Jump to content

Православни пост – сврха, смисао, избор хране и разлози за придржавање правила поста

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

loša strana posta je promena metabolizma, nedostatak proteina i masti životinjskog porekla koje uzrokuje razgradnju mišića i pretvaranje viška ugljikohidrata u masne naslage. Dakle post deblja.

Izbegavati što je moguće više šećer (ali šta jesti?), puno vode, voća i povrća, semenki... sočivo je dobar izvor biljnih proteina, razne vrste mahunarki isto.

• Волим 1

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

pirincano i heljdino mleko? gde to moze da se nadje? moze li da se napravi?

Кромпир на води, пасуљ...Може све то заједно да се скува, додати грашак и боранију и мало млевеног парадајза. За слаткиш може хлеб са медом или џемом, а може и пиринач, суве шљиве. Чај је супер за пиће. Није тешко постити, битна је воља !!! :)

Dobro dosle na forum... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

a koje sojino mlijeko pijete?

kod nas znam za jedino makedonsko od vitalie :

DBD1A993D1943647B9428DC48752D830.jpg

http://www.vitalia.com.mk/soini-mleka-ns_article-so-vita-natural-soino-mleko-vo-prav-tekst.nspx

inače,ova vitalia ima zanimljive proizvode :

http://www.vitalia.com.mk/d

Подели на овим сајтовима

Posne pljeskavice od sampinjona:luk,sampinjone,krompir,orahe,proprziti na vrelom tiganju koji je posut solju..Dodati zacine po ukusu.

Zatim dodati prezle da se formiraju pljeskavice.Peci u rerni 15 min.

"Mera ljubavi je- ne stati nigde"

Подели на овим сајтовима

Posne pljeskavice od sampinjona:luk,sampinjone,krompir,orahe,proprziti na vrelom tiganju koji je posut solju..Dodati zacine po ukusu.

Zatim dodati prezle da se formiraju pljeskavice.Peci u rerni 15 min.

Дис ај гада чрај!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

inače,prijatelj koji je priličan poznavalac zdrave ishrane mi skoro reče da je prestao da koristi sojino mleko kada je video šta mu rade da bi ga izbelili pa mi preporuči pirinčano i heljdino

јел` то онај што неће да једе шећер...? немој много да се дружиш са њим... 0702_read

јust relax .smil.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

kiseo kupus čini mi se niko ne pomenu ... obožavam ga

PB207178.JPG

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

А која је сврха тих посних "млека" или "сирева"? Ем су безукусни, ем док стигну код нас светле у мраку, ем ми личи на то да постиш, али се не одричеш нечега мрсног што волиш.

ukus je relativna stvar-ja se recimo vrlo slično hranim i van posta i tofu mi je(sir od soje vrlo ukusan) dok je većini bezukusan-ne može nekome ko je naviko na tešku hranu tofu ili nešto tog tipa da bude ukusno a on naviko da toksinima bombarduje organizam

svrha posnog mleka je što je pre svega tečno,poboljšava ishranu u postu i daje šansu za raznovrsniju ishranu (pahuljice,musli,šolja sojinog mleka,sutlijaš,kakao, u kafu,uz tost itd.) ... verovatno poboljšava i stolicu smiley_emoticons_ben_shit.gif

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...