Душка Написано Јул 18, 2013 Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 Ако немаш увид у нечије регуларне или послове са стране, у његове пословне књиге šta je sad ovo popovima treba mi da odrađujemo računovodstvo?! Hahahah koja odvala. Hristos je rekao da mi ne treba da sudimo nasim svestenicima, jer je veliki teret njihov i on ce im suditi, ali kakvi god da su oni su nasa direktna veza s njim i njegove molitve za nas On čuje. Ali, ne nama je i dalje lakse i ljepse pricati kakav je koji "pop" , kakv auto vozi, kakvu kucu ima, nego li se dici nedeljom ujutro i otici na Liturgiju. Kakvi smo mi. Uvijek druge kritikujemo a sebe ne vidimo... Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 18, 2013 Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 А у коју Цркву идеш? А, а? Ja u jednu Svetu Sabobnu i Apostolsku crkvu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јул 18, 2013 Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 šta je sad ovo popovima treba mi da odrađujemo računovodstvo?! Hahahah koja odvala. Hristos je rekao da mi ne treba da sudimo nasim svestenicima, jer je veliki teret njihov i on ce im suditi, ali kakvi god da su oni su nasa direktna veza s njim i njegove molitve za nas On čuje. Ali, ne nama je i dalje lakse i ljepse pricati kakav je koji "pop" , kakv auto vozi, kakvu kucu ima, nego li se dici nedeljom ujutro i otici na Liturgiju. Kakvi smo mi. Uvijek druge kritikujemo a sebe ne vidimo... Погрешно си ме схватила, сестро у Христу...ниси уопште разумела шта сам хтео момку да кажем. Категоричка тврдња о одсуству једног одређеног греха код некога (поготово што нема човека који није у животу некога преварио на неки од мноштво постојећих начина), изречена крајње самоуверено, без икавих смислених аргумената као позадине, тј. да притом ниси дао ни један једини валидан доказ о истинитости те изјаве која по својој природи делује смешно, представља, суштински, утицајно и по могућем далекосежном исходу гледано, другу страну медаље звана "осуђивање"...само треба мало размислити, ништа више. То сам хтео да поручим момку...а не да осуђујем свештенике као што ми ти имутираш, драга сестро у Христу. Жива ти мени била! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 18, 2013 Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 UH kako ovaj naslov teme odgovara gordim i lenjim ljudima! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јул 18, 2013 Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 UH kako ovaj naslov teme odgovara gordim i lenjim ljudima! Искуствено гледано, не постоје људи који више осуђују друге од оних који себе сматрају верницима...није препоручљиво сврстати себе у ту групу "верника". Млађони, Дијана. and Ленка* је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јул 18, 2013 Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 Ja u jednu Svetu Sabobnu i Apostolsku crkvu. Питање (шаљиво) сам поставила г. Милосављевићу зато што смо суграђани и виђали се у Цркви Св. Ђорђа и познајемо исте свештенике (о којима је он писао у својој поруци), ако си нешто погрешно схватила. У сваком случају, драго ми је због тебе Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јул 18, 2013 Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 Апостол нам даде друкчију заповест од овог. Шта ме брига каква је праља ако добро опере мој прљав веш. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 18, 2013 Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 Искуствено гледано, не постоје људи који више осуђују друге од оних који себе сматрају верницима...није препоручљиво сврстати себе у ту групу "верника". Ne razumem sam ja to Istinom osudio i zapalio lomacu? Ako nije moje vidjenje istina molim te to i napisi. A ako si negde video osudu onda oprosti. kale napisi ako imas vremena ko su pravoslavno pogodni vernici. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јул 18, 2013 Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 Ne razumem sam ja to Istinom osudio i zapalio lomacu? Ako nije moje vidjenje istina molim te to i napisi. A ako si negde video osudu onda oprosti. Да ли је то истина то је велики знак питања, под један, под два, причам уопштено (значи, то важи и за мене) на основу неког свог животног искуства у Цркви а мислим да га имам поприлично. kale napisi ako imas vremena ko su pravoslavno pogodni vernici. Нема ту "погодних" верника...или си здраворазуман и способан да нађеш баланс и меру у свему или ниси. То важи и за вернике и за неверујуће, важи за сваког човека независно од религиозног, верског, културног, политичког, социјалног профила. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 18, 2013 Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 Да ли је то истина то је велики знак питања, под један, под два, причам уопштено (значи, то важи и за мене) на основу неког свог животног искуства у Цркви а мислим да га имам поприлично.I ja sam time mislio na mene onda kad smo to razjasnili molim te veruj da ne umem da osudjujem druge jer ne znam kakvo im je pokajanje. Za sebe znam i kajem se ova recenica teme kaci i vazi i za mene. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 18, 2013 Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 Питање (шаљиво) сам поставила г. Милосављевићу зато што смо суграђани и виђали се у Цркви Св. Ђорђа и познајемо исте свештенике (о којима је он писао у својој поруци), ако си нешто погрешно схватила. У сваком случају, драго ми је због тебе Nisam obratila pažnju na kontekst :koka10: ...zato sam pogrešno shvatila da treba da se umešam sa svojim najnovijim mislima i idejama .. 4chsmu1 Htela sam samo da kažem da je suština ista svuda i da ćemo na Nebu svi biti prostorno i vremenski neograničeni....da neće biti Crkva Sv.Djordja,Crkva ova ili ona već neka potpuno nova Crkva na Nebesim,ako to bude bila Božija volja. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Јул 18, 2013 Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 Погрешно си ме схватила, сестро у Христу...ниси уопште разумела шта сам хтео момку да кажем. Категоричка тврдња о одсуству једног одређеног греха код некога (поготово што нема човека који није у животу некога преварио на неки од мноштво постојећих начина), изречена крајње самоуверено, без икавих смислених аргумената као позадине, тј. да притом ниси дао ни један једини валидан доказ о истинитости те изјаве која по својој природи делује смешно, представља, суштински, утицајно и по могућем далекосежном исходу гледано, другу страну медаље звана "осуђивање"...само треба мало размислити, ништа више. То сам хтео да поручим момку...а не да осуђујем свештенике као што ми ти имутираш, драга сестро у Христу. Жива ти мени била! Nisam svoj odgovor bazirala na tvom kompletnom postu. Samo mi je ispalo malo smijesno to sa poslovnim knjigama Inace sam racunovodja po struci ali kombinacija ovog dvoga mi je malo bila smijesna Ostatak mog odgovora ne obuhvata tvoje izjave apsolutno. Nisam tebe imala u vidu kada sam navodila ostatak, vec samo prvu recenicu Pozz "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 18, 2013 Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 Ne razumem sam ja to Istinom osudio i zapalio lomacu? Ako nije moje vidjenje istina molim te to i napisi. A ako si negde video osudu onda oprosti. I da jeste istina, njihova je istina i njihov greh. Nisam obratila pažnju na kontekst :koka10: ...zato sam pogrešno shvatila da treba da se umešam sa svojim najnovijim mislima i idejama .. 4chsmu1 Htela sam samo da kažem da je suština ista svuda i da ćemo na Nebu svi biti prostorno i vremenski neograničeni....da neće biti Crkva Sv.Djordja,Crkva ova ili ona već neka potpuno nova Crkva na Nebesim,ako to bude bila Božija volja. Ma 'tela jela da kazem kako mi u ksh imamo najboljeg Vladiku i popove (: Ali ne ide da se hvalimo Arsenija је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 18, 2013 Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 I da jeste istina, njihova je istina i njihov greh.To je i moja istina i meni moze da se desi. Mozda bi bolje prosao da sam opleo po nekom svesteniku. kako god imam stavove i nisam bljutav da li je nesto istina ili nije lakse mi je i da izgresim sa cvrstim stavom nego da mudrujem mozda jeste mozda nije moje srce tajnu krije. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јул 18, 2013 Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 Да, да ... срећом па су српски попови већином остали нормални и чине најбољи део Цркве, али је зато монаштво СПЦ мрак и пакао. То се добро видело на случају са монахом Артемијем, то се добро види у гомили непослушних монаха по епархијама, то се види по распусном животу по појединим српским манастирима. Боље да не причам о томе ... знам и имена и презимена и њихова "преподобна" дела. Драго моје јужњачко срце искрено...недостајао си ми у мору "преподобија"....свештенство,данас,у Србији,веру држи...нека ми не замери нико али је тако. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука