Jump to content

Деманти из кабинета Патријарха српског на критике медија

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Јасно је да је патријарх критиковао. Али поставља се питање ко је то из патријарховог "кабинета" срочио овај деманти и да ли са патријарховим благословом или не. Ако је деманти срочен без патријарховог благослова, онда то значи да му неко из бликог окружења "кроји капу". А мало је ненормално да патријарх нешто јуче изјави а данас то демантује. Што се мене тиче, кабинет путује са патријархом по Русији, до јуче се звао портпарол, а од данас се зове кабинет...

"Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски

Подели на овим сајтовима

• Одговори 50
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Сада је и Тасино писмо (коначно ваљда) јасно и онима којима (као) није било .. ;)

А ,.. и дуго чекани одговор на исто је ево стигао ;) ..додуш ''мало'' је ''погрешно'' адресиран и насловљен .. али што се суштине тиче ...

..'' У сред сриједе'' :)

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Zasto nam Rusija ne pomaze? Pa sad je jasno svaka stranka koja dodje na vlast prekida odnose koje je pre toga stvarala sa Rusijom ocigledno samo zbog glasackog tela.

Nikad nismo trazili javno pomoc od Rusije! Tako da ce ostati do sada vecna enigma zasto je stranke koje tek treba da dodju na vlast wspominju u tom kontekstu opste ako nije zbog glasova.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Kabinet patrijarha demantovao istinu

| 19. 07. 2013. - 07:38h | Foto: Fonet | Komentara: 0

Povodom saopštenja iz kabineta patrijarha Srpske pravoslavne crkve, u kojem demantuju informaciju da je patrijarh Irinej u razgovoru sa ruskim patrijarom Kirilom izrekao optužbe i kritike na račun vlasti u Srbiji, novinske agencije Beta i Tanjug, koje su prve i objavile vest o susretu dva poglavara, navode da je reč o citatu, da njihova vest nije netačna i da snimak susreta to može da potvrdi.

362129_patrijarh01fonetfoto-fonetrpc_f.j
Irinej i Kiril u Moskvi

- SPC u saopštenju ne demantuje navode i citate, već kaže da patrijarh nije kritikovao vlast povodom politike koju vode prema Kosovu. Agencija Beta je emitovala vest dopisnice iz Rusije, koja ni u čemu nije netačna, postoji i video-snimak tog susreta. Naša vest je tačna i vest nećemo povući - kaže za “Blic” Sanja Ivačić, urednica spoljne rubrike agencije Beta.

Maja Vojinović, zamenik glavnog urednika agencije Tanjug, takođe navodi da su preneli razgovor dva poglavara, i to na osnovu citata koji se mogu naći na sajtu Ruske pravoslavne crkve, a koji su izostavljeni sa sajta SPC.

- Navodi iz demantija SPC nisu korektni jer u izveštaju Tanjuga nema laži, sve što je preneto bilo je rečeno u razgovoru dva poglavara. Nekorektna je i ocena iz demantija SPC da su u izveštaju date dezinformacije, da su one zlonamerne, anticrkvene, te da govore o nameri sastavljača - ocenjuje Vojinovićeva.

Ona napominje da su stavovi SPC o tim pitanjima dobro poznati, da su se i ranije podudarali sa stavovima Ruske crkve, te je i ovog puta u razgovoru dvojice poglavara to ponovljeno.

- Stvar je uređivačke politike Tanjuga i svake druge redakcije da sadržinu razgovora, u ovom slučaju dva patrijarha, okarakteriše kao kritiku. Reč kritika je možda bila prejaka za shvatanja ljudi u SPC, zbog čega demanti smatramo apsolutno nepotrebnim i ishitrenim - zaključuje zamenica urednika Tanjuga.
Iz kabineta patrijarha juče se nisu oglašavali.

Patrijarh: “Lažna informacija”

Patrijarh Irinej, koji se nalazi u poseti Ruskoj pravoslavnoj crkvi, saopštio je da je “neprijatno iznenađen lažnom informacijom koju su objavili mediji u Srbiji da je u razgovoru sa domaćinom izrekao kritike i optužbe na račun državnog rukovodstva Srbije”.
Patrijarh Irinej, u razgovoru sa patrijarhom Kirilom rekao je: “...Naše sadašnje rukovodstvo je pod priličnim uticajem zapada. Crkva čini sve da svest njihovu veže za veliku i moćnu rusku istoriju i rusku crkvu... Mislimo danas da je ruski stav, ruska reč veoma moćna i snažna kada je u pitanju rešenje problema Kosova. Zato bismo zamolili vas, a preko vas i rusko državno rukovodstvo, da nam pomogne da to pitanje rešimo na taj način što bismo sačuvali Kosovo i Metohiju”.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/394282/Kabinet-patrijarha-demantovao-istinu

Подели на овим сајтовима

Сада је и Тасино писмо (коначно ваљда) јасно и онима којима (као) није било .. ;)

А ,.. и дуго чекани одговор на исто је ево стигао ;) ..додуш ''мало'' је ''погрешно'' адресиран и насловљен .. али што се суштине тиче ...

..'' У сред сриједе'' :)

Слажем се!

"Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски

Подели на овим сајтовима

Епископ јегарски Порфирије:

Свако ко свађа Цркву и државу мисли зло Србији

19. Јул 2013 - 9:00

У Независним дневним новинама Информер, од 19. јула текуће године, на страни 4 и 5, у оквиру рубрике Ударне вести, објављена је изјава Епископа јегарског Порфирија под насловом: "Свако ко свађа Цркву и државу мисли зло Србији". Објављујемо интегрални текст изјаве Епископа јегарског:

,,Очигледно је да, у разговору са руским патријархом, наш патријарх није критиковао власт у Србији, него је једноставно поновио оно што сви знамо и осећамо, а то је да се наше државно руководство, и то не само актуелно, налази под континуираним притиском западних сила у погледу решавања статуса јужне српске покрајине.

Уверен сам да у овако тешком тренутку, када се Црква и држава боре за очување нашег идентитета и за очување нашег народа и светиња на Косову и Метохији, свако измишљање сукоба Цркве и државе, а поготово злонамерно мењање смисла речима које је изговорио патријарх или неки политичар, доноси велику штету и Цркви и држави.

Свака злонамерна изјава, чији циљ је да произведе сукоб Цркве и државе, било да долази од политичара, црквених кругова, медија или невладиног сектора, је штетна за све људе, било да себе зову верницима или грађанима. Јер, и Црква и држава су наше.

Констатујем и да је патријарх Кирил речима: Сматрамо да треба размишљати о моделима за регулисање ситуације на Косову и Метохији, тако да сваки модел претпоставља чврсте границе живота српске заједнице и светиња Српске Православне Цркве, показао мудру реалистичност и добро познавање политичке ситуације у којој се ми налазимо."

Извор: Епархија бачка

http://spc.rs/sr/izjava_episkopa_jegarskog_porfirija_svako_ko_svadja_crkvu_drzhavu_misli_zlo_srbiji

:good2:

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Не видим зашто би Црква по сваку цену морала да остане у добрим односима са државом, на чему инсистира владика Иринеј Бачки, а ево и његов викар, владика Порфирије. Црква и јесте та која треба да усмери државу на прави пут када државно руководство застрани. А српско државно руководство не да је застранило, него свесно обављају издају, а Црква ћути и прави компромисе са тим и таквим државницима, којима, ваљда је то свима јасно после свега, ама ништа баш није свето, него се још светиње и одричу, и то јавно.

Подели на овим сајтовима

Не видим зашто би Црква по сваку цену морала да остане у добрим односима са државом, на чему инсистира владика Иринеј Бачки, а ево и његов викар, владика Порфирије. Црква и јесте та која треба да усмери државу на прави пут када државно руководство застрани. А српско државно руководство не да је застранило, него свесно обављају издају, а Црква ћути и прави компромисе са тим и таквим државницима, којима, ваљда је то свима јасно после свега, ама ништа баш није свето, него се још светиње и одричу, и то јавно.

Tekst je od onih ... tekstova ...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Ne zna se vise ko je drzava, politicari ili narod.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Замисли да неко оде у неку другу државу да тражи од њихове власти да утиче на српско државно руководство својом "мочном силом"... Какав би само то издајник био...

Ал` што важи за сав нормалан свет, не важи за Русију. Русија је "мајка".

To nije nigdje rekao. Nemoj da spinujes. Znamo da ti je CNN u krvi, ali se ipak kontrolisi.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...