Jump to content

Hrišćanstvo i PUnk Muzika

Оцени ову тему

Jurodiv

Препоручена порука

Мени се допада ово панкерско-хришћанско питање јер је везано за проблем који се мени врзма по глави:

Може ли се бити хришћанин а истовремено бити огорчен? Да ли је та побуна против система и овоземаљског поретка може да буде потпуна и искрена ако једно од осећања које је покреће огорчење?

Или другачије, може ли се бити панкер а не бити огорчен?

Једини који ми падају на памет су (наравно комшије):

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Или другачије, може ли се бити панкер а не бити огорчен

Може гарант! Ако се "подржи" пивом!

Подели на овим сајтовима

Све зависи, од човека до човека, неко ко је осетљивији може да чује једну ствар и да се убедачи начисто. А то свакако није поента побуне против система о којој говоримо.

То су бре много опасне фреквенције greengrin

http://www.youtube.com/watch?v=qHHx-RkCPnA

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Isus Hrist nije tražio ni upadljive ni neupadljive..ne bih ja recimo ljubav prepoznao u panku,ali ova sva postavljena muzika,sve je to sjajno jednom išlo dok nije zapalo u ćorsokak,sve je to i moja trenutna opsesija,bunt..ali,na kraju krajeva,protiv čega se mi borimo?Kad kao Hrišćani imamo svu obuku za borbu..Lijepo bi bilo da se u pank fazonu odsvira neka molitva!

Postavljas citav jedan pravac u muzici, oblacenju, stavu i buntu u pogresan konteks. Jer pank je nastao u vreme kada je radnicka klasa bila u najgorem polozaju, u tadasnjoj Engleskoj, ali i kao odgovor na vec uspavanu rock'n'roll scenu. Mislim da je punk izazvao neku revoluciju u individualizaciji pojedinca u odnosu na propagandu i snobizam koji su vladali i vladaju, na malo ostriji nacin nego hipici. Sinonimi droga, sex, nasilje su bili za prvu generaciju panka, ali nisu dugo opstali, vec sa post punkom 80ih iscezli su i o(p)stao je pank kao cista umetnost. Tako da nacin na koji ce svaka sledeca generacija da prihvati pank je onj vec iskristalisan kreativni dozivljaj, jer punk i jeste umetnost, punk i jeste pravi r'n'r. punk je Potpuno Uvredljivo Negiranje Klasike.

A sto se tice njegovog odnosa prema hriscanstvu, mislim da covek moze  da slusa muziku koja mu prija i da treba svako da ima neku svoju posebnost(eksecntricnost), jer unifomacija je mnogo vise u suprotnosti sa hriscanstvom nego sto je to punk.

Подели на овим сајтовима

Постоје различити панк правци, а један од њих је и хришћански панк  https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_punk  220px-Christian_punk.svg.png

Постоји читав низ бендова свуда по свету који свирају овај правац.

Ево пар препорука у том смеру:

Ово је нпр. хрватски хришћански панк Божје овчице :

http://www.youtube.com/watch?v=gVUsNWb4jWM

А има других:

Jesus Skins - Für immer Christ

http://www.youtube.com/watch?v=VpDy0eQREV4

Anti-hell society - Hate me

www.youtube.com/watch?v=F8m5G0yu9u0

Front77 - God bless you all

http://www.youtube.com/watch?v=Gj3aOyT73lo

Подели на овим сајтовима

Мени се допада ово панкерско-хришћанско питање јер је везано за проблем који се мени врзма по глави:

Може ли се бити хришћанин а истовремено бити огорчен? Да ли је та побуна против система и овоземаљског поретка може да буде потпуна и искрена ако једно од осећања које је покреће огорчење?

Или другачије, може ли се бити панкер а не бити огорчен?

Мени се чини да панк може бити у почетку резултат огорчености лажима, лицемерјем, неправдом итд. а после ту енергију, тај бунт може квалитетно бити усмерен ако човек наслути Бога и крене да преображава свој живот. 

Мислим да се може бити панкер ( али сад шта под тим подразумевамо ?) и не бити огорчен.

Ево један мој доживљај. Био сам 2001. на служењу војног рока у Суботици ( прва три месеца ) после на караули у некој дивљини. Док сам био у Суботици тражио сам од надређених да ми дозволе да недељом одем на литургију. Пррихватили су то те сам једне недеље ушао у цркву и тамо видим Леа из панк бенда "Џукеле". То ме је јако позитивно изненадило. :)

Ево једна од Џукела...послушајмо. :)

Подели на овим сајтовима

То су бре много опасне фреквенције

Nemojte vi mnogo da se bunite protiv sistema, setite se šta se prošli put desilo na forumu kada je pokušana buna, ceo jedan dan je nestao. Nemojte da se igrate sa tim opasne su to stvari..

Једном речју-ХААРП

Подели на овим сајтовима

Postavim vam videa vezana za češki punk-film DontStop, prošle godine 2012 mu bila premijera u kinima a u njemu se govori o vremenu iz 1983 u panku u to doba u socijalističkom Československu, bude tu nekoliko trailera, potom film o filmu i sam film: 

Emile Buisson - Dont Stop

DONT STOP - oficiální trailer 1

DONT STOP - oficiální trailer 2

Rok 1983, heslo "No Future" a punk. To je nový film DonT Stop

Подели на овим сајтовима

Ove sam takođe voleo od domaćih...poslušajmo. :)

То из времена док се Борко није бавио политиком :)

Подели на овим сајтовима

Ovo je film, tamo odmah ugledate u nekog našeg Gorana, Jugoslavca, švercera i prevaranta, hahahaha, prodao im lažnu ploču onim pankerima, slagao da je original neka strana a ono bila ploča za malu djecu..

http://www.youtube.com/watch?v=klxCX-6PFbA

DontStop (2012.DVDRip)CZ.avi

Film o Punku (2012, Česká Republika)
1983. Do komunistického Československa konečně dorazil PUNK naplno. Osmnáctiletý Miki (Patrik Děrgel) se svým provokativním kamarádem Dejvidem (Lukáš Reichl) nechtějí zůstat pozadu. Deska London Calling od Clash jim ukáže ten správný směr. Vezmou elektrické kytary, naježí vlasy a přestanou brát ohled na svoje okolí. NO FUTURE se stane jejich heslem. DonT Stop je příběh o tom, co se stane během jednoho roku vašeho života, kdy nepřemýšlíte o zítřku ani o důsledcích svých rozhodnutí. Jediné co chcete, je prosadit svoje generačního právo na svůj vlastní životní styl.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...