Jurodiv Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Izazovi/Ekumenizam/Ekumenizam02.htm#03 Molim administratore za razumijevanje! Htio bih da zamolim administratore da mi izađu u susret i da ukoliko im se ne sviđa naslov ove teme apeluju meni da je izbrišem,ne bih volio da se probudim sutra baš i da moram da pravim novi profil.Ne bih se složio da je ovo provokacija,nego opcija koja propagira drugo viđenje,drugačiju perspektivu.Kad pročitate stav ova dva jeromonaha gdje se postavljaju pitanja i odgovori svima razumljivi,ali smatram da sa ovakvim stavovima svakog prosječnog Pravoslavca mora da bude upoznata nezanemarljiva grupa ljudi koja redovno posjećuje ovaj sajt,pa kome nije zamorno da malo 'baci oko' neka se uputi striktno u zastupanja ove 'kategorije' iz perspektive 'novotaraca' Pravoslavnih Hrišćana,za koje smatram da zavrijednjuju punu pažnju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Да ли приметиш да су овде код нас у Србаља управо антиекуменисти највише упропастили антиекуменистичку причу. Буквално су је свели на секташтво и секташки дух . Пг, Manastir Bradaca, Sophrosyne and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Да ли приметиш да су овде код нас у Србаља управо антиекуменисти највише упропастили антиекуменистичку причу. Буквално су је свели на секташтво и секташки дух . А поред тога, пројавили су већи папизам од било ког папе. Оно што са, приметио код њих јесте да исповедају веру, односно схватају догмате у духу најтврдогорније средњовековне схоластике. Парадоксално али истинито. Антиекуменисти су највећи паписти. Дејан, Пг and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Baš zanimljiva tema - antiekumenizam. Ima toga svuda pa i kod nas al sve su to sektaši nekakvi, slično kao ti vaši. Evo naš jedan sedevakantističko- tridentinski "Jurodivi" antiekumenista šta kaže recimo o Balamandu. Te sekte su stvarno zlo: Sva njegova videa možete vidjet ovdje, ima ih dosta vrlo zanimljivih videa o pravoslavlju, sve isto priča kao Jurodivi samo s te obrmute strane, ko da su prepisivali jedan od drigog: OneTrueChurch's channel http://www.youtube.com/user/OneTrueChurch?feature=watch The Balamand Statement: New Church Heresy with Eastern "Orthodox" (1of 5) The Balamand Statement: New Church Heresy with Eastern "Orthodox" (2 of 5) The Balamand Statement: New Church Heresy with Eastern "Orthodox" (3 of 5) The Balamand Statement: New Church Heresy with Eastern "Orthodox" (4 of 5) The Balamand Statement: New Church Heresy with Eastern "Orthodox" (5 of 5) : Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Baš zanimljiva tema - antiekumenizam Не, не, није антиекуменизам. Ово је, молићу лепо, анти-екуменизам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Не, не, није антиекуменизам. Ово је, молићу лепо, анти-екуменизам. Baš sam to htio ispravit ali smetnuo sam sa uma, hvala! Ispravim odmah ako mognem. Ne može, onda barem ovdje: Edit: antiekumenizam treba anti-ekumenizam. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Дакле, реч је исто екуменизму, само што је "анти". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Дакле, реч је исто екуменизму, само што је "анти". Da, detalji su važni, jeste ptimjetili kako se onaj naš gore sektaš razumije u te detalje tipa crtica, navodnici, nigdje nije zaboravio stavit navodnike na riječ "orthodox" a isto nam tamo odmah tako pregnantno u tom prvom video išaretom i prstima po američki pokazuje da to ne bismo ni slučajno smetnuli s uma. Kod njih, tih takvih anti-ekumenista se na takve stvari vrlo pazi, detalji su važni, može se u njima kriti nekakva kardinalna razlika. Baš bi me zanimalo ima li otvarač teme neki svoj You Tube kanal i zna li engleski, bilo bi ih zanimljivo upoznat i konfrontirat, ispratit njihov teološki anti-ekumenistički diskurs. Izgleda da su skoro potpuno istomišljenici, jedino se u nevažnim i sasvim nebitnim stvarima razlikuju pa ne bih baš očekivao previše od toga. Recimo obojica vjeruju da će svi oni drugi završiti u paklu, da se blagodati upravlja pomoću daljinskog upravljača itd. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Добро која је алтернатива екуменизму пошто реч "анти" значи "уместо" ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Добро која је алтернатива екуменизму пошто реч "анти" значи "уместо" ? Alternativa može biti afirmativna, indiferentna/neutralna i negativna, na koju sad od te tri misliš? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јун 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Da, detalji su važni, jeste ptimjetili kako se onaj naš gore sektaš razumije u te detalje tipa crtica, navodnici, nigdje nije zaboravio stavit navodnike na riječ "orthodox" a isto nam tamo odmah tako pregnantno u tom prvom video išaretom i prstima po američki pokazuje da to ne bismo ni slučajno smetnuli s uma. Kod njih, tih takvih anti-ekumenista se na takve stvari vrlo pazi, detalji su važni, može se u njima kriti nekakva kardinalna razlika. Baš bi me zanimalo ima li otvarač teme neki svoj You Tube kanal i zna li engleski, bilo bi ih zanimljivo upoznat i konfrontirat, ispratit njihov teološki anti-ekumenistički diskurs. Izgleda da su skoro potpuno istomišljenici, jedino se u nevažnim i sasvim nebitnim stvarima razlikuju pa ne bih baš očekivao previše od toga. Recimo obojica vjeruju da će svi oni drugi završiti u paklu, da se blagodati upravlja pomoću daljinskog upravljača itd. Православни се не противе дијалогу Православља са различитим култовима и религијама, већ се противе продаји вере и промени Православља.Исто као и у масонерији, структура екуменизма је пирамидална, тј. они у дну пирамиде немају појма какве одлуке доносе они са врха, они мајушни "знају" само оно што им се каже.Ако се православни екуменисти хвале на сав глас новим идејама, спасилачким теологијама, нека онда са њима дођу у ареопаг, нека кажу онима који расправљају, да видимо да ли ће издржати патристичким аргументима, а не да нам саопштавају једним тешким, озбиљним, "званичним" и немилосрдним тоном, како се иначе у пракси чини. Ово би, верујемо, било једно коректно и здраво понашање и држање у једном "еманципованом" хришћанском друштву.Управо, измишљање појмова анти-екумениста и ултра-православан, а који се везује за оне који називају екуменизам јересју, само показује велику промену у менталитету и начину мишљења "прогресивног" хришћанина. Промена у поимању, показује и промене у вредностима, односно, досадашњи нормалан став свих светитеља који су били за Православље, за одбрану Цркве и вере, постао је анти или ултра, док становишта оних који су издали Православље или оних наивних постала су нормална, коректна и "православна". I naravno,najbitnija dopuna odgovoru na ovo 'završavanje u paklu',da to nije moja stvar da ja sudim nego Bog je u ovoj stavci i tu leži stanovište Pravoslavlja Pravoslavni stav je da se neće svi Pravoslavni spasiti i da neće svi ostali biti optuženi.Crkva ne ostavlja spasenje duše ljudskom rezonu već tajanstvenim sudovima Božijim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Православни се не противе дијалогу Православља са различитим култовима и религијама, већ се противе продаји вере и промени Православља.Исто као и у масонерији, структура екуменизма је пирамидална, тј. они у дну пирамиде немају појма какве одлуке доносе они са врха, они мајушни "знају" само оно што им се каже.Ако се православни екуменисти хвале на сав глас новим идејама, спасилачким теологијама, нека онда са њима дођу у ареопаг, нека кажу онима који расправљају, да видимо да ли ће издржати патристичким аргументима, а не да нам саопштавају једним тешким, озбиљним, "званичним" и немилосрдним тоном, како се иначе у пракси чини. Ово би, верујемо, било једно коректно и здраво понашање и држање у једном "еманципованом" хришћанском друштву.Управо, измишљање појмова анти-екумениста и ултра-православан, а који се везује за оне који називају екуменизам јересју, само показује велику промену у менталитету и начину мишљења "прогресивног" хришћанина. Промена у поимању, показује и промене у вредностима, односно, досадашњи нормалан став свих светитеља који су били за Православље, за одбрану Цркве и вере, постао је анти или ултра, док становишта оних који су издали Православље или оних наивних постала су нормална, коректна и "православна". I naravno,najbitnija dopuna odgovoru na ovo 'završavanje u paklu',da to nije moja stvar da ja sudim nego Bog je u ovoj stavci i tu leži stanovište Pravoslavlja Pravoslavni stav je da se neće svi Pravoslavni spasiti i da neće svi ostali biti optuženi.Crkva ne ostavlja spasenje duše ljudskom rezonu već tajanstvenim sudovima Božijim. Ja koliko vidim, onda imaš nekakvih problema ne s pravoslavnom teorijom već s pravoslavnom praksom - ortopraksijom. Pa onda za tebe bude najbolje pročitati sve što nađeš na ovom sajtu: http://www.spc.rs/ o ekumenizmu ili ikumenizmu, svejednp kako to nazivaš već a što će ti pomoći da shvatiš kako se pravoslavni ekumenizam provodi u praksi. Inače kad već tvrdiš da nisi ultra-ortodoksan onda ni ne možeš imati šta protiv razboritog i odmjerenog pravoslavnog IKUMENIZMA kojeg se drži i koji sprovodi u praksi redovita kanonska hijerarhija SPC na čelu s Njegovom Svetosti Patrijarhom srpskim +Irinejom. Za svakog ispravno vjerujućeg pravoslavca je mjerilom ispravne ortopraksije ponašanje i djelovanje kanonski postavljenih arhijerarha/arhijereja i arhipastira. Samo sektaši mogu eventualno imati s tim veliki problem jer se ne nalaze u pravoslavnoj Crkvi več u nekakvim nepravoslavnim sektama i nisu im pastiri kanonski priznate vladike već samozvani klirici koji nisu više uopšte članovima SPC ili se malaze pod epitimijom i ne podrobuju se odlukama SAS SPC i lažno se predstavljaju vladikama, sveštenicima i monasima/monahinjama SPC: Ovdje je taj sajt gdje se možeš pravilno i tačno informovat o svemu što ti treba: http://www.spc.rs/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 KO got je ovo pisao reci mu da je nepismen i da ubuduće stavlja razmak posle tačke, em je ispravno em je lakše za čitanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Aleksandre mozes li mi odgovoriti neko je skoro postavio isto pitanje na forumu. Nesto apropo paljenja sveca u sinagogi sto je cinio patrijarh srpski Irinej i onda ovaj odlomak iz 71 pravila svetih apostola Ako koji hriscanin prinese ulje u svetiliste neznabozacko ili u judejsku sinagogu ili svece pali kada su njihovi praznici,neka se odluci. Dakle vrlo prosto interesuje me koje je objasnjenje tog pravila i ovog sto se u praksi desilo i desava se? Moje misljenje o ekumenizmu jeste da on treba da bude na cistom i zdravom stubu,zna se ko je otpao od vere i ko se otcepio,dakle ono sto meni smeta jeste to priblizavanje na konto i ustrb same te cinjenice.Nekad pomislim da su se pravoslavci odvojili od hriscanstva a ne obrnuto i da mi vise cinimo da se priblizimo njima,nego oni nama. Medjusobno uvazavanje i postovanje je nesto sto cu uvek pozdravljati i sto je normalno,ali ovo ostalo,ne znam. A zaista me zanima ovo oko sinagoge i paljenja sveca tamo na njihove praznike. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јун 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Ja koliko vidim, onda imaš nekakvih problema ne s pravoslavnom teorijom već s pravoslavnom praksom - ortopraksijom. Pa onda za tebe bude najbolje pročitati sve što nađeš na ovom sajtu u ekumenizmu ili ikumenizmu, svejedni kako to nazivaš već a što će ti pomoći da shvatiš kako se pravoslavni ekumenizam provodi u praksi. Inače kad već tvrdiš da nisi ultra-ortodoksan onda ni ne možeš imati šta protiv razboritog i odmjerenog pravoslavnog IKUMENIZMA kojeg se drži i koji sprovodi u praksi redovita kanonska hijerarhija SPC na čelu s Njegovom Svetosti Patrijarhom srpskim +Irinejom. Za svakog ispravno vjerujućeg pravoslavca je mjerilom ispravne ortopraksije ponašanje i djelovanje kanonski postavljenih arhijerarha/arhijereja i arhipastira. Samo sektaši mogu eventualno imati s tim veliki problem jer se ne nalaze u pravoslavnoj Crkvi več u nekakvim nepravoslavnim sektama i nisu im pastiri kanonski priznate vladike već samozvani klirici koji se malaze pod epitimijom i ne podrobuju se odlukama SAS SPC i lažno se predstavljaju vladikama ili sveštebicima SPC: Ovdje je taj sajt gdje se možeš pravilno i tačno informovat o svemu što ti treba: http://www.spc.rs/ Stavovi koje sam naveo su moji čvrsti stavovi,ovaj link o ekumenizmu koji sam stavio u opisu,od toga ne mrdam.Ako vas mrzi da čitate pa molim lijepo.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука