Sara" Написано Јун 15, 2013 Пријави Подели Написано Јун 15, 2013 А јел видите добро? Јел видите колико помажу другима, колико храмова обнављају и зидају? Колико топлих речи и конкретне помоћи? Не треба жмурити, напротив. Треба широм отворити очи и видети све. И учествовати. Јер толико је доброг да се о лошим случајевима не треба говорити као о генералном стању цркве. Ако ме разумете. kako je vama dobro stvarno ne znam ko ovde ima pink naočare i otkud vam ideja da ste vi,koji se pravite da je sve ok, oni koji stvarno vole crkvu i žele joj dobro? ignorisanjem se ne rešavaju problemi. ni u crkvi ni van nje. niko nije negirao pozitivne primere,ali tema je šta treba menjati. Анастасија and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 15, 2013 Пријави Подели Написано Јун 15, 2013 А јел видите добро? Јел видите колико помажу другима, колико храмова обнављају и зидају? Колико топлих речи и конкретне помоћи? Не треба жмурити, напротив. Треба широм отворити очи и видети све. И учествовати. Јер толико је доброг да се о лошим случајевима не треба говорити као о генералном стању цркве. Ако ме разумете. Ovim tvojim prvim pitanjem se vodim kroz citav razgovor. Ja te potpuno razumem. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 15, 2013 Пријави Подели Написано Јун 15, 2013 kako je vama dobro stvarno ne znam ko ovde ima pink naočare i otkud vam ideja da ste vi,koji se pravite da je sve ok, oni koji stvarno vole crkvu i žele joj dobro? ignorisanjem se ne rešavaju problemi. ni u crkvi ni van nje. niko nije negirao pozitivne primere,ali tema je šta treba menjati. Imamo dva pristupa nas zanima samo dobro odnosno Glava Crkve i Njegove ikone Rukopolozenih a ne odbeglih i greshnih. Otici ce zlo samo pa pa. I otkud ta potreba da smo na forumu pametniji ili bolje vidimo tendencije od onih unutar SPC koji su za te stvari nadlezni? Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 15, 2013 Пријави Подели Написано Јун 15, 2013 I otkud ta potreba da smo na forumu pametniji ili bolje vidimo tendencije od onih unutar SPC koji su za te stvari nadlezni? Који је ово бедан изговор. Комплекс ауторитета оскудно маскиран у "аргумент". Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 15, 2013 Пријави Подели Написано Јун 15, 2013 Nemam ja autoriteta medju ljudima samo Hristos je moj Sudija. Reci ti meni zvonko jel pas laje samo ako lopovi udju u dvoriste? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 15, 2013 Пријави Подели Написано Јун 15, 2013 kako je vama dobro stvarno ne znam ko ovde ima pink naočare i otkud vam ideja da ste vi,koji se pravite da je sve ok, oni koji stvarno vole crkvu i žele joj dobro? ignorisanjem se ne rešavaju problemi. ni u crkvi ni van nje. niko nije negirao pozitivne primere,ali tema je šta treba menjati. Ту је у питању незрелост. Људи се плаше да уопште размишљају о томе јер не знају на који начин би решили проблем ако отворе очи и виде да нешто није у реду. Онда можеш доћи у незгодну ситуацију да критикујеш ауторитет, па се у питање доводи твоја "лојалност" итд. Психологија култа. Прави се да је све ОК и жмури на све што није како треба. Моја вера апсолутно не зависи од људи. Моја вера је Христос и уопште ме не тангира 1% да ли су тамо неки људи морални или не. Како каже Писмо - проклет је човек који се узда у човека. Ако сабор СПЦ не уради нешто како треба, ничим то не квари моју веру, али ћу да им кажем јасно и гласно - као браћи у Христу - да греше. Морамо мало да се навикнемо на то, превише се код нас успоставила аутархија. Sara", Миљан Крстић, Лазар Нешић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 15, 2013 Пријави Подели Написано Јун 15, 2013 Nemam ja autoriteta medju ljudima samo Hristos je moj Sudija. Reci ti meni zvonko jel pas laje samo ako lopovi udju u dvoriste? Питај "надлежне" - они све знају и никада не греше... Sara" је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 15, 2013 Пријави Подели Написано Јун 15, 2013 Ajde prvo da lociramo rak ranu no SPC koju po vama trenutno SPC ima. Navedite sve bogate popove, navedite kako to Sinod daje politicke izjave koje se ne doticu Crkve itd itd. Vama je argument da se naplacuju Krstenja. Moze li se Crkva sama finansirati bez ljudi koji se nalaze u Crkvenoj zajednici? Navedite jedan jedini podatak koji ce nas naterati na sumnju u Rukopolozene Hristove ikone? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 15, 2013 Пријави Подели Написано Јун 15, 2013 Navedite jedan jedini podatak koji ce nas naterati na sumnju u Rukopolozene Hristove ikone? Па већ си одговорио - не постоји податак који ће те "натерати на сумњу у Рукоположене Христове иконе". Кад си и "Рукоположене" написао са великим "р"... Ако хоћеш податке који говоре да ми као људи и хришћани можемо пуно тога код себе да поправимо, тога има колико хоћеш. Осврни се око себе. И скини пинк наочаре. Sara" је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 15, 2013 Пријави Подели Написано Јун 15, 2013 Па већ си одговорио - не постоји податак који ће те "натерати на сумњу у Рукоположене Христове иконе". Кад си и "Рукоположене" написао са великим "р"... Ако хоћеш податке који говоре да ми као људи и хришћани можемо пуно тога код себе да поправимо, тога има колико хоћеш. Осврни се око себе. И скини пинк наочаре. gargamelu jedan Dragi, Sara" and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 otkud ta potreba da smo na forumu pametniji ili bolje vidimo tendencije od onih unutar SPC koji su za te stvari nadlezni? nije to ta potreba, mi smo glas iz naroda, ako grešimo neka nas neko demantuje Моја вера апсолутно не зависи од људи. Моја вера је Христос и уопште ме не тангира 1% да ли су тамо неки људи морални или не. Како каже Писмо - проклет је човек који се узда у човека. Ако сабор СПЦ не уради нешто како треба, ничим то не квари моју веру, али ћу да им кажем јасно и гласно - као браћи у Христу - да греше. Морамо мало да се навикнемо на то, превише се код нас успоставила аутархија. AMIN. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Ja te lepo pitam a ti manevrises odgovor, meni je to dovoljno da te diskredituje kao ozbiljnog sagovornika u temi... Klip nisam ni pokrenuo, ne gledam klipove duze od 30 sekundi (a da nisu pesme) Ја сам лепо одговорио да ИИ није увредио светог кнеза Лазара, нити га он може ичим увредити... Свети кнез Лазар је Црква, он није никакав клијент, а ИИ или нема појма с појмом шта је, тј. ко је Црква, или ИИ намерно брка лончиће... Мени се чини, да се ИИ само бави пропагандом која је иницирана из политичких кругова, дакле, упушта се у ''рат'' против Цркве, напада на најпопуларнији и најјачио део српског народа, на СПЦ: ''Како може ко ући у кућу јакога у покућство његово отети, ако најпре не свеже јакога''? - о онда ће кућу његову опленити''? П.С. Штета што ниси погледао клип, јер, збиља, ради се о доброј песми... која лепо објашњава рат за ''куће и покућство''! Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jakov Edeski Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Не може један слуга два господара служити... Не може човек потпуно да се бави са 2 позива равноправно, један мора запоставити. Нпр. да еј рачуновођа мора да изабере да ли ће ићи у цркву или у канцеларију, хоће ли светити водице или проверавати рачуне. Још ако ради код приватника, онда енма пуно врдања. А ми имамо доста дана осим недеље кад треба служити Литургију, а и друга богослужења. Све ме ово подсећа на оно совјетско о раднику који ради у челичану, кад дође кући после ручка свира мало клавир, увече иде на литерарни кружок где чита своје песме...... dancedance Da,ali u tom slucaju broj svestenika bio bi veci,jer mera ne bi bila:imamo onoliko koliko mozemo da isplatimo(danasnji tip servis majstora).Mera u ovom slucaju bila bi zrtva ljubavi,ona slova iz jevandjela o zrnu gorusicinom.I u ovoj situaciji sto je jos vaznije doslo bi do podele izmedju onih koji kako sami kazete sluze Mamonu,i onih koji sluze Bogu.Tad bi mnogima ambicija kes kolica pala u vodu,i ne bi stadu bili vukovi,nego pastiri! What on earth can you do with a degree in theology? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Popovi bi trebali da imaju stalne prekomande, kao onomad što su ih imali oficiri u SFRJ. Time bi svaki nosio podjednak teret, i ne bi bilo da se neki uvali i bude mu kao bubreg u loju, a drugi da argatuje i krvari u znoju lica svoga. Naravno to nije baš kanonski, treba otpust i sva ta administracija je bezveze. Svaki pop treba u nekih 30 godina svoje karijere da prođe i selendre, i Beograd, i Kosovo i Metohiju, i ravnicu. Ne može onaj što stoji na bregu videti isto ko što vidi onaj u rupi. Sve je ovo moje maštanje, šta bi bilo kad bih ja bio patrijarh, ali eto i tema je takva. Kad bi sve popadije bile angažovane oko crkve, kao što je naša mila sestra Valentina, ne bi ni popovi imali toliko posla. Ako se pred popa postavi pitanje "crkva ili porodica (popadija)" pa 90 posto će odabrati porodicu. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Ја сам лепо одговорио да ИИ није увредио светог кнеза Лазара, нити га он може ичим увредити... Свети кнез Лазар је Црква, он није никакав клијент, а ИИ или нема појма с појмом шта је, тј. ко је Црква, или ИИ намерно брка лончиће... Мени се чини, да се ИИ само бави пропагандом која је иницирана из политичких кругова, дакле, упушта се у ''рат'' против Цркве, напада на најпопуларнији и најјачио део српског народа, на СПЦ: ''Како може ко ући у кућу јакога у покућство његово отети, ако најпре не свеже јакога''? - о онда ће кућу његову опленити''? П.С. Штета што ниси погледао клип, јер, збиља, ради се о доброј песми... која лепо објашњава рат за ''куће и покућство''! Morate da naucite malo da se zezate na svoj racn... ovako didbidus nema razlike izmedju vas i talibana... nesto mi govori da ne bi proslo bez javnog vesanja da je napravio smesnu karikaturu koja direktno vredja Kneza Lazara ili Karadjordja... ili obojicu... (npr kao njih dvojica u homoseksualnom grehu... samo zamislite to (mislim reakciju, ne sliku))... Lazaruuu akbar! :D пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука