Grizzly Adams Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Супер. Богати ће само да позатварају фирме и преселе се у Сингапур. florenntina је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 А шта ћете ви да једете онда? Људи моји, колико не желите да размишљате добро је да смо живи и да не умиремо од глади... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Аха, тако се ради кад си луд и/или незналица па своју земљу уништаваш... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Ма где расте, у проблемима су до гуше. Незапосленост, инфлација, чуда... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 То што дође до вас је државна пропаганда. Америка је у огромним проблемима и тек ће бити. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Ови такозвани мешани социјалисти тврде да не мрзе богатство и богате, већ да само желе да се кроз порезе финансирају образовање за све, здравствене услуге и слично. Али ако је тако, чему онда порез на богатство? Зна се колико коштају све те социјалне услуге и оне неће поскупети ако се неко обогати. Очигледно је да једина сврха узимања тог ”вишка” новца од богатих једна огромна завист. Нико не сме да има више, сви морају да буду једнаки. А када једном завист помрачи ум, онда ту више нема размишљања. ”Шта ће њему толике паре и овако има превише!”, веле помрачени. Порез на богатсво није чак ни социјална мера, то је чисто кажњавање успеха. А друштво које кажњава успех нема шансе далеко да догура, елементарна логика је у питању. florenntina, Grizzly Adams and Аурор је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Овако то треба посматрати, ко жели да разуме... Тржиште је једна велика утакмица где се људи такмиче у способности да ефикасно управљају ресурсима. И они који су способнији од других у тој игри освајају више "поена" који им омогућавају да управљају са више ресурса. Чим одиграју погрешан потез или се појави неко способнији, они те "поене" губе и добија их неко други. На тај начин ми стално добијамо људе који најбоље знају, не само да управљају ресурсима, већ и да их унапређују и тиме свима омогуће бољи живот. Када неко "одузима од богатих" он у ствари ради веома лошу ствар - одузима "поене" од оних који раде добро и даје их онима који не раде добро. Крајњи резултат је да свима због тога буде горе јер се ресурсима не управља добро... И зато је пропао онај "дивљи социјализам", а овај мало "питомији" стално упада у кризе и иде напред-назад. florenntina је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Ко је то "ми", а ко су "они"? И шта је то "наше"? Значи, сви ми учествујемо у тој утакмици равноправно, не постоје "ми" и "они". И свако мора, на пример, њиву да купи да би била његова. Значи, да поштено плати. То су правила игре. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 А када једном завист помрачи ум, онда ту више нема размишљања. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Ови такозвани мешани социјалисти тврде да не мрзе богатство и богате, већ да само желе да се кроз порезе финансирају образовање за све, здравствене услуге и слично. Али ако је тако, чему онда порез на богатство? Alo, jarane, porez placamo svi. Ti vasi "privatnici" saberu sve troskove, materijal, plate radnicima, struju, magacinske troskove, kredite, kamate ... pa to podele sa kolicinom koju su proizveli radnici u njihovim pogonima i formiraju cenu. E posle na tu cenu u koju su vec uracunali sve i svoj profit i jahte na kojima plove dodaju porez na promet ... Ne mlatite gluposti vise da oni tu nesto ili nekoga finansiraju. To mi radimo, oni koji ulaze u prodavnice i vade pare iz dzepa da bi kupili te proizvode. To mi radimo i placamo i placamo pored tog poreza i njihove jahte i luksuzne automobile. I naravno da oni moraju dati deo od tog luksuza nazad nama jer ako nece mogu da pale na Mars skupa sa vama "liberalima" ... Pa neka kredite uzimaju iz marsovskih banaka i prodaju robu Marsovcima i neka im Marsovci rade i u fabrikama ... I ne mlatite vise gluposti ko boga vas milim da tu nesto "oni" placaju da su "oni" nesto osteceni da "oni" tu nekoga izdrzavaju ...Naucite elementarne stvari pa onda pricajte .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Ни мени ви нисте јасни, ал' шта да радим... Праведно је ваљда да свако задржи оно што је зарадио и да нема отимања. Мени је то очигледно и јасно само по себи. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 U demokratijama resursi jedne države pripadaju narodu, jer narod je suveren države. Znam, zato vam i smetaju države, jer hteli bi da sami budete suvereni.. I šta su resursi? Imaju se dve vrste resursa - materijalni, i ljudski. Ljudski resursi, to smo mi ljudi, koji radimo i koji KUPUJEMO! Ako neko zarađuje, zarađuje na NAMA, jer mi kupujemo i mi trošimo. Ne pada njemu novac sa oblaka, nego novac prima od NAS! Moj novac, tvoj novac, novac o. Ivana, Mirođije itd. A materijalni resursi nisu samo materijalije ili prirodni resursi sa kojima proizvodi, materijalni resursi su takođe i infrastruktura, organizacija, administracija i sve ostale državne i društvene strukture koje tek omogućuju da može da proizvodi i da može da prodaje, da može da poseduje i da gomili svojinu. I za ovo neka plati svoj deo kao i svi mi ostali da bi moglo ovako da funkcioniše. Zaboravlja se da ne daju oni nama, nego mi dajemo njima! Ako im se ne sviđa, mogu slobodno da idu na drugo mesto, zar im neko zabranjuje.. Ali znaju oni dobro da na drugo mesto ne mogu da idu, inače bi davno otišli. A odakle VAMA koji KUPUJETE novac kojim placate NASE proizvode? Da ih niste mozda zaradili kod NAS ili kod DRZAVE ili su vam pali sa oblaka??? I gde cete ih zaraditi ako preduzetnici odu na Mars? https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Da, ti bi hteo da odeš u kafanu i da jedeš i piješ, i da slušaš muziku ako je ima i da uživaš, ali ne da platiš. To su vam liberalci..)) Svaki kafedžija imao bi drage volje sa njima. Напротив. Ја хоћу да све поштено платим. Ви сте ти који хоћете да вам други плаћају. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Da, ti bi hteo da odeš u kafanu i da jedeš i piješ, i da slušaš muziku ako je ima i da uživaš, ali ne da platiš. To su vam liberalci..)) Svaki kafedžija imao bi drage volje sa njima. Možda bi mogao da saslušaš šta je ono za šta se zalažemo pre nego što lansiraš tirade na neku svoju (halucinogenu) verziju "liberalizma"? Ta "diskusija" sa vama se svodi na obrazovanje oko najelementarnijih stvari... Праведно је ваљда да свако задржи оно што је зарадио и да нема отимања. Мени је то очигледно и јасно само по себи. Prema razmišljanju pojedinih ovo je teški ekstremizam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 A odakle VAMA koji KUPUJETE novac kojim placate NASE proizvode? Da ih niste mozda zaradili kod NAS ili kod DRZAVE ili su vam pali sa oblaka??? I gde cete ih zaraditi ako preduzetnici odu na Mars? Digli smo kredit kao Miskovic od 30 miliona evra pa imamo para da kupujemo ... ne mislis valjda da bi mi tu nesto kupovali za tudje pare? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука