Deja Vu Написано Јул 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 lol Ja ne smem kad vozim pored litice da gledam uvis, tripujem da oce ogromna planina sa druge strane da skoci na mene hahahaaa Ја имам неку чудну фобију од огромних кугли, као кућа велика :.mislise. Као мали док сам имао температуре и грознице, био сам у неком полусну, бунцао сам и виђао сам у глави, кад зажмурим, неку огромну црну куглу како је држим а она хоће да ме згњечи, а због тога што ме се врти у глави имам осећај као да се она котрља. Не знам, не могу то сад најбоље да опишем, и сад ме мало плаши то кад помислим, осетим се беспомоћно, баш је чудно. Ne Budizam po prirodi nema onaj kult ličnosti niti je Buda potencirao svoju ličnost kao nešto najbolje itd. Vidiš hrišćanstvo poseduje kult ličnosti Isusa, muslimani takođe, budizam je retka religija bez tog kulta. Buda za razliku od Isusa nije nešto posebno, svako može da dostigne ono što je i Buda uradio svako može da bude Buda, ali Isus sin Božiji ne može niko. Budizam čak nema nikakvu dobmu: "If science proves some belief of Buddhism wrong, then Buddhism will have to change." Velika je razlika između budizma i ostalih religija, zato slika na zidu nema smisla jer Buda nije ništa drugačiji od bilo kog drugog čoveka, svaki čovek može da bude Buda. Ne znam kako ovo da objasnim. Jer ja budizam uopšte ne smatram za religiju, već sam rekao da ako je budizam religija onda isto tako i komunizam može da se svrsta u tu grupu. A u komunizmu čak i postoji kult ličnosti, ovde niti ima tog kulta niti ima dogme. Pa i sam je Buda rekao "Ako sretnete Budu ubi te Budu", što upravo to treba da pokaše, da ne treba da ima nikakvog kulta ličnosti, tj. da buda nije ništa drugo do još jedan čovek na ovoj Zemlji А шта је са оним силним Будиним статуама? Иначе везано за Крсташке ратове. То је вођено због пара, нема религија ништа са тим. Уствари има, злоупотребљена је, баш као што сад Американци злоупотребљују слободу и демократију да би крали нафту. Сваки рат је због пара, блага и територија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Buda je bio hinduisticki ateista....i smatrao je da je postojanje ili ne postojanje Boga irelevantno na putu ka nirvani....a nirvana je mrtvilo...nista....unistenja ega i svake zelje....jer je zelja uzrok patnje..... Kolega2357 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Buda je bio hinduisticki ateista....i smatrao je da je postojanje ili ne postojanje Boga irelevantno na putu ka nirvani....a nirvana je mrtvilo...nista....unistenja ega i svake zelje....jer je zelja uzrok patnje..... Ovo za nirvanu se slažem 100% da si u pravu. A obo da je bio hinduistički ateista prvi put čujem mada je sve moguće. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ovo za nirvanu se slažem 100% da si u pravu. A obo da je bio hinduistički ateista prvi put čujem mada je sve moguće. Pa jeste ateista hinduizma....on je odbacio sva indijska bozanastva....njegov jedini cilj je bio da prevazidje samsaru...vecni tocak radjanja i umiranja.....jedino sto je zadrzao jeste reinkarnacija... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ја имам неку чудну фобију од огромних кугли, као кућа велика :.mislise. Као мали док сам имао температуре и грознице, био сам у неком полусну, бунцао сам и виђао сам у глави, кад зажмурим, неку огромну црну куглу како је држим а она хоће да ме згњечи, а због тога што ме се врти у глави имам осећај као да се она котрља. Не знам, не могу то сад најбоље да опишем, и сад ме мало плаши то кад помислим, осетим се беспомоћно, баш је чудно. pa ti si globofobik, imaš strah od balona, globusa i okruglih predmeta http://en.wikipedia.org/wiki/Globophobia http://globophobia.webs.com/ Slika. http://mirandaryan33.files.wordpress.com/2012/02/img_2018.jpg Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Pa jeste ateista hinduizma....on je odbacio sva indijska bozanastva....njegov jedini cilj je bio da prevazidje samsaru...vecni tocak radjanja i umiranja.....jedino sto je zadrzao jeste reinkarnacija... Ako je Budizam nastao od toga što je Bud bio ateista kakvu onda svrhu ima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ako je Budizam nastao od toga što je Bud bio ateista kakvu onda svrhu ima? Dostizanja nirvane....stanja svesnosti prosvetljenog.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Dostizanja nirvane....stanja svesnosti prosvetljenog.... Malo je meni konfuzno kako je Budizam nastao ali nema veze skontaću. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Dosta je to slicno pravoslavnom tihovanju....smirenoumlju.....mada je kod njih obezlicenje cilj....a kod nas Ohristovljenje..obozenje licnosti....ne unistenje ja.....nego vaskrsenje ja..obozeno ja....i naravno nema pokajanja kod budista.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука