Jump to content

Psihologija Masa

Препоручена порука

Ako mislis na ove forumske ljiberale, onda da.

Pa globalno, forum ide svojim tokom, ali ja sam se fokusirao više na globalno.. Neko podrobno izlaganje bilo bi mi od koristi, jer stvarno slabo kapiram taj stav Hrišćanina koji živi modernim životom, prima platu, školuje djecu i sve ostalo što uključuje porodičan moderan život.

Подели на овим сајтовима

Pa globalno, forum ide svojim tokom, ali ja sam se fokusirao više na globalno.. Neko podrobno izlaganje bilo bi mi od koristi, jer stvarno slabo kapiram taj stav Hrišćanina koji živi modernim životom, prima platu, školuje djecu i sve ostalo što uključuje porodičan moderan život.

Kad mi da ocekujemo to globalno zagrejavanje i habanje?

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

Nismo mislili na iste stvari. To sto navodis je postojalo skoro uvijek.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Kad mi da ocekujemo to globalno zagrejavanje i habanje?

Kad ugrade kosmodrome na najudaljeniju tačku univerzuma. A zagrijevanje, čim stekneš uslove, budi jon i protočno vlakno polako istiska svu energiju iz manevara, pa se oslabljenje degeneriše, i jauk postaje nepodnošljiv za one koji ne znaju čak ni odakle dopire da bi ga demotivisali u startu..

Подели на овим сајтовима

А шта би то модеран хришћанин требало да ради? Да не прима плату?! Да не школује децу?! Да не води породичан живот?!

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Ova zvrčka oduvjek me je fascinirala kao i svako pucanje na visoko,i sve što je van mog dometa spoznaje..Privlači li i vas taj podudarni fetiš,Od sveštenika je potekla sablazan na Zapadu, od sveštenika je počela propast Zapada, od onih sveštenika koji, skvrniše svetinju i izvrtoše zakon, uvertira Vladike Nikolaja u Dahau dvadeset prve glave njegovog vjenca,kroz tamnički prozor,zapravo je tretiranje kojim ću se dalje povesti u stranputičarenju masa zapadnih pseudo-hrišćana.Natutkana cvijetanost dominantne koncepcije naturalnog konvencijskog patologizma raspolaže otmenošću postavljenog pitanja,'moramo znati ko je prvi u carstvu tome,ko ima prejemstvo posredovanja Hrista na zemlji'.

Neobazrivost na prvenstvo među svima u kateogriji opsluženja ponizno i krotko,bez roptanja egzistencijalne deprivacije,manufaktura dolaska samog Gospoda da služi svima a ne da Mu se služi,neiscrpno uvodi dvosmislenost prokaženja pitanja u patološkoj strukturi ličnosti.

Šta zapravo da odgovorimo kad se potčinjavamo vlastima ne služeći Bogu?

prkos crkve protiv države, vere protiv nauke i obratno, sveštenika protiv građanina i obratno. I taj prkos je požnjeo gorke plodove, najgorčije, u naše dane. U ovom je strmoglavljenog čuvstva pretočenog u tipičnost posledica omnibusu ukratko izložen temelj psihologije revolta apstraktnih formi kritičnih masa.

Ne znam kako da ti repliciram brate ... ajde ovako: patološki derivati uticaja današnjeg sveštenstva na široke i pale narodne mase i njihovih smjernica dobijaju dodatno na simvolici kada se fuzionišu sa inače mondenskim egzistencijalnim stremljenjem ovdašnjeg življa koje se svodi na naturalno zadovoljenje primarnih nagona što se često suptituiše sa nečim vanvremenskim i vanprostornim doživljajem kosmosa i Boga ... a nije tako. Tako dobijamo homo satubuntura, čoveka i spoljnjeg i unutarnjeg zadovoljstva koji misli u svom primitivnom nihilizmu da ima sve iako egzistencijalno ne poseduje ništa i sveštenstvo koje ne razume da na apstraktnom nivou imamo prikaze lelujajućih spodoba koje srljaju u licemerje misleći jedno na primarnom nivou sekundarno ispoljavajući sasvim druga stremljenja ...

Toliko od mene. 8086.gif  

The only normal people you know are the ones you don’t know very well.

Подели на овим сајтовима

А шта би то модеран хришћанин требало да ради? Да не прима плату?! Да не школује децу?! Да не води породичан живот?!

Пази, има ту добрих идеја... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ubjedljivo dosad najveci trol na forumu. 

A jel ovo tvoja slika na avataru? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...