Jump to content

Католички свештеник убијен у Сирији

Оцени ову тему

Препоручена порука

У сиријској области Идлиб југозападно од Алепа у недељу су наоружани побуњеници  убили католичког монаха. Ово су потврдили извори међу јерусалимским фрањевцима. Приликом напада побуњеника на једно хришћанско село убијен је 59-годишњи сиријски пустињак који се тамо затекао у време препада.

Сам манастир је опљачкан, каже се у извештају. Један други свештеник и монахиње из истог места остали су неповређени, па су напустили место. Па и оно мало хтришћана побегло је.

Извор: Катпрес

http://www.spc.rs/sr/katolichki_sveshtenik_ubijen_u_siriji

Подели на овим сајтовима

Извор: Глас Русије

Терористи су убили раније отетог свештеника из католичког манастира Мар Елиас у сиријском граду Катана, преноси сиријска агенција SANA.

Послужитељ у манастиру је саопштио да је тело оца Фадија Хадада, који је убијен пуцњем у главу, нађено недалеко од села Друша на путу из провинције Дамаск у град Ел Кунајтира.

Свештеника су отела непозната лица пре недељу дана, каже се у саопштењу.

Да га Господ уведе у Рајска насеља.

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Syria: Catholic Priest beheaded by Islamists

Vatikan potvrdio hladnokrvno ubistvo katoličkog sveštenika, franjevačkog redovnika François Murada (49).

Glava mu bila nožem odijeljena od tijela i pokazivana urlajućoj gomili ljudi. Na stranici je članak, slika i video.

UPOZORENJE! Video i fotografija sadrži brutalne scene

ubistva čovjeka odsijecanjem glave - nije za svakog da gleda. 

http://www.syrianews.cc/syria-catholic-priest-beheaded-islamists/

Подели на овим сајтовима

Мученици.....да их Господ узнесе у рајска насеља Своја..... :cmizdrenje:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Ovo postavio je jedan kolega na jednoj od najvećih grkokatoličkih FB grupa koji je tamo admin prije sedam sati. Tražio sam dalje pa sad izašlo da to ne mora biti tačno, izgleda neka velika informativna konfuzija, ne zna se više ništa tamo: 

Catholic priest NOT among three beheaded on video by Syrian rebels, says head friar

Read more: http://www.nydailynews.com/news/world/catholic-priest-beheaded-syria-friar-article-1.1389014#ixzz2Y5Il0jPq

Ima to biti taj navodno ubijemi: 

FranMourad.jpg

Ali na slici se vidi glava nekog drugog čovjeka koji nije crne kose već nekakve svijetlije.

Ovaj franjevac je bio ubijen iz pištolja 23.06.2013. i isti dan sahranjen.

beheading4n-1-web.jpg

Ovo je poglavar franjevaca za Srednji Istok koji to demantuje.

Подели на овим сајтовима

Zajrone Bog neka prosti katolikog sveštenika.Ali zašto postavljate video snimak sa kakvim pravom ovde ima dece da li ste vi svesni da izazivate reakcije sa vašim snimcima.Dovoljna je vest i tačka.Ko vam daje pravo da to radite .

Подели на овим сајтовима

Zajrone Bog neka prosti katolikog sveštenika.Ali zašto postavljate video snimak sa kakvim pravom ovde ima dece da li ste vi svesni da izazivate reakcije sa vašim snimcima.Dovoljna je vest i tačka.Ko vam daje pravo da to radite .

Već je taj isti snimak bio objavljen na temi na kojoj se raspravljalo da li su to kidnapovani pravoslavni episkopi iz Alepa, dao sam link na članak na kojem su taj video i ta slika a također sam postavio i upozorenje, isto kao što ste uradili i vi. Članak je zajedno s prilozima, ne mogu sad ukazat članak bez tog, kako bih to proveo? Svejedno ste ga već vidjeli, to je isti taj snimak koji ste već sami postavljali prije par dana.

Подели на овим сајтовима

Kolega je to kako sam rekao objavio na FB grkokatoličkoj grupi i izvor je izgledao dosta vjerodostojan, ko će bolje znati od siria news servera http://www.syrianews.cc/ koji znaju arapski i od tamo su rodom šta se dešava, ali kako vidite, kad sam nastavio istraživati, kao da sam osjetio da nešto ne štima, izašlo je sad ovo. da sam to znao prije objavio bih samo ovaj drugi članak. Kad sami sirijski novinari ne znaju šta se tamo stvarno dešava onda je to stvarno OMG! Ludnica nekakva.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...