Снежана Написано Јануар 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 MANASIJA PLAVO I ZLATNO POSLEDNJI PRSTEN VIDIKA POSLEDNJA JABUKA SUNCA ZOGRAFE DOKLE TVOJ POGLED DOPIRE ČUJEŠ LI KONJICU NOĆI ALAH IL ILALAH KIČICA TVOJA NE DRHTI BOJE SE TVOJE NE PLAŠE BLIŽI SE KONJICA NOĆI ALAH IL ILALAH ZOGRAFE ŠTA LI VIDIŠ NA DNU NOĆI ZLATNO I PLAVO POSLEDNJA ZVEZDA U DUŠI POSLEDNJI BESKRAJ U OKU Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Žmure Neko se sakrije od nekogaSakrije mu se pod jezikOvaj ga traži pod zemljom Sakrije mu se na čeloOvaj ga traži na nebu Sakrije mu se u zaboravOvaj ga traži u travi Traži ga tražiGde ga sve ne tražiI tražeći njega izgubi sebe Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Jurke Jedni odgrizu drugima Ruku ili nogu ili bilo šta Stave to među zube Potrče što brže mogu U zemlju to zakopaju Drugi se razjure na sve strane Njuše traže njuše traže Svu zemlju raskopaju Nađu li srećni svoju ruku Ili nogu ili bilo šta Na njih je red da grizu Igra se nastavlja živo Sve dok ima ruku Sve dok ima nogu Sve dok ima bilo čega Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 САВИН ИЗВОР Бистро око у камену Отворено засвагда Четвороструким пољупцем штапа Сањивим зеленим трепавицама Трава и скрива и открива Студену провидну истину На дну ове воде Сија биљурна вучја глава Са дугом у чељустима Умивање овом водом Лечи од сваке смртобоље Гутљај ове воде Од сваке животобоље Бистро око у камену Отворено за свакога Ко црну своју сузу овде напусти Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 ЖИВОТ СВЕТОГА САВЕ Гладан и жедан светости Напустио је земљу И своје и себе Ступио је у службу Крилате господе Чувао им златоруне облаке И тимарио громове и муње Сапете у књижуринама Потрошио је све своје године Зарадио змијоглави штап Узјахао је штап Вратио се на земљу И ту нашао и своје и себе Живи без година без смрти Окружен својим вуковима Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 СВЕТИ САВА Oко његове главе лете пчеле И граде му живи златокруг У риђој му бради Засутој липовим цветом Громови с муњама играју жмурке О врату му вериге висе И трзају се у гвозденом сну На рамену петао му пламти У руци штап премудри пева Песму укрштених путева Лево од њега тече време Десно од њега тече време Он корача по сувом У пратњи својих вукова Јаки зуби и тајна крила Од каменог млека расту Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 ПАСТИРСТВО СВЕТОГА САВЕ Чува бело камено стадо На зеленом обронку Помаже сваком камену У наслеђеној црвеној пећини Да се породи Куд год крене Стадо за њим иде Тутње брда од камених корака Застане на пропланку Жутом без прилаза Камен по камен музе Поји жедне вукове Густим каменим млеком Што се у седам дугиних боја прелива Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 КОВАЧНИЦА СВЕТОГА САВЕ Из опседнутих брда Дозивају га вукови Са кичмом у пламену Пружа им змијоглави штап Да му допузе Спокојни до ногу Купа их у врелој крви Светог очинског олова И риђом брадом брише Кује им нову кичму Од младога гвожђа И шаље их натраг у брда Бескрајним урликом Поздрављају га вукови Са врхова очишћених брда Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 Vasko PopaRuse se stubovi koji nebo drzeklupa sa nama polako u prazno propada,zar da dovek camimo u kamenom cutanjukroz oci, kroz celo reci ce nam proklijati,razbezali se daniZar da dovek cekamo sunceda nam se kroz rebra zazuti,slusamo kako nam srca u grlu mrtvih stubova lupaju,istrcali smo iz grudi*Vasko PopaNas dan je zelena jabuka na dvoje presecenagledam te, ti me ne vidisizmedju nas je slepo sunceNa stepenicama zagrljaj nas rastrgnut,zoves me, ja te ne cujemizmedju nas je gluvi vazduhPo izlozima usne moje traze tvoj osmeh,na raskrsnici poljubac nas pregazenRuku sam ti dao, ti je ne osecaspraznina te je zagrlilaPo trgovima suza moja trazi tvoje oci,uvece se dan moj mrtavs mrtvim danom tvojim sastaneSamo u snu istim predelima hodamo*Vasko PopaIdem od jedne ruke do drugeGde siZagrlio bih te, grlim tvoju odsutnostPoljubio bih ti glas, cujem smeh daljinaUsne mi lice rastrgleIz presahlih dlanova blistava mi se pojaviHteo bih da te vidim pa oci zaklapamIdem od jedne slepoocnice do drugeGde si Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Čas iz pesništvaSedimo na beloj klupiIspod Lenauovog poprsjaLjubimo seI onako uzgred govorimoO stihovimaGovorimo o stihovimaI onako se uzgred ljubimoPesnik gleda nekud kroz nasKroz belu klupuKroz šljunak na staziI tako lepo ćutiLepim bakarnim usnamaU Gradskoj bašti u VršcuJa polako učimŠta je u pesmi glavna stvar. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 POREKLO LJUBAVIČekam sunce na klupi u parkuPreko puta od moga stanaPratim hod oblaka na nebuI zagrljenih parovaNa stazi između borovaČitač novina s drugog kraja klupePrati hod mojih pogledaLjubav nije oduvek postojalaNju je znate izmislila sirotinjaDa bez dukata dodeDo slatke ženske braveI pravog muškog ključa ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 IdemOd jedne ruke do drugeGde siZagrlio bih teGrlim tvoju odsutnostPoljubio bih ti glasCujem smeh daljinaUsne mi lice rastrgleIz presahlih dlanovaBlistava mi se pojaviHteo bih da te vidimPa oci zaklapamIdemOd jedne slepoocnice do drugeGde si ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука