Jump to content

Шта све Бог о себи није открио

Препоручена порука

... а нас људе занима и са чим морамо да се помиримо као несазнатљивим за нас?

Разлог Божијег стварања свега створеног и потреба за стварањем.

Љубав као разлог стварања ми је недовољан.

Бог нема почетка ни краја, постоји одувјек и заувјек.

Не могу то да сварим.

Сам живот, постојање, рођење и смрт, наводи човјека да се запита о смислу свега.

Подели на овим сајтовима

... а нас људе занима и са чим морамо да се помиримо као несазнатљивим за нас?

Разлог Божијег стварања свега створеног и потреба за стварањем.

Љубав као разлог стварања ми је недовољан.

Бог нема почетка ни краја, постоји одувјек и заувјек.

Не могу то да сварим.

Сам живот, постојање, рођење и смрт, наводи човјека да се запита о смислу свега.

Pa ako pogledas postanje zelja za znanjem nas je kostala besmrtnosti ali smo postali kao bogovi razlikujuci dobro i zlo...... .smesko. Cilj  zasto je svet stvoren bi trebao biti obozenje..sjedinjene tvorevine sa tvorcem....a izgleda znanje je neophodno na tom putu....kako ce to izgledati..neam pojma...

Bog po meni nema nikakve potrebe i nije stvarao iz potrebe vec iz apsolutno slobodne volje.....

Moze li tvoj um da svari kako je beskonacni i apsolutni Bog stao u ljudsko telo?Kako nesto beskonacno moze stati u nesto ograniceno kao sto je covek?

Подели на овим сајтовима

@,

Бог је о Себи све открио осим онога што је немогуће створењима да спознају. А то је Божија суштина.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Bog po meni nema nikakve potrebe i nije stvarao iz potrebe vec iz apsolutno slobodne volje.....

Ти у ствари кажеш да Бог ствара свијет зато што хоће.

А зашто хоће то не знамо, то зна само он.

Подели на овим сајтовима

Ти у ствари кажеш да Бог ствара свијет зато што хоће.

А зашто хоће то не знамо, то зна само он.

Znamo zasto hoce svi razlozi su ti u Svetom Pismu i Predanju.

Jedan od jacih razloga je Ljubav.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ja recimo verujem da nam Bog neće suditi po tome što znamo ili ne znamo, već po tome kakvi smo i koliko Njega poznajemo :))
A znati Njegove puteve i razloge ne mora nužno značiti poznavati Njega samog. Koliko sam prostodušnih, narodskih ljudi upoznao za koje držim da su bliže Bogu i Bogočoveku Hristu no mnogo onih koji imaju svakojaka znanja, poznaju Sveto Pismo,... Naravno, znanje je poželjan faktor za odbranu vere, ali po meni nije presudan po pitanju spasenja. Jednom su se dvoje dece, dečak i devojčica (čija imena neću navesti) prepirali oko toga da li je Hristos rođen u pećini ili u štali. Devojčica je na kraju tužno odgovorila dečaku: "Pa, dobro, ja ću Isusa pitati kada ga budem videla gde se rodio!" Možda ne baš prikladan primer, ali hoću da kažem, ako bi se mi ljudi vodili jednom ovakvom filozofijom, ne bi li nam to predstavljalo ujedno i povod i ohrabrenje da čvršće verujemo, da se više nadamo, da više i postojanije volimo? I još bitnije, ako je sve ovo što sam do sada naveo iole tačno, sada se pitam kako to dostići?  :.mislise.

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...