Jump to content

Посета Косову - Павле Михајловић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Поставио сам изнад цитат Милтона Фридмана, исто одприлике ја мислим о том цитату.

Није држава моја "мама" па да очекујем да нешто "уради за мене". Нити грађанин треба да ради "за државу". Сваки човек треба да ради за себе и своју породицу. То је Ђинђић лепо рекао - "питај се шта можеш да урадиш за себе".

Србију унишавају највише сами Срби. Шта је Србин Слоба урадио Србији, то ниједан непријатељ још није постигао.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

ОК, нашао сам превод. Не знам шта је посебно у том њеном говору? Потпуно исто би испричао Слоба, Обмана, Меркел или Тома Николић. Класично политиканство...

Поставио сам изнад цитат Милтона Фридмана, исто одприлике ја мислим о том цитату.

Није држава моја "мама" па да очекујем да нешто "уради за мене". Нити грађанин треба да ради "за државу". Сваки човек треба да ради за себе и своју породицу. То је Ђинђић лепо рекао - "питај се шта можеш да урадиш за себе".

Србију унишавају највише сами Срби. Шта је Србин Слоба урадио Србији, то ниједан непријатељ још није постигао.

Превише смо се удаљили од теме све од страха од ратовања. Тако страх лежи у основи многих тема, уместо истине.

Као прво ја живим у мултикултурализму вс. интеграција. Етнички идентитет игра споредну улогу у друштву, било да су у питању турци, сомалијци или пакистанци. И једнако важно: данци. Оно што уједињује је УСТАВ, демократија и индивидуална права. Често се тврди да се Данска развија у "мултикултурално друштво". Неки наводе да су имиграција и мултикултурализам две различите ствари. Многи су почетком новог века прихватили мултикултурализам као идеал, тврдећи да то обогаћује друштво и да се може живети "култура" живот један поред других. Прво је више мање неутралан демографски појам. А мултикултурална идеологија се заснива на етичком идентитету и дели становништво у групе. На основу тога, могу се приписати индивидуалне карактеристике групе и права, и слична понашања. У пракси то значи да ће група често бити ВЕЋА од појединца, а у односу на демократију то је проблематично, јер у истинској демократији је појединац, а не колективна права која треба штитити.

Е сад шта се дешава. Данци имају велику имиграцију турака, и овде су култивисали идеју кебаб за flæskesteg као модел суживота између различитих група. Ово сугерише да у случају различитих састојака,  сваки са сопственим укусом и свако са својим интересима доживи у пракси. Различите мањине морају да имају јак осећај солидарности и лидера ради остваривања користи и права. То је значи група која је у ЦЕНТРУ, а не појединац, и то доводи до политике идентитета и борбе за права између више или мање самозваних мањина. Оно што је у почетку замишљено као антирасизам, али се солидарност не протеже изван појединачне групе.

Има ли нпр примера где сте видели да Муфтија Зукорлић помаже српску децу на Косову и Метохији?

Тако је фокус на етничке групе скоро остао у сенци демократског идеала о слободи, независности грађана. То је дало плодно тле за препород национализма у многим  деловима Европе, па и у Данској и баш сад. Обично се то догађа на десној страни да се одбрани стара романтична фикција ,,нетакнута Данска - и да "нова" Србија, што је једнако романтична фикција или несметан заједнички живот различитих етничких група. Без обзира који се став заузме, и даље у оквиру националне државе демократија се труди да покаже своја добра. Нека странка било то у Данској или Србији држи патент за одбрану "нације" и "националног" идентитета. Можемо их звати 'ситнима' да нешто могу променити, међутим, многи се у Данској слажу  да је опасно у потпуности одрећи се националне мисије.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Brat od mog druga je bas iz Gnjilana.Sta znam,ima 2 licne karte,studira u Nisu,vozi golfa trojku ne zali se nesto preterano. :)

Kaze kriminala ima dosta,u okolnim selima na usputnim njivicama se lelujaju biljkice cannabisa sative("nema leba bez motike,okopavam narkotike"),zove nas stalno da dodjemo u neki provod,ima zenske ima sve kaze.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...