razne gluposti koje danas pokušavaju u EU. Ali i pored toga imamo slobodu koju ljudi u Severnoj Koreji nemaju, o kojoj čak i ne sanjaju jer je nepoznaju. Znaas kako, nema dileme da je demokratija bolja od jednopartijskog socijalizma. Imas vise sloboda, ekonomski je efikasniji kapitalizam, verske slobode i sve ostalo. Ali sve to mene ne moze da uveri da u Koreji umiru milioni od gladi i da milioni zive po logorima. Ne sme da se prica o "!Titu i partiji" lose ali u ostalim sferama sam siguran da imas solidne slobode i u Koreji. Imaju jos oni svojih specificnosti, zutaci su to, ali tu sve zavrsava. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Zanimljiva drzava je i Pakistan. Tamo su imali slobodu da pozajmljuju od zelenasa novac sa velikom kamatom... ...doslo je do toga da u fabrikama zelenasa rade i muz i zena i deca koji otplacuju roditeljski dug. Svi znate recimo da ta zanimljiva zemlja ima atomsku bombu... Mislim da je uskracivanje slobode jedan univerzalni problem koje recimo lukave drzave prenose izvan svojih granica delovanjem laznim covekoljubljem. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 То за шта се ја залажем је друга прича. Само сам констатовао чињенично стање. А оно јесте да немам слободу да напустим Србију потпуно. А живим као у некој демократији и слободи. Ne zivis u demokratiji, ali slobode imas mnogo vise nego u S.Koreji. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Fenomenalan dokumentarac "iz prve ruke". http://www.youtube.com/watch?v=oULO3i5Xra0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Ti imaš slobodu da izađeš iz svoje kuće, a ja imam slobodu da te primim u moju kuću. Gde je problem? I u svojoj kući smeš da staviš noge na sto, tvoja je kuća i tvoja je sloboda; u mojoj kući ne smeš da staviš noge na sto, jer moja je kuća i tu važi moja sloboda i time moje pravo. Sloboda ne znači da drugima natrpavam svoju volju. To onda nije sloboda nego nasilje i bezakonje. Kada govorimo o slobodi moram da znamo da postoje tri vrste slobode: 1. prirodna sloboda, dakle ono šta mogu da uradim shodno mojim prirodnim mogućnostima, tako npr. imam slobodu da ustanem i idem, trčim itd., ali nemam slobodu da budem bez vode i bez hrane, 2. filozofska sloboda - naime, šta je sloboda?, i 3. društvena, državno-društvena ili politička sloboda koja se definiše po pravama, a gde su prava tu mora da postoji i zakon koji će da sprovodi prava. Zbog toga sloboda nije nikad anarhija i da mogu da činim sve šta mi je po volji, nego sloboda su određena prava, imam pravo da činim to i to. Koja prava čine slobodu mislim da svi znamo (pravo na život, zdravlje i bezbednost, ravnopravnost i pravedno suđenje, pravo na ličnu imovinu, odlučivanje, slobodu govora, vere, okupljanja, poslovanja, zarade, pokrećanja i putovanja itd.). Gde se ova prava nemaju, tu ne govorimo ni o slobodi. Потпуно се слажем. Само сам константовао реално стање. То питање упути нашим либефтаријанцима који су против граница и овде причају како имам слободу да напустим Србију, односно да бих требао да је имам. Не схватају да је то нереално и дa тиме угрожавам туђу слободу. Dragi је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Потпуно се слажем. Само сам константовао реално стање. То питање упути нашим либефтаријанцима који су против граница и овде причају како имам слободу да напустим Србију, односно да бих требао да је имам. Не схватају да је то нереално и дa тиме угрожавам туђу слободу. Ako je neko neplivac i sprijecen je da ulazi u duboku vodu, to znaci ne postoji sloboda ronjena u dubokoj vodi? Ne mozes projektovati svoje licno stanje na opste stanje. Dok u S.Koreji, zbog cega smo poceli pricu u slobodi, postoji opsta kontrola ko smje izaci iz zemlje, taman da imas finansijskih sredstava ili nemas. Sta vam je s libertarijanci? Malo malo pa ne moze te bez njih. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука