Arsenija Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 Maturanti završavaju srednje škole.Bliže se prijemni ispiti. Medju mladima je i onih koji nisu potpuno sigurni u svoj izbor. Dobro bi bilo preneti im svoja iskustva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 Најбоље када се поклопе лична интересовања и захтеви тржишта рада. Треба водити рачуна да са факултетском дипломом не седиш на бироу или радиш у супермаркету. Заљубљеницима у теологију саветујем да ОБАВЕЗНО поред теологије студирају још нешто (нпр. Правни факултет).Теологија није нешто што ће донети материјално ухлебљење (барем не већини), поготво женској популацији студената (осим ако на студијама не постану сретне попадије ). keka, Arsenija, Душка and 14 осталих је реаговао/ла на ово 17 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 (нпр. Правни факултет). Kad me pitaju sto ga odugovlacim i zavlacim samo kazem "sto da me ne ceka poso sutra" tako da ako upisu pravni ima da sede na kasi sa dva fakulteta Vockica је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 Разлог за студирање теологије није бизнис и добра зарада у будућности. То би у старту била промашена инвестиција. Једини разлог за студије теологије јесте љубав према њој. А од нечег мора и да се живи. Зато, онај горњи пост...... marko_13, Vockica, kron and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 О студирању било чега треба прво добро размислити. То је велика инвестиција, чак и ако не плаћаш сам - улажеш пуно времена, тј. година, у то. За четири или шест година може пуно да се уради у животу. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 Комбинација ПФ и ПБФ је коректна! Широк је дијапазон са правним факултетом и лакше је наћи посао, још са ПБФ дивота!Увек је боље џаба радити, него џаба седати, јер се мора некада исплатити! Обрнуто сигурно неће keka је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 А од нечег мора и да се живи. Slažem se u potpunosti. Čime se teolozi bave sem što predaju veronauku? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 Slažem se u potpunosti. Čime se teolozi bave sem što predaju veronauku? Ако мислиш на бављење које доноси новац, постоје генерално две опције: свештенство и вероучитељска служба. За оне успешније и вредније ту је можда још који хонорарчић, ако учествујеш у неком пројекту (писање, углавном). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 Jasno mi je...od te ljubavi ne može da se živi. Ovo je Srbija,niko ne radi i ne studira ono što voli,već ono što mora. A što se mora nije teško. keka је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 @, А шта те још занима, поред теологије? Уз теологију би јако лепо ишла и психологија, историја, политичке науке, философија, социологија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 Psihologija je zanimljiva...Istorija pomalo dosadna... Teologija lepa, a ja studiram medicinu. .smesko. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 Теологија није нешто што ће донети материјално ухлебљење (барем не већини), поготво женској популацији студената (осим ако на студијама не постану сретне попадије ). Е Биљо, Биљо кукавице сиња.........чак ни попадија не мо'ш бит'! Сиротињо и Богу си тешка......... :10900: keka је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Sestro odmah da ti ja kazem ovako iskreno bez okolisanja. Od onoga sto zelis da studiras nema nista posle zavrsetka. Poslovi koji se najvise traze na inostranom i nasem trzistu su uglavnom inzinjerski poslovi (arhitekta, masinski inzenjer, gradjevinski inzenjer) i medicina. Tu i tamo neki dizajn, ako si umetnik najbolje bi ti bilo da zavrsis neki 3D dizajn i modeling, jer to se jako trazi. Moj brat je to zavrsio preko nekih kurseva, a zavrsio je filoloski i od toga nije imao nista. Psihologija, istorija umetnosti, filozofija, teologija, sve je to bajno ali od toga nema leba, bar ne kod nas. Prava nisu losa da budes advokat, ali i to ti je riskantno i smaracki je fakultet ima puno da se buba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Psihologija je zanimljiva... Istorija pomalo dosadna... Teologija lepa, a ja studiram medicinu. .smesko. Одлично. Ако стигнеш и ако имаш снаге, теологија би се баш лепо уклопила на твоје медицинско образовање. За саму теологију би то био велики плус. Оно што би те могло интересовати у том случају (синергије медицине и теологије) јесте хришћанска антропологија. Дакле, будеш лекар, а ово ти буде надоградња да баш будеш добар лекар и мислилац, антрополог. obi-wan and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 На докторским студијама теологије имам и овај предмет: http://www.bfspc.bg.ac.rs/sites/default/files/pdf/silabusi/Teologija_i_moderna_medicina_u_dijalogu.pdf За који дан треба да одбраним рад који сам написао. Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука