antics Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 И да се разумемо: нисам ни на један начин против ових што снимају, на пример. Фотографија и видео снимак су успомене и то врло важне. Али, ако неко мисли да је фотографија трајна, а да црквени обред типа венчања или крштења нема трајну вредност, онда... Онда проблем сеже много дубље од једне (бедне) црквене касе. Gordana ., Баба and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Ja SVE mogu da razumem i da se naplaćuje opelo i venčanje i vodica ali da se krštenje naplaćuje to NE RAZUMEM!Da ti naplaćuješ pristupanje Crkvi i to mi liči na direktno kršenje onog i da je Hristos baš na to mislio najviše" Badava ste dobili, badava dajte". ниси ти поп па ти је лако и да не разумеш Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Ja SVE mogu da razumem i da se naplaćuje opelo i venčanje i vodica ali da se krštenje naplaćuje to NE RAZUMEM!Da ti naplaćuješ pristupanje Crkvi i to mi liči na direktno kršenje onog i da je Hristos baš na to mislio najviše" Badava ste dobili, badava dajte". Па сејо овако како је сада организовано не може другачије. Крштење код нас и није "приступање Цркви" него је постало део народне традиције, а наши свештеници су се ту нашли да обављају туђ посао. Ако посматрамо сувопарно економски - ако неко "приступа Цркви" онда би Црква од њега после имала "вајде" па не би био никакав проблем да крштење буде бесплатно. То би била "инвестиција" која се после исплати. Овако имаш неког ко дође једном у животу и више га никада не видиш... Шта да радиш него да му наплатиш на лицу места? Баба је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 И да се разумемо: нисам ни на један начин против ових што снимају, на пример. Фотографија и видео снимак су успомене и то врло важне. Али, ако неко мисли да је фотографија трајна, а да црквени обред типа венчања или крштења нема трајну вредност, онда... Онда проблем сеже много дубље од једне (бедне) црквене касе. То ти кажем - решење је да се таквима уопше не обављају обреди. Нек иду код Милана Тарота да се венчавају. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Па сејо овако како је сада организовано не може другачије. Крштење код нас и није "приступање Цркви" него је постало део народне традиције, а наши свештеници су се ту нашли да обављају туђ посао. Ако посматрамо сувопарно економски - ако неко "приступа Цркви" онда би Црква од њега после имала "вајде" па не би био никакав проблем да крштење буде бесплатно. То би била "инвестиција" која се после исплати. Овако имаш неког ко дође једном у животу и више га никада не видиш... Шта да радиш него да му наплатиш на лицу места? Буквално је тако и приде да се надаш да благодат коју си предао том детету једног дана ће га поново довести Цркви мимо воље и предрасуда и паланачког менталитета његових родитеља. Марко Цвијић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 То ти кажем - решење је да се таквима уопше не обављају обреди. Нек иду код Милана Тарота да се венчавају. У том селу, месту или граду у коме би се поп тако нешто усудио да изусти избио би трећи српски устанак! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 ниси ти поп па ти је лако и да не разумеш Naravno da nisam pop.Ali da ne razumem ne razumem.A iz prve ruke znam koliko jedan sveštenik naplaćuju krštenje u jednom Sremskom selu gde zbog cifre dvoje dece NE MOŽE da se krsti ( brat i sestra iz siromašne porodice) nego će morati u Bg na krštenje.Sramota! Zato nemo te priče i pop mora od nečeg da živi.Za mene je nepojmljivo da krštenje MORA da se plati. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Буквално је тако и приде да се надаш да благодат коју си предао том детету једног дана ће га поново довести Цркви мимо воље и предрасуда и паланачког менталитета његових родитеља. Крстићемо га кад дође, не морамо да се журимо. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 У том селу, месту или граду у коме би се поп тако нешто усудио да изусти избио би трећи српски устанак! Па то нам и треба брате! Трећи српски устанак. Хвала ти, коначно сам пронашао име за свој покрет. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Naravno da nisam pop.Ali da ne razumem ne razumem.A iz prve ruke znam koliko jedan sveštenik naplaćuju krštenje u jednom Sremskom selu gde zbog cifre dvoje dece NE MOŽE da se krsti ( brat i sestra iz siromašne porodice) nego će morati u Bg na krštenje.Sramota! Zato nemo te priče i pop mora od nečeg da živi.Za mene je nepojmljivo da krštenje MORA da se plati. Пријавите га Васи. Ја и мој попа смо обавили прегршт бесплатних крштења. Па ипак сиротиња из срамоте остави на икону макар 100 динара и то су ми најлепша крштења у животу, никакве тензије, никаквих будала бахатих у цркви, оно све ко на литургији...али од лепоте се не живи па ти причај шта оћеш. Grizzly Adams, Марко Цвијић and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Крстићемо га кад дође, не морамо да се журимо. Мислим на благодат крштења приликом кршатавања детета... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Naravno da nisam pop.Ali da ne razumem ne razumem.A iz prve ruke znam koliko jedan sveštenik naplaćuju krštenje u jednom Sremskom selu gde zbog cifre dvoje dece NE MOŽE da se krsti ( brat i sestra iz siromašne porodice) nego će morati u Bg na krštenje.Sramota! Zato nemo te priče i pop mora od nečeg da živi.Za mene je nepojmljivo da krštenje MORA da se plati. БРУКА! Жао нам новца... https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Izvini ali i dalje smatram da je naplaćivanje krštenja ( osima ako neko dobrovoljno neda) sramotno. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 БРУКА! Жао нам новца... O čemu ti pričaš, izvini?KOME je žao novca?Onome koji ga NEMA? “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Пријавите га Васи. Ја и мој попа смо обавили прегршт бесплатних крштења. Па ипак сиротиња из срамоте остави на икону макар 100 динара и то су ми најлепша крштења у животу, никакве тензије, никаквих будала бахатих у цркви, оно све ко на литургији...али од лепоте се не живи па ти причај шта оћеш. Мој добри прота је 90-тих крстио масу људи бесплатно. Једног рањеног младића - из Крајине, од Олује 95-те - је чувао у свом стану док није оздравео. Gordana ., ego and Баба је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука