Jump to content

Посета Косову - Павле Михајловић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ја тебе ич не разумем шта оћеш да кажеш. А стварно се трудим, ево прочито сам овај пост једно три пута и није ми јасно и даље. Само контам да има неке везе са овим мојим писанијем горе.

Ако би могло без песничког надахнућа, него да ми на српском кажеш то што си мислио, био бих ти захвалан.

Ma nista! Ovde tvrde da su kod nas za razliku od Amerike SrBski patriote koji se ne racunaju.

Pa se pitam gde i kako postoje patriote podobne i nepodobne.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ma nista! Ovde tvrde da su kod nas za razliku od Amerike SrBski patriote koji se ne racunaju.

Pa se pitam gde i kako postoje patriote podobne i nepodobne.

Не постоје подобне и неподобне SrBski патриоте, у питању је додавање снажног душевног бола, као израз или средство одвраћања од лојалности према српској држави (док се зна да сви други у околини на то имају право). Понекад се  то мучење спроводи директно или тек врло мало, али очигледно шиканирање и мучење на најозбиљнији начин, а које има за циљ да уништи достојанство државе или човека и самим тим неко се пошаље на дугорочно психичко лечење, где се од пацијента очекује да угура истину у блато заборава. Испирању мозга се треба супроставити.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Не постоје подобне и неподобне SrBski патриоте, у питању је додавање снажног душевног бола, као израз или средство одвраћања од лојалности према српској држави (док се зна да сви други у околини на то имају право). Понекад се  то мучење спроводи директно или тек врло мало, али очигледно шиканирање и мучење на најозбиљнији начин, а које има за циљ да уништи достојанство државе или човека и самим тим неко се пошаље на дугорочно психичко лечење, где се од пацијента очекује да угура истину у блато заборава. Испирању мозга се треба супроставити.

Zanimljivo mozes li ovo da pokazes na nekom primeru iz prakse bio bi zahvalan.

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo mozes li ovo da pokazes na nekom primeru iz prakse bio bi zahvalan.

Веза између праксе и теорије је бар код мене централна, управо ту мислим да дискусија на теми треба да буде крајње актуелна. Aли вас не разумем најбоље на каве примере из праксе мислите, јер сте цитирали целу поруку?! Мислите на примере лојалности данаца према својој држави?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Веза између праксе и теорије је бар код мене централна, управо ту мислим да дискусија на теми треба да буде крајње актуелна. Aли вас не разумем најбоље на каве примере из праксе мислите, јер сте цитирали целу поруку?! Мислите на примере лојалности данаца према својој држави?

Da na lojalnost drzavi koju neprestano umanjuju shikaniraju jer su nase patriote kriminalci.

I sta se desi coveku kao ja koji se odazvao drzavi da bi mu se posle toga prebacivalo kako je moj patriotizam cisto divljastvo....umanjuju sve sto je drugim drzavama sveto. Biti patriota je ponos a pogotovo ako se nalazi/o u smrtnim opasnostima.

Подели на овим сајтовима

Da na lojalnost drzavi koju neprestano umanjuju shikaniraju jer su nase patriote kriminalci.

I sta se desi coveku kao ja koji se odazvao drzavi da bi mu se posle toga prebacivalo kako je moj patriotizam cisto divljastvo....umanjuju sve sto je drugim drzavama sveto. Biti patriota je ponos a pogotovo ako se nalazi/o u smrtnim opasnostima.

Па ето могу почети са премијером Хеле Торнинг - Шмит патриотски новогодишњи говор. То не кажем само ја, већ Професор са универзитета у Копенхагену Петер Недергаард сматра да је премијер одржала ПАТРИОТСКИ говор врло сличан чувеном говору бившег америчког председника Кенедија 1961. изговарајући "Ask not what your country can do for you - but what you can do for your country". То сматра да није националистички, АЛИ  је добродошлица ако се жели бити са остатком заједнице

