Jump to content

Посета Косову - Павле Михајловић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ko nije patriota u Americi smatra se izdajnikom.

A šta bi u Americi značilo "biti patriota"?

Mnogo je drugačije nego ovde, a koliko znam tamo ta polarizacija na patriote i izdajnike ne postoji, čak je i George W. Bush rekao nešto veoma pametno, na nivou na kojem srpski kafanski patrijoti nikad neće biti: "ja ne dovodim u pitanje sagovornikov patriotizam nego argumente".

Mene mnogo nervira što se jedna grupacija budala proglasila za "patriote".

Подели на овим сајтовима

Ko nije patriota u Americi smatra se izdajnikom.

Такође у Данској издаја и велеиздаја се сматрају за тешка кривична дела против земље или највиших државних органа. У Данској пример издаје има за циљ да одвоји део државе путем стране помоћи или силом или претњом силе. Обимна саботажа нпр застој у саобраћају за исту сврху кажњава се као издаја по Кривичном закону (параграф § 98). Реч издаја се не користи у Закону, али параграф означава превару, а посебно акције усмерене на безбедност или независност (делове) земље. Разлика између издаје и велеиздаје, издаја државе и ратна издаја. Издаја се описује као злочин против државног устава уопште, а велеиздаја пружање помоћи непријатељу у рату. Обрнуто ваљда то значи патриотизам!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

A šta bi u Americi značilo "biti patriota"?

Mnogo je drugačije nego ovde, a koliko znam tamo ta polarizacija na patriote i izdajnike ne postoji, čak je i George W. Bush rekao nešto veoma pametno, na nivou na kojem srpski kafanski patrijoti nikad neće biti: "ja ne dovodim u pitanje sagovornikov patriotizam nego argumente", mogli biste i vi to da usvojite.

I u kom delu svemira vidis da Amerika nema patriote?

Ovo je izazvano jer vam je dosta Srpskih patriota.

mda pustis da se ringispil zavrti i vidis kako nekome sjajna misao udara o pod.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ima "patriote" ali nema svoju varijantu "srBskih patriJota", o tome se radi.

Без обзира, у Данској се патриотизам се помиње као позитиван израз јединства у држави. Идеја је да заједница заснована на политичкој лојаности према заједичким правима гради мостове између различитих народа, остављајући границе отворене према народима из других култура. Али параграф (параграф § 98) који сам поменула не говори о свакој могућој варијацији патриотизма.Параграф није из каталога "Воће и поврће или сточна пијаца".

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Капирам да у тој Америци људе вешају по бандерама. Не знам дал је истина, ал реко ми један што је био тамо једном да је видео једног што су га обесили, неки преки суд имају што ти одмах изрекне казну, и онда су се скупили тако око њега обешеног и певали патриотске песме и цитирали делове Устава. 

Човек се жив пресеко, отад више ниједном није био по Америкама, пропио се, није прошло много.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Без обзира, у Данској се патриотизам се помиње као позитиван израз јединства у држави.

Dobro, Srbija i Balkan nisu Danska, znamo i sami kako to sve izgleda ovuda.

Šta se ti "akademski patrioti" prave ludi...

Подели на овим сајтовима

Nije se preseko nego im je presekao crvenu vrpcu u udruzenju podobnih i nepodobnih patriota.

Ја тебе ич не разумем шта оћеш да кажеш. А стварно се трудим, ево прочито сам овај пост једно три пута и није ми јасно и даље. Само контам да има неке везе са овим мојим писанијем горе.

Ако би могло без песничког надахнућа, него да ми на српском кажеш то што си мислио, био бих ти захвалан.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Dobro, Srbija i Balkan nisu Danska, znamo i sami kako to sve izgleda ovuda.

Šta se ti "akademski patrioti" prave ludi...

И Данска је Скандинавија, али је гледиште исто. Између осталог обе земље ( Србија и Данска) имају закон о држављанству и параграфе лојалности постојећем поретку. То можете комбиновати са било којим политичким и верским погледом, али заједнички језик и историја наглашавају национализам. Нација - држава - комбинација између језика и културе и државности, што не мора бити случај са патриотизмом. И сами знате како то све изгледа отуда... не разликујемо се од других када је у питању лојалност према држави.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...