keka Написано Август 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 14, 2013 узмите један бели лук исецкајте на ситне комаде поједите крените на посао уђите у аутобус питајте нешто особу која седи седите ahahhaha Drale dobra ti fora.... ja cu to da koristim kada krenem sa posla... tada je veca guzva 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Драшко and JESSY је реаговао/ла на ово 2 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Август 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Vitaminska salata zelena salata (seci na trake) paradajz (seci na zilijen) krastavac (ne ljusteni, seci na zilijen) sargarepa (rendana) kupus secerac (kuvan) Sve sastojke sjediniti u jedniu posudu, posoliti, dodati limunovog soka ili sirceta, ulje maslinovo ili obicno. preko salate mozete staviti tunjevinu. Prijatno! P.S. to je moj bio moj dorucak Биљана, JESSY, Arsenija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Август 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 14, 2013 to je moj bio moj dorucak e sada, neka mi neko objasni kako sam ovo uspela 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Ленка* је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Vitaminska salata :good2: ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Таман `тедо` да питам: каква вијетнамска салата?! keka је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Август 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Таман `тедо` да питам: каква вијетнамска салата?! pa to je posledica sta bi ste voleli da budete kada porastete- kuvarica u vojsci to su stresne situacije, sve te kapiram 0110_hahaha JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Да знаш, сестро, трауме су то JESSY је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Ајде сестре кад сте тренутно у кухињи, један рецепт за посне палачинке,тј тачну количину брашна и воде и шта још већ иде ? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Август 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 14, 2013 tacno ne moze, moze samo odprilike a to je kisela voda, brasno i malo ulja. gustina ista kao i kod obicnih palacinki. snadji se! 8086.gif "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Ево, Зосима, ја нашла ово, мада нисам пробала... http://posnajela.blogspot.com/2009/03/blog-post_05.html#axzz2bzKzZzNe http://tortekolaci.com/kolaci/posne-pala%C4%8Dinke Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Жао ми је Зоске. Не могу ти рећи тачне количине, јер их спремам "одокативно", и то посне на води. Ставим брашно, мало прашка за пециво, и то замесим са киселом водом. Тигањ подмазујем пчелињим воском, а као фил користим џем, орахе, шећер и цимет.... Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Ок хвала,инсистирао сам на количини,баш због густине смеше...у сваком случају кисела и брашно "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Тигањ подмазујем пчелињим воском, Je l* može vosak za depilaciju..... nemam drugi? keka је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Ајде сестре кад сте тренутно у кухињи, један рецепт за посне палачинке,тј тачну количину брашна и воде и шта још већ иде ? ове су супер: 3 чаше брашна 3 чаше воде 2 кесице ванил шећера 1 кашичица прашка за пециво 1/2 кашичице соли 1 кашика шећера 1/2 чаше уља Arsenija and keka је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 E, овој ћу напраим, к'д прође пост, за своју напаћену душу ... В У Р Д А A evo i autentičnog recepta:… mož′ se praji od ovče, kravje a mož′ i od kozje mleko, kuj kakvu stoku čuva.Ja ču ti oratim za prajenje odi kravjo mleko a i od drugato mleko je sve isto.Sade je odi ovčoto malko po zaguleno dek′ je mlekoto najgusto. Ono, doduše i odi ovaja mleka se vurda tura u jesen, kad je ono najgusto da ne otide mlogo na sirutku . Za prajenje vurdu, mora da imaš i cvrste ruće, da prvo pomuzeš krave.Da ti ne oratim da sudat, gde muzeš mlekoto prvo popariš – mora da bude ametom čis′. U druđi sud uzneš toplu vodu da sas nju omiješ vime na kravu (i ovce kad muzeš, mora pri ruće da ti je sud sas uvek čistu vodu, da si ovag-onag promiješ ruće u nju).Pomuzeno mleko procediš kroz najgustu cedalću a za svaći slučaj, da ti ne prom′kne neći rust′k, vr′z nju turiš i krpku –cedilo. Predi ga turiš da se vari, na dno u sud sipneš malko vodu i turiš na oganj da zaćipi pa u nju sipeš i procedenoto mleko. Vodutu turaš zatoj da ti ne zagori mlekoto i privati se za šerpu. Nevaljaje da zagara: em če ti vurdata nagornjuje, em če poraziš sudat.Kad mlekoto zaćipi, nemoj ga odma sturaš od oganj neglo ga trgni na stran′ pa nek ćipne neći minut.Pa kako zašto…?Znam li ga, teka su me učili postari: kad se mleko ćiseli, trebe malko da poćipi! Ama, ne trebe godža… T′g ga turiš da ladne…Kolko…Pa od priliće… Ja probam sas malčič prs…Gurnem ga u mlekoto i kad osetim da mi ko trni pomalko, t′g je vreme da mu sipujem potkvasu. Potkvasu si ostajim od jučeršnji d′n…Ložicu, dve… turim u pomalečko lončence, pa si tiće odi mlekoto, koje kvasim sipnem nekolko, ubavo ga izmešam nasipem u mlekoto, pa dok ga mešam ja mu prebajem da se ubavo i čvrsto vane: „Puno mleko u panicu – trudna žena na stolicu“ i kad ložicutu izvadim, ja mu cvrknem! Poklopim sudat i ubavo ga uvijem u čaršav i prevrljim još nekvo potoplo, da mi mlekoto ne zaladneje. Posle nekoje vreme, s priliće sat, sat i pol ga razvijem, malko ga protresem da vidim kako se uvatilo i ako se ne trese nego čvrsto stoji – t′g je gotovo. Odvijem ga i turim, sas sve sudat u studenu vodu da se pobrž oladi i poviše stegne. U cedilku (cedilo) ga isipem i turim da se cedi. Turim sukaljću na dve stolice, krajeviti na cedilkutu vržem i nat′knem na nju. Cediloto zavržem sas vrčicu da se pobrže i poubavo iscedi. Pod nju turim sud da kape sirutka … Dadem ju posle na svinje ali, kuj voli mož si pine odi nju, vele da je zdravo…Cedilata potoj poparim sas žešku vodu i isperem ji, turim da se suše i budu spremena za jutred′n. Kad se ćiseloto mleko ubavo iscedi i nema više da kape, t′g odvrzujem cediloto i sturam ga. Toj je presna vurda i ona ne mož teka godža da stoji. Zatoj ju isipem u sud , posolim i izmešam, pa ju presipem u druđi sud, gde sam več vatala tija d′novi vurdu, pa sve pá izmešam. Teka rabotim neolko d′na, dok ne navatam kolko mi trebe. Al gledam da toj pobrže urabotim, da mi vurdata bude sva ista. Zatoj si pozajmljujemo mleko sas komšil′k, pa posle vrtamo. S priliće se znalo kada koja kuća u komšl′k vata vurdu. Kad navatam kolko mi trebe, u spremen sud, (napred se toj turalo u vrčve), ubavo omijen i suv, turim odozdol prvo jed′n red vurdu. Predi toj spremim popušće, zrele, čvrste, nemanosane. Omijem ji, isušim i isečem dršće, malko ostane, krajč′odi nji. Popušćete, gdeto im je drška, zatopim u sol a i celutu uvaljam, pa kolko se uvati – i naredim ji vr′z vurdutu al varkam da se ne dopipuju, da mož vurdata da se nagnjete izmedžu nji. Posle pá red vurdu, red popušće…dok ne napunim sud.Odozgor turim cedilo, ispareno, oprano i suvo, pa pritisnem sas pomalečak kamenč′k i poklopim.Teka turena vurda trebe da postoji nedelju – dve, da prećipi. Ne valjaje da je na mlogo toplo, mož da uzbuči i da se batiše (če bude po ćisela i neč se mož blago izede). Ako je na po studeno, poviš d′na če projdu dok ne staše. Vurdu razvršavamo kad vane prvi stud, kad počnu da skuče svinje, da miriše na maz, čvarci i sušeno meso…Blaga je da se mezne uz grejanu rećijicu i žežak kravaj…Ne zam da li još negde praje ovakvu vurdu…Znam da je ovakva najblaga!!!Autor: Ankica Nikolic Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука