JESSY Написано Јул 22, 2013 Пријави Подели Написано Јул 22, 2013 KALENIĆOtkuda moje očiNa licu tvomeAnđele brateBoje svićuNa ivici zaboravaTuđe senke ne dajuMunju tvoga mačaU korice da vratimBoje zruNa lakoj grani vremenaOtuda tvoj inat lepiU uglu usana mojihAnđele brateBoje goreMladošću u mojoj krvi Јелина and Снежана је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 22, 2013 Пријави Подели Написано Јул 22, 2013 NIŠTARIJA Ništarijo spavala siI sanjala da si neštoNešto se zapaliloPlamen se previjaoU mukama slepimProbudila si se ništarijoI grejala leđaNa plamenu iz snaNisi videla muke plamenaČitave svetove mukaKratkovida su ti leđaNištarijo zaspala si opetI sanjala da si ništaPlamen se ugasioMuke su njegove progledaleI ugasile se i one blažene ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 RUŽOKRADICE Neko bude ružino drvo Neki budu vetrove kćeri Neki ružokradice Ružokradice se privuku Ružinom drvetu Jedan od njih ukrade ružu U srce je svoje sakrije Vetrove se kćeri pojave Ugledaju obranu lepotu I pojure ružokradice Otvaraju im grudi Jednom po jednom U nekoga nađu srce U nekoga bogami ne Otvaraju im otvaraju grudi Sve dok u jednog srce ne otkriju I u srcu ukradenu ružu Ovu jednostavno obozavam!Hvala Jessy JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Slobodan let Pusti nas da odletimo Iz tvog dvora bez temelja u zvezde sam vas kovao Pod svodom svoje lobanje Odletite ko vam brani Pusti nas da propadnemo Svaki nas let u dvor vraća Tu sam vas ptice čekao Odrežite sebi krila Slobodan da vam bude let JESSY, Јелина and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Poklonjenje Hromome vuku 1. Vrati se u svoju jazbinu Osramoceni hromi vuce I tamo spavaj Dok se ne zaledi lavez I zardjaju psovke i crknu baklje Sveopste hajke I dok se svi ne skljokaju Praznih ruku u sebe I pregrizu sebi jezik od muke I silnici psoglavci s nozem za uvom I hajkaci sa polnim udom na ramenu I lovacki zmajevi vukozderi Cetvoronoske puzim pred tobom I urlam u tvoju slavu Kao u velika Zelena tvoja vremena I molim ti se stari moj hromi boze Vrati se u svoju jazbinu 5. Podigni kamen sa svoga srca Hromi vuce I pokazi mi kao pretvaras Kamen u sunconosni oblak I kako oblak u jelena zlatoroga I ako te to ne zamara pokazi mi Kako pretvaras jelena u beli bosiljak I kako bosiljak u sestokrilu lastu I pokazi mi ako se jos secas kako pretvaras lastu u zar-zmiju I kako zmiju u alem kamen Podigni kamen sa svoga srca I na moje ga polozi Hromi vuce Снежана је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Predeli “U osmehu”U uglu usanaPojavio se zlatan zrakTalasi sanjareU šipražju plamenovaPlavooke daljineSavile se u klupčePodne mirno sazrevaU samom srcu ponoćiGromovi pitomi zujeNa vlatima tišine Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 PAHULJICA SI SNEZNA Pahuljica si snežna Tišinu oko mene Što raspeva Grana si mi rascvetana Osmeh na usnama Što mi zapali Oluja si letnja Krila što mi da I polomi Dunja si zrela U srce što mi padne Duboko Koraci tvoji sa pločnikom Razgovaraju Koraci tvoji pevaju U mome telu Bosi koraci tvoji vesele Stidljivu rosu I duboke... ostavljaju tragove U snegu moga sna Sijalicu dobru pališ U tuzi mojoj smeđoj Livadu mi prostireš Na grudima svojim Golubove okupljaš U radosti mojoj Cigaretu mojih briga U srcu svome gasiš U grozdu tamjanike Na moje usne čekaš Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 SRETNEŠ JE Sretneš je na jednom sunčevom zraku Na jedinom putu koji nekuda vodi Opasnost poigrava pred njom Pokazuje joj karte sve teže i teže I svetove ljulja Ona ide sve lepša i lepša Smeje se I osmehom ravnotežu održava Sretneš je i ne veruješ I nikada nećeš verovati Da si je sreo Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 NištarijaNištarijo spavala siI sanjala da si neštoNešto se zapaliloPlamen se previjaoU mukama slepimProbudila si se ništarijoI grejala leđaNa plamenu iz snaNisi videla muke plamenaČitave svetove mukaKratkovida su ti leđaNištarijo zaspala si opetI sanjala da si ništaPlamen se ugasioMuke su njegove progledaleI ugasile se i one blažene Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Oca pravog nisi imalaMajka ti nije bila kod kuceKada si u sebi svet ugledalaRodila si se greškomImaš stas napuštene provalijeI sva na odsutnost mirišešRodila si sebe samaVrtiš se u plamenim traljamaRazbijaš sebi glavu za glavomSkaceš sebi iz usta u ustaI staru grešku podmlađuješSagni se gola ako možešDo moga poslednjega slovaI pođi njegovim tragomSve mi se čini siroticeDa u neku prisutnost vodi Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 14, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2014 Majstor senkiHodaš čitavu večnostPo svome ličnom beskrajuOd glave do pete i natragObasjavaš sam sebeU glavi ti je zenitU peti smiraj sjajaPred smiraj puštaš svoje senkeDa se izduže da se udaljeDa stvaraju čuda i pokorI sebi dase klanjajuU zenitu svodiš senkeNa njihovu pravu meruUčiš ih tebi da se pokloneI u poklonu nestanuHodaš ovuda i dan danasAli se od senki ne vidiš Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 Padni mi samo na pametMisli moje obraz da ti izgrebuIziđi samo preda meOči da mi zalaju na tebeSamo otvori ustaĆutanje moje da ti vilice razbijeSeti me samo na sebeSećanje moje da ti zemlju pod stopalima raskopaDotle je među nama došlo Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Idem od jedne ruke do drugeGde siZagrlio bih te, grlim tvoju odsutnostPoljubio bih ti glas, cujem smeh daljinaUsne mi lice rastrgleIz presahlih dlanova blistava mi se pojaviHteo bih da te vidim pa oci zaklapamIdem od jedne slepoocnice do drugeGde si Снежана and Јелина је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 I ti hoćeš da se volimoMožeš da me praviš od moga pepelaOd krša moga grohotaOd moje preostale dosadeMožeš lepoticeMožes da me uhvatiš za pramen zaboravaDa mi grliš noć u praznoj košuljiDa mi ljubiš odjekPa ti ne umeš da se voliš Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Белутак у српској митологији Има мистичну моћ, служи као амајлија, ушива се у детиње пелене, доноси срећу, представља седиште душа покојника. "Сваки ловац треба да носи под појасом... округао белутак, узет с реке, с оног места где је прошао зец или која друга дивља животиња."Болесника окупају у води у којој су преноћила два белутка које је његова мајка или сестра извадила из реке. Чињеница да се чза ову прилику белуци ваде из реке пре зоре и затворених очију указује на веровање да се у њима налазе душе покојника. Болесник на тај начин бива уведен у друштво покојника да би затим био избављен од мртвих.И обичај 'пуштања воде' (о Великом четвртку) за душу мртвима такође се делимично изводио преко белутака, у којима се, према анализи обичаја, налазе душе покојника.Шпиро Кулишић, Српски митолошки речник, Eтнографски институт САНУ - "Интерпринт", Београд, 1998, стр. 33. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука