Снежана Написано Децембар 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 БелутакБез главе без удоваЈавља сеУзбудљивим дамаром случајаМиче сеБестидним ходом временаСве држиу свом страсномУнутрашњем загрљајуБео гладак недужан трупСмеши се обрвом месеца Срце белуткаИграли се белуткомКамен ко каменИграо се с њима ко да срца немаНаљутили се на белутакРазбили га у травиУгледали му срце збуњениОтворили срце белуткаУ срцу змијаЗаспало клупче без сноваПробудили су змијуЗмија је увис шикнулаПобегли су далекоГледали су издалекаЗмија се око видика обвилаКо јаје га прогуталаВратили се на место игреНигде змије ни траве ни парчади белуткаНигде ничег далеко у кругуЗгледали се осмехнулиИ намигнули једни другима Сан белуткаРука се из земље јавилаУ ваздух хитнула белутакГде је белутакНа земљу се није вратиоНа небо се није попеоШта је с белуткомЈесу ли га висине појелеЈе ли се у птицу претвориоЕно белуткаОстао је тврдоглав у себиНи на небу ни на земљиСамог себе слушаМеђу световима свет Љубав белуткаЗагледао се у лепуУ облу плавоокуУ лакомислену бескрајностУ беоњачу се њенуСав прометнуоЈедино га она разумеЗагрљај њен једини имаОблик његове жељеМутаве и безданеСенке је њене свеУ себи заробиоСлепо је заљубљенИ никакве друге лепотеОсим оне коју волии која ће му доћи главеНе види Пустоловина белуткаДосадио му је кругСавршени круг око његаЗастао јеТежак му је теретСопствени терет у њемуИспустио гаТврд му је каменКамен од кога је сазданНапустио гаТесно му је у себиУ рођеном телуИзишао јеСакрио се од себеСакрио у своју сенку Тајна белуткаИспунио је себе собомДа се није тврдог меса свог прејеоДа му није злоПитај га не бој сеХлеба не иштеСкамењен је у блаженом грчуДа није можда труданДа ли ће родити каменДа ли звер да ли муњуПитај га до миле вољеНе надај се одговоруНадај се само чворузиИли другом носу или трећем окуИли ко зна чему Два белуткаГледају се тупоГледају се два белуткаДве бонбоне јучеНа језику вечностиДве камене сузе данасНа трепавици незнаниДве муве песка сутраУ ушима глухотеДве веселе јамице сутраНа образима данаДве жртве једне ситне шалеНеслане шале без шаљивцаГледају се тупоСапима се хладним гледајуГоворе из трбухаГоворе у ветар Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 RazgovorZasto se propinjesI obale nezne napustasZasto krvi mojaKuda da te pustimNa sunceTi mislis poljubac suncaTi pojma o tome nemasPonornice mojaBolis meOdnosis mi drvlje i kamenjeSta ti je vrtesko mojaRazvalices mi beskrajni krugKoji jos dozidali nismoCrveni zmaju mojTeci samo daljeDa stopala te ne raznesuSto dalje mozes teci krvi moja Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 Pre igreZazmuri se na jedno okoZaviri se u sebe u svaki ugaoPogleda se da nema eksera da nema lopovaDa nema kukavicjih jajaZazmuri se i na drugo okoCucne se pa se skociSkoci se visoko visoko visokoDo na vrh samoga sebeOdatle se padne svom tezinomDanima se pada duboko duboko dubokoNa dno svoga ponoraKo se ne razbije u paramparcadKo ostane citav i citav ustaneTaj igra Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Vrati mi moje krpiceMoje krpice od čistoga snaOd svilenog osmeha od prugaste slutnjeOd moga čipkastoga tkivaMoje krpice od tačkaste nadeOd žežene želje od šarenih pogledaOd kože s moga licaVrati mi moje krpiceVrati kad ti lepo kažem Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Konj Obično Osam nogu ima Između vilica Čovek mu se nastanio Sa svoje četiri strane sveta Tada je gubicu raskrvavio Hteo je Da pregrize tu stabljiku kukuruza Davno je to bilo U očima lepim Tuga mu se zatvorila U krug Jer drum kraja nema A celu zemlju treba Za sobom vući Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 IdemOd jedne ruke do drugeGde siZagrlio bih teGrlim tvoju odsutnostPoljubio bih ti glasCujem smeh daljinaUsne mi lice rastrgleIz presahlih dlanovaBlistava mi se pojaviHteo bih da te vidimPa oci zaklapamIdemOd jedne slepoocnice do drugeGde si LISA and Снежана је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 ODJEKIVANJE Prazna soba stane da režiUvučem se u svoju kožu Tavanica stane da skičiHitnem joj jednu kostUglovi stanu da kevćuI njima hitnem po jednu kostPod stane da zavijahitnem i njemu jednu kost Jedan zid stane da lajeI njemu hitnem jednu kostI drugi i treći i četvrti zidStane da lajeHitnem svakom po jednu kost Prazna soba stane da urlaI sam prazanBez ijedne kostiU stostruki se odjekUrlika pretvaram I odjekujem odjekujemOdjekujem LISA је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2014 SRETNEŠ JESretneš je na jednom sunčevom zrakuNa jedinom putu koji nekuda vodiOpasnost poigrava pred njomPokazuje joj karte sve teže i težeI svetove ljuljaOna ide sve lepša i lepšaSmeje seI osmehom ravnotežu održavaSretneš je i ne veruješI nikada nećeš verovatiDa si je sreo ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 U osmehuU uglu usanaPojavio se zlatni zrakTalasi sanjareU siprazju plamenovaPlavooke daljineSavile se u klupcePodne mirno sazrevaU samom srcu ponociGromovi pitomi zujeNa vlatima tisine Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Nas dan je zelena jabuka na dvoje presecenagledam te, ti me ne vidisizmedju nas je slepo sunceNa stepenicama zagrljaj nas rastrgnut,zoves me, ja te ne cujemizmedju nas je gluvi vazduhPo izlozima usne moje traze tvoj osmeh,na raskrsnici poljubac nas pregazenRuku sam ti dao, ti je ne osecaspraznina te je zagrlilaPo trgovima suza moja trazi tvoje oci,uvece se dan moj mrtavs mrtvim danom tvojim sastaneSamo u snu istim predelima hodamo Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Daleko u nama - Prisutna siU žiži moje samoceSa dve rukeKako bih svet zagrlioPrisutna siU prozoru moje suzeU dva okaKako bih svet udomioPrisutna siU svakoj mojoj pesmiU jednom snuKako bih svet obogatio Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 "U moru bih spavaou zenice ti ronimNa plocniku bih cvetaou hodu ti leje crtamNa nebu bih se budiou smehu tvom lezaj spremamIgrao bih nevidljivu srce ti se zatvaramTisini bih te oteou pesmu te oblacim. Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 ПОЗНАНСТВО Не заводи ме модри своде не играм ти си свод жедних непаца над мојом главом Трако пространства не обавијај ми се око ногу не заноси ме ти си будан језик седмокраки језик под мојим стопалима не идем Дисаење моје безазлено дисање моје задихано не опијај ме слутим дах зверке не играм Чујем познати псећи удар удар зуба о зубе осећам мрак чељусти који ти очи отвара видиш Видиш не сањам. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 РАЗГОВОР Зашто се пропињеш и обале нежне напушташ зашто крви моја Kуда да те пустим на сунце Tи мислиш пољубац сунца ти појма о томе немаш понорнице моја Болиш ме односиш ми дрвље и камење шта ти је вртешко моја Развалићеш ми бескрајни круг који још дозидали нисмо црвени змају мој Tеци само даље да стопала те не разнесу што даље можеш теци крви моја. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 КАЛЕНИЋOткуда моје очиНа лицу твомеАнђеле братеБоје свићуНа ивици забораваТуђе сенке не дајуМуњу твога мачаУ корице да вратимБоје зруНа лакој грани временаОтуда твој инат лепиУ углу усана мојихАнђеле братеБоје гореМладошћу у мојој крви Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука