Kolega2357 Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 E a meni stvarno nije jasno kako budisti imaju Njegovi Svetost i kako budisti uopšte imaju verskog poglavara, neko je pomenuo i sliku Bude, zašto drže sliku Bude na zidu wtf? Ja sam rekao da nije logično da verski poglavari u Hrišćanstvu imaju sliku Bude na zidu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Zato sto bi hteli da budu nista kao Buda. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Da li si ti ikada bio u Crkvi? Svoje poštuj tuđe ne diraj, ne potcenjuj i ne vređaj jer nikada ne znaš kada može da ti zatreba. Jesam bio u crkvi. Ništa nije nedodirljivo. Pa znaš kako nisam baš taj tip ljudi koji će nkome da se ulizuje i da bude fin sa njim zato što će nekada da mu taj neko treba. Jednostavno šta misliš to i reci. A najbolji deo što ovo čak nije ni trebala da bude uvreda, već ja se stvarno ovako osećam dok čitam komenare, i dok čitam one dubokoumne i kada čitam ove običnim jezikom napisane, većina njih mi je iskreno veoma smešna. Ima par ovakvih ali sam vremenom navikao svakakve gluposti da sčušam. Opet ne treba uvreda da bude samo mišljenje o pojedinim komentarima. Ali sve u svemu njgovi postovi me veoma zabavljaju. Ima par njih Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ja sam rekao da nije logično da verski poglavari u Hrišćanstvu imaju sliku Bude na zidu. Ne to svakako nije logično, ali nije logično ni da sledbenik Bude ima Budine slike na zidu. Mislim ako mi se nešto sviđa kod budizma to je ono odsustvo kulta ličnosti, koje se nalazi kod skoro svih religija, ali izgleda da su i to uspeli da upropaste. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ne to svakako nije logično, ali nije logično ni da sledbenik Bude ima Budine slike na zidu. Mislim ako mi se nešto sviđa kod budizma to je ono odsustvo kulta ličnosti, koje se nalazi kod skoro svih religija, ali izgleda da su i to uspeli da upropaste. Ovo ali nije logično ni da sledbenik Bude ima Budine slike na zidu. nekako mi nije jasno da li si hteo da kažeš logično ni da sledbenik Bude ima sliku Isusa Hrista na zidu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 @@Славен, Mene sram ti mora da se šališ malo samnom. Što bi rekao Kriger ja ne umem da radim sa leševima. Ništa to nije teško, nauči to svako. Česká Soda-Žhavá novinka legendy naší populární hudby Kolega2357 је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ne Budizam po prirodi nema onaj kult ličnosti niti je Buda potencirao svoju ličnost kao nešto najbolje itd. Vidiš hrišćanstvo poseduje kult ličnosti Isusa, muslimani takođe, budizam je retka religija bez tog kulta. Buda za razliku od Isusa nije nešto posebno, svako može da dostigne ono što je i Buda uradio svako može da bude Buda, ali Isus sin Božiji ne može niko. Budizam čak nema nikakvu dobmu: "If science proves some belief of Buddhism wrong, then Buddhism will have to change." Velika je razlika između budizma i ostalih religija, zato slika na zidu nema smisla jer Buda nije ništa drugačiji od bilo kog drugog čoveka, svaki čovek može da bude Buda. Ne znam kako ovo da objasnim. Jer ja budizam uopšte ne smatram za religiju, već sam rekao da ako je budizam religija onda isto tako i komunizam može da se svrsta u tu grupu. A u komunizmu čak i postoji kult ličnosti, ovde niti ima tog kulta niti ima dogme. Pa i sam je Buda rekao "Ako sretnete Budu ubi te Budu", što upravo to treba da pokaše, da ne treba da ima nikakvog kulta ličnosti, tj. da buda nije ništa drugo do još jedan čovek na ovoj Zemlji Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Budizam je filozofija Odahviing је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Budizam je filozofija I ja kažem zbog toga sam i rekao da je nelogično da se kče Budine slike i da postoji , kako ono beše..... Njegova Svetost? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Pravilnije bi bilo reci "njegova nistavnost" Kolega2357 and Sara" је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 I ja kažem zbog toga sam i rekao da je nelogično da se kče Budine slike i da postoji , kako ono beše..... Njegova Svetost? To je mahajanski tantrički tibetski budizam, hinajanski tajlandski teravadski budisti ih smatraju takvim reklo bi se jereticima. Zove se Jeho Svatost XIV dalajlama Džampal Ngawang Lozang Ješe Tändzin Gjamccho, ništa teško za naučit. Dole je opet takva jedna lijepa ekumenistička svečanost s mnogo cvijeća, sve je krasno ukrašeno i ofarbano, puno boja, kao na Tibetu ili u Indiji, skoro bi se reklo. http://www.buddhismus.cz/tri-vozy.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Pravilnije bi bilo reci "njegova nistavnost" Aj, ne provaljuj se, gdje mu možeš reći "njegova ništavnost" kad sjedi i druži se s takvim i tolikim pravoslavnim patrijarsima, arhiepiskopima i episkopima? Daj malo diplomatije i kurtoaznosti u ophođenju i u taj svoj rječnik. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Aj, ne provaljuj se, gdje mu možeš reći njegova ništavnost kadf sjedi i druži se s takvim i tolikim pravoslavnim patrijarsima, arhiepiskopima i episkopima? Daj malo diplomatije i kurtoaznosti u ophođenju i u taj svoj rječnik. On ne može sakriti iza toga što se druži sa njima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Znate li da je s Dalaj Lamom sličan slučaj kao s engleskom kraljicom, za njih oboje se vezuje takva kuriozno-bizarna faktografija: 1.Ova sadašnja britanska kraljica Elizabeta II je poglavarica Anglikanske crkve ali nije uopšte članom te crkve, članom je nekakve druge posebn, odvojene škotske valjda luteranske ili baptističke crkve, zaboravio sam tačno denominaciju. Glavno da ta s tom anglikanskom nema nikakve veze, znači ona kao kraljica predsjedava anglikanskoj crkvi koje uopšte nije ni članom. prema britanskim zakonima može to tako, jer krunisanjem automatski postaje glavom Anglikanske crkve i bez potrebe kako bi bila njenim članom. 2. Dalaj Lama nikad nije bio vegeterijan, možda tek sad pod starost da je to meso zredukovao i jede ga minimalno. Trudio se strašno da postane vegetarijan kad je bio mlad jer to bi kao budistički monah morao biti ali nekako mu to nije išlo nikako za rukom. Najviše voli jesti pečene piliće s pomfritom. Zato sam stavio sliku ove ženščine što protestuje u kavezu za prava ubogih pilća iz KFC. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 On ne može sakriti iza toga što se druži sa njima. da, to stvarno nejde sakrit, ni tako time, ahahahahahaha http://ambon.or.cz/ambon.pl?to=571 motajte dole, u prvoj trećini monitora to bude imaju strašan sajt, nemaju para za bolji, omg Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука