Suzana Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 e to sa medom i orasima mi nikad nije bilo jasno,majke mi inače,prijatelj koji je priličan poznavalac zdrave ishrane mi skoro reče da je prestao da koristi sojino mleko kada je video šta mu rade da bi ga izbelili pa mi preporuči pirinčano i heljdino nisam znala da moze da se koristi za vreme posta:sojino,piricano i heljdino mleko,a ima i palmino. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Iz moje kuhinje, jos uvek je vruc i mirise Njam njam, hitno recepat!!! pink panter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Suzana Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Vocni kolac Zamesiti testo: 2 case od 2 dcl brasna,1/2 case od 2 dcl secera,1 casa od 2 dcl mlake vode, 1 prasak za pecivo,1 kesica cimeta,1/2 kasicice sode bikarbone,2 kasike dzema. U manji pleh staviti papir za pecenje i sipati testo.Testo peci na 220 C Fil: U posudu staviti: 2 case od 2dcl vode,dodati 10 kasike secera (moze i vise),dodati 1/2 kg voca i pustiti da provri. U hladnu vodu razmutiti 5-7 kasike gustina i dodati u voce koje vri. Fil preliti preko ohladjene kore i posuti sa seckanim:lesnicima,orasima,bademima...,ostaviti kolac da se ohladi. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Март 3, 2012 Пријави Подели Написано Март 3, 2012 Njam njam, hitno recepat!!! Nije bas hitno ali evo ... 500 g brasna ( 300gr razenog + 200gr belog ) 1 suvi kvasac 475 ml tople vode (45°C) pola kafene kasike soli 2 supene kasike secera ( moze i vise ko voli sladje ) 1 vanilin secer malo cimeta ( po ukusu ) malo anisa ( po ukusu ) suve sljive, smokve, grozdje, kajsije, badem, orasi ( sto vise to ukusnije ) U brasno dodati suvi kvasac, zimet i anis, promesati i postepeno dodavati vodu u koju je prethodno istopljen secer i so. Mutiti mikserom 4-5 min pa ostaviti testo da odmori 10 min. Dodati sitno naseckano voce promesati, pokriti krpom i ostaviti na toplom oko jedan sat. Kada naraste testo na pobrasnjenoj dasci oblikobati hleb i staviti u pleh prethodno oblozen papirom za pecenje. Rernu zagrejati na 250° a potom smanjiti na 200° i peci dok ne bude pecen prijatno. Мара, w.a.mozart, Suzana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мара Написано Март 3, 2012 Пријави Подели Написано Март 3, 2012 ПАШТЕТА ОД ОРАХА (КИКИРИКИЈА) И КРОМПИРА Пире од кромпира, млевени ораси (кикирики), мало сушеног зачина од поврћа, со ,бибер, чешањ белог лука, мало сенфа, врела вода Пире од кромпира и млевене орахе (кикирики) сјединити мешањем (колико пиреа, толико и млевених ораха/кикирикија) да се добије густа кашица, додати бибер, бели лук, мало сенфа и све добро сјединити. Могу да се праве и од бадема и лешника. Све зависи шта више волите. 0202_238 Ромејац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 3, 2012 Пријави Подели Написано Март 3, 2012 Могу да се праве и од бадема и лешника. Све зависи шта више волите. 0202_238 Ја волим torta од кикирикија! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мара Написано Март 3, 2012 Пријави Подели Написано Март 3, 2012 nisam znala da moze da se koristi za vreme posta:sojino,piricano i heljdino mleko,a ima i palmino. Пробала сам сва ова млека, сем палминог. Морам и ово да пробам. 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мара Написано Март 3, 2012 Пријави Подели Написано Март 3, 2012 Ја волим torta од кикирикија! Подели онда са нама рецепт те вољене torta ,па да је и ми заволимо. 0202_238 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 3, 2012 Пријави Подели Написано Март 3, 2012 Подели онда са нама рецепт те вољене torta ,па да је и ми заволимо. 0202_238 0442_feel Ма то је мрсна торта! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Март 3, 2012 Пријави Подели Написано Март 3, 2012 U zdravoj hrani ima dosta namaza od sojinog tofu sira, za one koji poste na vodi... ja ih obožavam, i čak kad nije post, često ih kupujem... Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мара Написано Март 4, 2012 Пријави Подели Написано Март 4, 2012 Чорба од коприва calabrc brokoli 1 кг лишћа или врхова коприва, 2 л воде, 1 главица црног лука, 1 веза першуна, 4 чешња белог лука, 3 кашике брашна, 2 кашике зачина, 1 дл винског или јабуковог сирћета, со. Коприве спустити у кипућу воду. Ситно исецкати црни лук, иситнити обарене коприве, па чорбу зачинити брашном размућеним у хладној води, зачином,исецканим першуном и белим луком. Додати со и сирће по укусу. Плави патлиџан calabrc brokoli 2 плава патлиџана, брашно, со Исећи плави патлиџан на режњеве, усолити и оставити 15 минута да одстоји. Затим уваљати сваки у брашно и пећи на топлој плотни или рингли шпорета. Чорба од карфиола calabrc brokoli 1 мања главица карфиола, 2 кашике зачина, 1/3 морског орашчета, ½ везе першуна, 3 кашике брашна, јабуково сирће или лимун, со. Обарити карфиол у води са 2 кашике зачина, а затим га уситнити на мале главичице. Брашно размутити у хладној води, па усути у чорбу, досолити по укусу, додати сирће или лимун, морски орашчић и першунов лист. хороший аппетит njamnjam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IgorEr Написано Март 4, 2012 Пријави Подели Написано Март 4, 2012 ... Туфахије ... Рада. and kirios1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Март 4, 2012 Пријави Подели Написано Март 4, 2012 :rolleyes: eee, ko ce to da mi napravi..(tufahije) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IgorEr Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 :rolleyes: eee, ko ce to da mi napravi..(tufahije) Па могу рећи мами да направи више и решен проблем... mazenje kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Правио сам данас банана кекс и паштету од кикирикија, све на води. Није лоше! calabrc Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука