Срђан Шијакињић Написано Јул 17, 2013 Пријави Подели Написано Јул 17, 2013 Можда ја грешим, можда нисам довољно хришћанин, чак вероватно грешим и вероватно нисам... али дефинитивно не бих могао да одем на тзв. Косово, и понашам се према људима доле као да сам дошао на њихово. Није земља ничија заувек, сем Божија, али опет начин на који се све то десило, та примитивна жеђ за земљом, иза које је стао цео један народ, тај "пролем Косова" који је постао и проблем Македоније, а постаће и ЦГ, јужне Србије а можда и Грчке, ми некако не да да пређем преко свега... Можда је до мене... Gerhard, DYNABLASTER, javor and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 17, 2013 Пријави Подели Написано Јул 17, 2013 Meni ovaj tekst zvuči realno. Ipak u svakoj državi gro populacije čine obične, svakodnevne osobe koje samo hoće da žive svoj život i gledaju svoja posla. Nisu opterećeni mržnjom, histerijom i nekim "uzvišenim ciljevima". A s obzirom da smo i mi i oni sa Balkana, nije ništa čudno da njihovi gradovi i uopšte život podsećaju na nas. Лепо звучи (за разлику од овог што ћу ја рећи) али ми се чини да никако не одговара истини. Наравно, нје већина људи оптерећена мржњом и уопште негативним осећањима, али свакако већина Шиптара на КиМ јесте активно радила више од две деценије на сепаратисању од Србије, притом не бирајући средства, од организоване грађанске непослушности и неплаћања струје например, до тероризма. Велика већина Албанаца у свакој држави у којој их има јесте показала велики национализам, нелојалност и шовинизам (политички), што је дестабилизовало и тек ће да дрма цео Балкан. Тотално немодерно иначе, понашање за историју. Такође, менталитет не бих поредио, мислим да је очигледно да нам се историјске путање толико оштро разликују да не може бити претераних сличности, сем ако у најскорије времем нешто није промењено. javor and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2013 Па слично би за Србе могли да кажу Хрвати, само што наши нису успели да се одцепе од Хрватске, а Албанци су успели од Србије. То је што је, готово сад. Младе генерације које долазе све то неће више интересовати, већ ће желети да живе добро, путују итд. И неминовно ће у будућности морати да се помире, јер живе једни поред других. Ево Павле је отишао у Гњилане и Приштину да одржи предавање. Ускоро ће отићи још неко, па ће неко са Косова доћи да одржи предавање у Београду или Нишу. И временом ће то постати нормално. Е сад, пошто је то већ неминовност, боље је онда да ми водимо тај процес него да му се прикључимо касно као што имамо обичај. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 17, 2013 Пријави Подели Написано Јул 17, 2013 Па слично би за Србе могли да кажу Хрвати, само што наши нису успели да се одцепе од Хрватске, а Албанци су успели од Србије. То је што је, готово сад. Младе генерације које долазе све то неће више интересовати, већ ће желети да живе добро, путују итд. И неминовно ће у будућности морати да се помире, јер живе једни поред других. Ево Павле је отишао у Гњилане и Приштину да одржи предавање. Ускоро ће отићи још неко, па ће неко са Косова доћи да одржи предавање у Београду или Нишу. И временом ће то постати нормално. Е сад, пошто је то већ неминовност, боље је онда да ми водимо тај процес него да му се прикључимо касно као што имамо обичај. Па могли би да кажу али не би баш сасвим стајало. Јер ту Крајину је српска и југословнеска војска двапут ослобађала, од АУ па од нациста, Срби су били конститутиван народ и за одржање СФРЈ и статуса кво... Али мање битно. Ти гледаш оптимистички на будућност и ја се надам да си у праву и надам се да више рата овде неће бити, али се плашим и мислим да ипак нисмо нажалост напредовали толико да заборавимо на старе рачуне и старе мегаломанске апетите... Можда би један добар стандард, једно уједињење "обичних" људи који имају довољно новца да живе пристојно у један шири економски систем (можда ЕУ?) довело до те срећније будућности, али ја ипак не могу да видим то, пре ми се чини да ће код првог посртања на нивоу ЕУ или чак света, када се они мало више буду бавили собом него нама, опет оживети стари бауци и да ће се опет ратовати... Ипак, не дај Боже опет никад никоме, ваљда грешим... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2013 @@Срђан Шијакињић, Па види, ја се стварно надам да смо са тим лудилом завршили. Ако нисмо, е онда не знам шта да кажем... Ал` то није нека предодређена "судбина" него сутра зависи од тога шта ми данас радимо. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 17, 2013 Пријави Подели Написано Јул 17, 2013 @@Срђан Шијакињић, Па види, ја се стварно надам да смо са тим лудилом завршили. Ако нисмо, е онда не знам шта да кажем... Ал` то није нека предодређена "судбина" него сутра зависи од тога шта ми данас радимо. Не знам, нисам сигуран шта да мислим... Не знам више који "ми" и колико се ми питамо... Људи који не би желели да пуцају на другог човека, никад неће почети рат, никад нису ни почињали... Не треба ту да постоје неки посебни људи, само они за које ни под разно не долази у обзир да убијају друге људе, а таквих је надам се увек велика већина... (ваљда). Велико је питање, онако опште, има ли историја неки смисао и неки смер, од пећине до данас, све се мање и мање ратује, али опет се увек негде ратује... Код нас се увек ратовало, плашим се да верујем да живимо баш у том времену у коме ће то све заувек престати... Али да не философирам много, држимо палчеве сви да буде како кажеш. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 17, 2013 Пријави Подели Написано Јул 17, 2013 Срећом, то вампирско време познавања "уназад неколико колена" полако пролази. Долази време да се упознају и сарађују живи људи. Pa ako ti jos nikog nisi video da saradjuje i to po celom svetu ja onda ovo tvoje ne moram ni da trazim u dubini tvoje misli. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јул 17, 2013 Пријави Подели Написано Јул 17, 2013 Ја могу само пренети моја нека искуства. Оно што ме је фасцинирало, то је мржња према Србима код деце. Испред Богородице Љевишке, у Призрену, пре неку годину, док се натежемо са КПС-ом да нам се смилују и отворе цркву, прилазе два дечачића, са циничним осмехом и мржњом, показују нам гестикулацијом како би радо гранатирали и срушили цркву. Опет, друга два дечачића, су били пријатељски настројени, и показали жељу да уђу и виде цркву, и ми смо их радо увели. Било је доста намрштених погледа код омладине, показивања средњег прста. Старији људи су углавном били љубазни и коректни. Данас је лакше него икада отићи до КиМ, на ходочашће, у обилазак светиња. То пружа могућност и дружења са нашим људима у енклавама, и информисање на лицу места како се живи на шиптарском Косову. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 17, 2013 Пријави Подели Написано Јул 17, 2013 Ја могу само пренети моја нека искуства. Оно што ме је фасцинирало, то је мржња према Србима код деце. Испред Богородице Љевишке, у Призрену, пре неку годину, док се натежемо са КПС-ом да нам се смилују и отворе цркву, прилазе два дечачића, са циничним осмехом и мржњом, показују нам гестикулацијом како би радо гранатирали и срушили цркву. Опет, друга два дечачића, су били пријатељски настројени, и показали жељу да уђу и виде цркву, и ми смо их радо увели. Било је доста намрштених погледа код омладине, показивања средњег прста. Старији људи су углавном били љубазни и коректни. Данас је лакше него икада отићи до КиМ, на ходочашће, у обилазак светиња. То пружа могућност и дружења са нашим људима у енклавама, и информисање на лицу места како се живи на шиптарском Косову. Kako ti sve ono sto je realno na terenu uvodis u vampirsku ljubav po ljudima koji nikada NIKADA nisu bili na Kosovu i Metohiji. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 17, 2013 Пријави Подели Написано Јул 17, 2013 Kosovo ne mozemo vratiti bez rata. Iskreno se nadam da ce se sa slabljenjem uticaja SAD u svijetu ukazati sansa da vratimo oteto. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 17, 2013 Пријави Подели Написано Јул 17, 2013 Баш се излази са јеванђељем и крстом у руци пред тему на којој је на хиљаде кућа отето и на хиљаде људи протерано из својих домова и убијено од стране Шиптара и учешћа муџахедина у оружаним сукобима у Србији - на Косову и Метохији. Наравно да напад на државу није био предодређен већ је зависио од тога да мечка може сутра да заигра пред друга врата. Па видите, ја се стварно надам да се то другима неће десити. Ако се деси (то није као кад се гледа на телевизор), е онда не знам шта да кажем... Куцајте на небеска врата, пустите друге који неће да подвију репове да се боре с мечком. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 17, 2013 Пријави Подели Написано Јул 17, 2013 Realno Gnjilane Гњилане некада у зло злобино време : http://www.youtube.com/watch?v=Idi8REaaPNo http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 17, 2013 Пријави Подели Написано Јул 17, 2013 Гњилане некада у зло злобино време : Он ти је интелектуално и духовно род рођени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 17, 2013 Пријави Подели Написано Јул 17, 2013 Он ти је интелектуално и духовно род рођени. Стварно ? Хвала на тако доброј даљинској психоанализи. Ти си почео као и папа, преко интернета спознајете људске душе и делите благослове и осуде. Бора је легенда. Пре неку годину је изразио кајање због безбожничких дела у животу. То ценим код људи. Покајање. Бора је одржао више хуманитарних концерта за помоћ Косову. Тако да је свој патриотизам и бригу за Косово показао и делима, а не само речима. На вама је да се покажете. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 17, 2013 Пријави Подели Написано Јул 17, 2013 Бора је легенда. Bora je seljak. Тако да је свој патриотизам и бригу за Косово показао и делима, а не само речима. На вама је да се покажете. Tebi i vama ću nešto da pokazujem, pogotovo patriotizam... Boli me spoljašnji ušni kanal za sve vas. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука