Jump to content

Зашто волимо / не волимо Русију?

Оцени ову тему

Guest Оливера

Препоручена порука

Забавно ми је ово запажање о женама... имам море таквих запажања, у манастиру који ја посјећујем 2/3 вјерника су жене, не познајем ни једну жену која је читала Толкина (не вријеђам, само објашњавам), али знам море оних које воле руску књижевност...Ваљда је то одговор на горе наведено запажање.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 264
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

?? ?? ????? ?? ????? ?????? ?????????? ?????? ??????, ??????? ?? ????? ??? ????? ?? ????? ???????, ?? ???? ??????? ?????, ? ???? ????????, ?? ????? ????? ????? ?? ?? ??????? ??? ?? ?? ?????????, ??? ??? ???????????? ????, ?????? ?? ?? ???? ???? ???????? ??????????, ? ??? ?? ???? ????? ????????? ?? ?? ?? ?????????, ???? ?? ?? ???? ???????.

?? ?????? ??????, ?? ????? ?? ?? ?????????, ?????? ???? ????????.

???? ?? ?????? ???????? ????? ??????????? ?????? ????? ????? (???? ?? ????? ????? ????? ?????????????? ?? ???????), ???? ?? ???????? ???????????? ???? ???? ???? ??????? ?????.

?? ?? ?????????? ????? ??????? ?????????? ? max, ??? ?? ??????? ?? ?? ?? ???? ????.

??? ????? ?? ?????????? ????? ??????? ???? ??????? ??? ??? ???????.?????.

Подели на овим сајтовима

Због незнања смо ту гдје јесмо, што више знаш све више увиђаш колико је то мало, а што мање знаш чини ти се да знаш све о свему.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Мало сам прелистала размишљњања чланова.

Имамо чланове који сматрају да су реформе Путина и Медведева козметичке...да се не ради о правом "подизању" Русије.

Зашто и шта очекујемо од Русије?

(у мом питању нема ничег личног)

Подели на овим сајтовима

Ocekujem oslobadjanje Carigrada.Onima koji ne znaju zasto odgovor je-[glow=red,2,300]Zato[/glow]! confused

???? ?????? ?? ?? ???????? ????????, ? ????? ?? ??????? ?????????? ????????? ????? ??? ?????? ?? ???? ?? ???? ?? ?? "??????????" ? ?? ?? ?? ??????? ?????? ? ????? ??? ???? ???? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??? "???????", ????? 15 ??????? ?????? ?? ? ???? ???????, ????????? ?????? ??????? ????, ???? ?? ?? ?? ????????? ?????? ????.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

??? ?????? ?????? ? ??????? ??????? ??? ???? ???? ????? ??? ?? ?????? ?????, ????? ?????????? ????, ??????, ???????????, ??????? ???. ?? ?????? ??? ?????? ??????????? ????? ????? ???? ????????? ??? ???? ?????? ??? ???????? ??????? ???? ????????? ? ?????? ??? ?? ???????????. ??? ??? ?? ???? ?? ????, ??? ????? ? ???????? ?????? ?????????? ?????? ??? ??? ?????? ???? ?? ???? ?? ???? ????????????, ???? ???? ???? ???? ?? ???????? ????? ??????????? ?????? ?? ???????? ??????, ???? ??? ????? ????? ?????????? ?? ??? ?? ???? ???? ?????, ???? ?? ????? ??? ???? ?? ???????????? ???? ??? ?????? ? ???? ????, ?? ?? ???????????.

?????? ?? ?? ????, ? ??????????. ???? ?????????? ????????.

???????

Подели на овим сајтовима

Ocekujem oslobadjanje Carigrada.Onima koji ne znaju zasto odgovor je-[glow=red,2,300]Zato[/glow]! 0442_feel

???? ?????? ?? ?? ???????? ????????, ? ????? ?? ??????? ?????????? ????????? ????? ??? ?????? ?? ???? ?? ???? ?? ?? "??????????" ? ?? ?? ?? ??????? ?????? ? ????? ??? ???? ???? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??? "???????", ????? 15 ??????? ?????? ?? ? ???? ???????, ????????? ?????? ??????? ????, ???? ?? ?? ?? ????????? ?????? ????.

Zasto pobiti, zasto ne siriti jevandjelje medju  turcima, tj.pokrstiti ih??uostalom migracija je uvek bilo i bice.

Zasto Rusija?Zato sto je realno ona jedina od pravoslavnih koja je u stanju to  da uradi.:)

A zasto ne bi trebalo osloboditi Carigrad i postaviti onu zastavu  (vizantijsku)na vrh Aje Sofije???

Ocekujem oslobadjanje Carigrada.Onima koji ne znaju zasto odgovor je-[glow=red,2,300]Zato[/glow]! 0442_feel

?????? ? ???????????? ? ??? ?????? :)

znam za ono prorocanstvo radi kojeg turci i dan danas strahuju pa drze zazidan "zlatni rog"

Al dzaba....:)

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

A zasto ne bi trebalo osloboditi Carigrad i postaviti onu zastavu  (vizantijsku)na vrh Aje Sofije???

?????????? ????????, ??????? ????????- ?? ????? ?????????? ????? ??  ???????

?????, ????? ?? ?? ??????? ''??????????''( ???? ????, ????? ??????? ????????)- ?????: ???? ??? ?????? ? ??????? ????? ? ??????. ?????????? ? ???????? ??????? ?????? ?? ??? ???.

??? ????? ?????? ????? ?? ?? ??? ????????? ?????? per se. ?????????? ??????? ??????, ???????????, ???????? ??????? ? ??- ?????? ?? ????? ?? ???? ??? ???, ????????, ???? ??????? ?? ?????? ??????????.

???????

Подели на овим сајтовима

@ shalom

Ослободити Цариград, односно Истамбул- од кога? Ослободити Турке од  Турака?

Vidis , onda po toj tvojoj logici ni KiM ne bi trebalo oslobadjati, jel tako?

Иначе, зашто не би требало ''ослободити''( боље рећи, војно напасти Цариград)- јесте: зато што живимо у времену права и закона.

osloboditi vojnim sredstvima, je najispavnije napisati, uostalom ne napadamo mi islamski grad, vec oslobadjamo pravoslavnu predstolnicu.

Још један разлог јесте да је рат негативна појава per se. Уништавање људских живота, крвопролиће, уништење имовине и сл- никако не треба да буде циљ нас, хришћана, који требамо да будемо миротворци.

A sto se ti toliko kao vernik bojis za zivot??jel ti mala vera???Uostalom zar ratovanjem za svetinju za tebe ne bi bila cast, osim ako mozda za Sveta Sogija nije za tebe svetinja.Ako bog da ponovo ce se tamo sluziti sveta liturgija, pozz i tebi
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Vidis , onda po toj tvojoj logici ni KiM ne bi trebalo oslobadjati, jel tako?

----------------

Питање КиМ и суверене државе Турске се не може поредити из више разлога. Али,да не дужим око тога, стојим на томе да не треба ослобађати КиМ војним средствима, јер сваки рат сматрам бесмисленим, у 21. вијеку(-времену права и закона.)

Бај д веј, о КиМ се требало размишљати на вријеме, сада је очигледно касно(реално посматрајући). Звелико су Срби допринијели  оном што је КиМ сада.

osloboditi vojnim sredstvima, je najispavnije napisati, uostalom ne napadamo mi islamski grad, vec oslobadjamo pravoslavnu predstolnicu.

-----------------

Апсолутно је ирелевантно је ли град исламски или не(мада је у конкретном случају ријеч о граду са доминантним муслиманским становништвом,што само може потврдити сулудост идеје о некаквом ''ослобађању''), Истамбул,или како ми волимо да кажемо Цариград, јесте град који се налази на територији Републике Турске,суверене земље. Истамбул никако не може бити православна предстолница, јер држава чији је он дио- није православна земља, већ секуларна,са доминантним муслиманским становништвом. Опет питам, од кога Цариград треба да ослободимо?Од његових грађана?

A sto se ti toliko kao vernik bojis za zivot??jel ti mala vera???Uostalom zar ratovanjem za svetinju za tebe ne bi bila cast, osim ako mozda za Sveta Sogija nije za tebe svetinja.Ako bog da ponovo ce se tamo sluziti sveta liturgija, pozz i tebi

-----------------

Да ли ми је вјера мала или велика, процијениће Бог. Да се бојим за свој живот- одакле ти то?  Ријеч је у томе што рат,у данашње вријеме,како рекох, не могу сматрати ничим добрим,само напротив. Ако не волим да видим несрећне мајке,браћу,сестре,уништене породице, лешеве, разорене села и градове- то не значи да се бојим за сопствени живот, већ имам у потпуности /за човјека/ природна осјећања. Уз то, Господ нас и није створио за смрт,него за живот.

И да,тачно је да ни у ком случају не прижељкујем руско-турски рат(о коме,хвала Господу, нема ни помена, нити је на видику)- и не сматрам да би се он водио ради светиње. Просто, сматрам да се права могу остварити мирним средствима.

Поздрав

Подели на овим сајтовима

Наравно, а поготово ако случајно споменете да сте скоро гледали неки добар руски филм или још горе ДВА 0442_feel .Одмах следи оно "русофил". Кад већ споменух филмове и ТВ, колика је заступљеност Тупавих УСА филмова са наснимљеним смехом (ваљда да нам кажу када треба да се смејемо). Ево ја за Нову годину нисам имао шта да гледам на ТВ-у.На сваком каналу, барем у једном кадру вијори се америчка застава.Невезано са овом дискусијом. КАКО БРЕ ЉУДИМА НЕ ДОСАТИ ТОЛИКО АНГЛОФИЛСТВО У МЕДИЈИМА И НА СВАКОМ КОРАКУ ?,а кад поменеш да си гледао добар руски филм, онда си  за 0442_feel

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...