Jump to content

Зашто волимо / не волимо Русију?

Оцени ову тему

Guest Оливера

Препоручена порука

• Одговори 264
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Цитираћу сама себе:

Термин русофилство

Не, не проблем је што се тај тај термин данас погрешно или различито тумачи, схватате. Само због тога. Свако од нас носи љубав према својој земљи (одмах га називају национлистом), диви се руској култури (одмах је русофил). Разумете? Не волим да ме грубо групишу а термин тумаче као им одговара.

Код нас се русофиство код неких(понављам код неких) сматра као болесна везаност, љубав према Русији (као да због тога своју мање волимо).

А ја увек кажем, срце никад, али никад не можеш напунити до краја љубављу...увек им а још места.

Мислим да и код мене има велику улогу дивљење према руској култури...то је основа моје љубави према Русији. Љубав према овој земљи код мене је расла временом, од детињства, када су код нас долазили руски емигранти, дивни људи, а касније временом...читањем, слушањем, гледањем... Не бих то никако назвала грубим термином русофилство...не то није то.

Подели на овим сајтовима

Не капирам,што се понављаш и стално правдаш,но свеједно,не постоји блажи термин,него што је русофилство...

Као што рекох,могу да схватим да се неко диви руској култури,која је btw,добрим делом настала под утицајем запада,али конкретно,пратећи твој рад на овом форуму,све сфере руске политичке , друштвене и сваке друге области,си овде презентовала ,са пуно пажње и пијетита,без велике потребе...Кладим се да не знаш,ко је преседник српске скупштине,али сигурно знаш ко је преседник думе,горњег и доњег дома...

Поготово  ми смета,зато сам тако и притвуречан,што овде поједини,буквално желе да наметну своје дивљење Русијом,другима,као нешто што је логично и неминовно...

Поготово инсистирајући на сличности сензабилитета,менталитета и истоветности два народа,што по мом мишљењу,уопште не одговара истини !

И да одговорим овом што се позива не  филмове...

Видиш,ја нисам русофил,али јесам филмофил,па сам стога одгледао доста руских филмова,али као и свака кинематографија,тако  и руска,има својих врхунских,пре свега ауторских филмова и режисера(Сокуров,Балабанов,о Тарковском и да не причам),али и "тупавих" готово холивудских филмова (мада није све тупаво,што долази из Холивуда)

толико за сад...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Гости

?? ???????,??? ?? ???????? ? ?????? ???????,?? ????????,?? ??????? ????? ??????,???? ??? ?? ???????????...

??? ??? ?????,???? ?? ??????? ?? ?? ???? ???? ?????? ???????,???? ?? btw,?????? ????? ??????? ??? ???????? ??????,??? ?????????,??????? ???? ??? ?? ???? ??????,??? ????? ????? ????????? , ????????? ? ????? ????? ???????,?? ???? ???????????? ,?? ???? ????? ? ????????,??? ?????? ???????...?????? ?? ?? ?? ????,?? ?? ????????? ?????? ?????????,??? ??????? ???? ?? ?? ????????? ????,?????? ? ????? ????...

????????  ?? ?????,???? ??? ???? ? ???????????,??? ???? ????????,???????? ???? ?? ??????? ????? ??????? ???????,???????,??? ????? ??? ?? ??????? ? ?????????...

???????? ????????????? ?? ????????? ?????????????,??????????? ? ???????????? ??? ??????,??? ?? ??? ???????,?????? ?? ???????? ?????? !

? ?? ????????? ???? ??? ?? ?????? ??  ???????...

?????,?? ????? ???????,??? ????? ????????,?? ??? ????? ???????? ????? ?????? ???????,??? ??? ? ????? ???????????????,????  ? ?????,??? ?????? ?????????,??? ????? ????????? ??????? ? ????????(???????,?????????,? ?????????? ? ?? ?? ??????),??? ? "???????" ?????? ??????????? ??????? (???? ???? ??? ??????,??? ?????? ?? ????????)

?????? ?? ???...

????? ?? ???????? ??????.

???? ??? ?????? ???? ????. ??? ?? ??????? ??????, ??????? ?? ???? ????? ??????, ??????? ?? ??????? ? ?? ???? ?? ?? ????? ?? ?? ?? ???????.

????? ??? ?? ????????? ???? ????? ?? ?????? ?? ?????? ?? ???? ????...??? ????? ?? ???? ???? ??????? ? ???? ??????? ????? ?????????? ?????.

(??? ???????? ??????????? btw? ? ???? ?? ?? ????? ?????? ??????? ??? ???????? ???????

??????? ??????? ???? ??????? ??? ???????...???? ?????, ? ????? ??? ????? ????.

Подели на овим сајтовима

???? ??? ?????????? ??????????? ???????.

????? ??????? ???? ???????? ?? ?? ??????? ?????? ? ????????? ??????????...?? ?? ?? ???? ? ?????? "????????" ??????.

????? ? ??? ????????? ?? ???????

(? ??? ?????? ???? ????? ??????)

?? ?? ????? ?????? ?? ???????? ?????. ?? ????? ????? ???????? ????????? ?????? ? ???????? ???????? ? ????? ?? ?????? ??????????? ????? ??????. ??????? ?? ?? ??????????? ? ???? ???????? ??????? ? ??????, ?? ???? ????? ??????? ??? ?? ???? ???????? ?? ??? ? ???? ????. ?? ? ????? ???? ??????? ?? ?? ????????? ?? ?? ?????? ????? ???????? ?????? ?????????? ??????????? ???????? ?????? ? ???, ???????? ????????? ?????? ?? ?????????? ????????, ????????? ???????????? ????????????? ??????? ???? ?? ???????? ? ????????? ???????? ???????, ??? ? ????????? ??????? ???????? ?? ?????????????? ??? ? ?????????????? ?????????, ??? ? ???? ???????? ????? ?????????? ? ?????????? ?? ??????? ?? ????????????????? ? ??????????????, ?? ???? ??? ?????? ????? ?? ?? ???????? ?? ?? ??? ????? ? ?????? ?????, ??? ???? ?????? ?? ??? ? ?????????????, ? ???? ?? ???????????? ???? ???? ????? ?? ??? ? ?????. ??? ????? ?????, ??? ??? ???? ? ????? ?????????? ??????????? ?? ??????? ????? ????? ??????? ?? ?? ?????????? ? ???????? ???????? ???? ??? ?? ??? ???? ?? ??? ?? ??? ?? ????????, ????? ?? ???, ?????????? ??? ????????? ???? ????? ??????? ????????????? ???????, ???????? ??????? ??????? ????? ????????? ? ?????? ??????? ?? ?????????????? ? ??????? ???? ?? ?????? ?? ?????,? ???? ?? ?? ??????. ??????? ???? ?? ??????? ? ???? ? ???.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

@ shalom

Питање КиМ и суверене државе Турске се не може поредити из више разлога. Али,да не дужим око тога, стојим на томе да не треба ослобађати КиМ војним средствима, јер сваки рат сматрам бесмисленим, у 21. вијеку(-времену права и закона.)

Бај д веј, о КиМ се требало размишљати на вријеме, сада је очигледно касно(реално посматрајући). Звелико су Срби допринијели  оном што је КиМ сада.

Pa i Kim je isto tako medjunarodno priznata drzava kodvelike vecine zemalja bas kao i turska.Al i jedni , i drugi su tu stranci.Nikad za nista nije kasno,cak ni za to da covek postane patriota,npr.

Slazem se da su Srbi krivi iskljucivo za KiM , bas kao i Vizantijci za propast Vizantije.A to je straso dobro objasnjeno u filmu "propast imperije", paralela je vise nego ocigledna.

Опет питам, од кога Цариград треба да ослободимо?Од његових грађана?

znaces odgovor na to pitanje, kad sam sebi odgovoris od koga treba da oslobodimo, Pristinu, Knin...itd

стојим на томе да не треба ослобађати КиМ војним средствима, јер сваки рат сматрам бесмисленим, у 21. вијеку(-времену права и закона.)....И да,тачно је да ни у ком случају не прижељкујем руско-турски рат(о коме,хвала Господу, нема ни помена, нити је на видику)- и не сматрам да би се он водио ради светиње. Просто, сматрам да се права могу остварити мирним средствима.

Da se bavis slikarstvom, pomislio bih da si naivac, slikar naravno srecan

To tvoje medjunarodno pravo na koe je se ti pozivas , se bas u punoj eri pokazalo na ex -yu teritoriji da sam naprosto iznenadjen politickim sleplom pojedinaca...kao sto rekoh, nije ni kist za svakoga 0202_238

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Сјајно речено, надајмо се да ће се то и остварити. А што се тиче филмова, па свака држава има бар једно добро филмско остварење иза себе, и ако неко воли Русију не значи да мрзи све остале. У свакој земљи снимају се бесмислене серије, у некима се оне гледају и хватају маха, у другима је то мање изражено. Не разумијем, зашто је проблем вољети Русију, па то не значи да мрзиш друге, само је волиш више од нпр.Америке.Да се разумијемо и у Америци постоје сјајна достигнућа, која су за дивљење.Не видим чему расправа Америка:Русија

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Успут ја сам коментарисала Лопезов коментар  :smiley:

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Mister No, ви сте за рат?

Мислите да би то решило проблем Книна И Прштине? (иначе то није тема овде)

У потпису имате паљење Застава ЕУ и САД.

Мислите да је пут насиља пут хришћанства и пут ка нашем Господу?

Постоје само две врсте људи: добри и зли. Господ нас неће посматрати по националности, већ по делима нашим.

Подели на овим сајтовима

Mister No, ?? ??? ?? ????

??????? ?? ?? ?? ?????? ??????? ????? ? ???????? (????? ?? ???? ???? ????)

? ??????? ????? ?????? ??????? ?? ? ???.

??????? ?? ?? ??? ?????? ??? ??????????? ? ??? ?? ????? ????????

??????? ???? ??? ????? ????: ????? ? ???. ?????? ??? ???? ?????????? ?? ?????????????, ??? ?? ?????? ?????.

pa naravno da bi resilo i da ce jedino rat i da resi tu situaciju oko pravoslavne teritorije.Imamo bezbroj svetitelja -ratnika, pa sta nam to pokazuje???Jesu li i oni mudrovali il su dali zivot za pravoslacvlje i tako nasledeli carstvo nebesko?

postoje dve vrste ljudi, onikoji bi radi toboz nekakvog mira, a vise radi spostvenog kukavicluka pristali na bilo sta, i oni drugi koji veruju u reci Hrista Spasitelja, onaj ko izgubi svoj zivot radi mene-ima zivot vecni.

I zar neko ovde misli da rusija nije vojna sila kakva jeste , da bi pravoslavlje danas uopste i postojalo srecan 0202_238 0110_hahaha

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

I zar neko ovde misli da rusija nije vojna sila kakva jeste , da bi pravoslavlje danas uopste i postojalo srecan 0202_238 0110_hahaha

??? ?? ???? ???? ?????????? ??????. ????? ????? ???? ?? ???? ???????? ?? ????? ???? ? ????? ???????, ???? ?? ??? ????? ???? ???????? ???? ???? ??????? ??????? ???????? ? ????? ???? ?? ?????????? ????? ????? ???? ???? ??? ??? ???? ???? ????? ???? ?????? ??????? ???????? ???? ?? ???????? ?????, ??? ????? ?? ???? ?? ????? ??????? ??????????. ??? ? ??????? ???? ???? ?? ??????? ????? ? ?? ???? ?? ?? ??????????? ????? ???? ??????? ?? ???????? ???? ??? ?? ??????? ? ????? ?????? ????????????? ???? ??? ??? ??????? ????.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Мистер Но, да ли сте чули за "точак историје" и да све има своје време?

Методи борбе данас нису исти као у доба косовског боја.

Делујете анахроно и смешно. Вама се заиста допадају те запаљене заставе?

Видите, и ја сам преживела бомбардовање са дететом у стомаку, ал ми не пада на памет да за то кривим неку нацију глобално. И не мислим да је одузимање било чијег живота и насиље пут хришћанина. Мало сте залутали.

Да ли сте читали и погледали филм о новомученику Данилу Сисојеву?

Подели на овим сајтовима

?????? ??, ?? ?? ??? ???? ?? "????? ????????" ? ?? ??? ??? ????? ??????

?????? ????? ????? ???? ???? ??? ? ???? ????????? ????.

???????? ???????? ? ??????. ???? ?? ?????? ???????? ?? ???????? ????????

??????, ? ?? ??? ????????? ???????????? ?? ??????? ? ???????, ?? ?? ?? ???? ?? ????? ?? ?? ?? ?????? ???? ?????? ????????. ? ?? ?????? ?? ?? ????????? ???? ????? ?????? ? ?????? ??? ??????????. ???? ??? ????????.

?? ?? ??? ?????? ? ????????? ???? ? ???????????? ?????? ?????????

ima i gorih stvari nego bombardovanje srbije 1999,(to cak i nije rat u pravom smislu te reci) al i tu se videlo nacinalno stanje srbije(pogotovo se odnosi na Beograd)..

Ne nisam zalutao,slazem se da je sistem ratovanja drugaciji, al su cena i zakoni isti za sva vremena.Ovde niko i ne poziva na nasilje, vec na odbranu .Jer sa takvim likovima koji samo u velikoj vecini zivota i smizde smo i dosli gde smo dosli, da nismo u stanju ni za najvecu svetinju da ratujemo.Nekad je bila cast dati zivot za otadzbinu, a zasto zato sto su ljudi bilo patrijahlno-religiozno vaspitani.Lako je titu bilo sa kraljevom omladinom ratovati, al tesko nama sa njegovim degenericima koji su sve sto se moglo izgubiti izgubili.

Samo nek mi neko odgovori, zasto su Aleksandar Nevski, Car lazar, Car Konstantin posveceni od strane crkve???Jel to radi kakvog podviga il neceg drugog??

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

• Гости

Нисте ми одговорили на питање...да ли је отац Данило Сисојев узалуд дао живот, с обзиром да се борио за Православље а није ишао у рат?

Друго

Чему те запаљене заставе?

Ви значи глобално мрзите те народе. Да ли је то хришћански?

Шта мислите о онима који приказују запаљену српску заставу?

Чиме бисте данас кренули у рат?

Шта мислите о речима Патријарха Српског Павла: "Будимо људи!"

Да ли постоје други методи борбе, који се активно користе у РПЦ - мисионарство?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...