Professor: Patriotisk nytårstale

Извор

Национални идентитет - је раније у Данској схваћен као политичка и културна основа у оквиру дефинисане територије - и даље има кључну улогу у новом миленијуму. Да ли се нација може посматрати као заједнички пројекат, а не као биолошко наслеђе, је друга тема, на то се само Србија нагони да прихвати (без дефинисаних граница), најжалосније што то чине људи који живе ван земље. Не веруј им!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Па ето могу почети са премијером Хеле Торнинг - Шмит патриотски новогодишњи говор. То не кажем само ја, већ Професор са универзитета у Копенхагену Петер Недергаард сматра да је премијер одржала ПАТРИОТСКИ говор врло сличан чувеном говору бившег америчког председника Кенедија 1961. изговарајући "Ask not what your country can do for you - but what you can do for your country". То сматра да није националистички, АЛИ  је добродошлица ако се жели бити са остатком заједнице

Professor: Patriotisk nytårstale

Извор

Национални идентитет - је раније у Данској схваћан као политичка и културна основа у оквиру дефинисане територије - и даље има кључну улогу у новом миленијуму. Да ли се нација може посматрати као заједнички пројекат, а не као биолошко наслеђе је друга тема, на то се само Србија нагони да прихвати, најжалосније што то чине људи који живе ван земље. Не веруј им!

Vrlo mudra poslednja recenica kod nas ne bi nikad bila prihvacena jer sve sto je srpsko samosvesno nekima je huskacka politika.

Подели на овим сајтовима

"Ask not what your country can do for you - but what you can do for your country"

“In a much quoted passage in his inaugural address, President Kennedy said, ‘Ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country.’ It is a striking sign of the temper of our times that the controversy about this passage centered on its origin and not its content. Neither half of the statement expresses a relation between the citizen and his government that is worthy of the ideals of free men in a free society.”

“The paternalistic “what your country can do for you” implies that government is the patron – the citizen, the ward, a view that is at odds with the free man’s belief in his own responsibility for his own destiny. The organismic, “what you can do for your country” implies that government is the master or deity – the citizen, the servant or votary.”

“To the free man, the country is the collection of individuals who compose it, not over and above them. He is proud of the common heritage and loyal to common traditions, but regards government as a means, an instrumentality – neither a grantor of favors and gifts, nor a master or god to be blindly worshipped and served. He recognizes no national goal except as it is the consensus of the goals that the citizens severally serve. He recognizes no national purpose except as it is the consensus of the purposes for which the citizens severally strive.”

The free man will ask neither what his country can do for him nor what he can do for his country. He will ask rather “What can I and my compatriots do through government” to help us achieve our several goals and purposes, and above all, to protect our freedom?”

“And he will accompany this question with another: “How can we keep the government we create from becoming a ‘Frankenstein’ that will destroy the very freedom we establish it to protect?“”

“Freedom is a rare and delicate plant. Our minds tell us, and history confirms, that the great threat to freedom is the concentration of power. Government is necessary to preserve our freedom – it is an instrument through which we can exercise our freedom; yet by concentrating power in political hands, it is also a threat to freedom. Even though the men who wield this power initially be of good will and even though they be not corrupted by the power they exercise, the power will both attract and form men of a different stamp.”

"Capitalism and Freedom", Milton Friedman, 1962

http://books.cat-v.org/economics/capitalism-and-freedom/intro

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То сматра да није националистички, АЛИ је добродошлица ако се жели бити са остатком заједнице

Na ovu recenicu sam mislio mudra je kao zmija bezazlena kao golub.

Inace hvala ti !

Подели на овим сајтовима

ОК, нашао сам превод. Не знам шта је посебно у том њеном говору? Потпуно исто би испричао Слоба, Обмана, Меркел или Тома Николић. Класично политиканство...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

ОК, нашао сам превод. Не знам шта је посебно у том њеном говору? Потпуно исто би испричао Слоба, Обмана, Меркел или Тома Николић. Класично политиканство...

Оно што је у говору посебно је ‘Ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country.’ превод "Spørg ikke hvad dit land kan gøre for dig, men hvad du kan gøre for dit land!" - Helle Thorning-Schmidt. Право у срце! Свака реч у реченици је осветљена. Речи стварају колективно осећање, заједничку историју, заједничко наслеђе, говор наставља да живи кад престане...Србију не може нико уништити.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...