Ljubičasta Написано Јул 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 Gospode moj...nado moja,snago moja,utjeho moja.Da mi nije Tebe ja ne bih bila ja,da mi nije Tebe ja ne bih bila ovako jaka kako se sad osjecam,da mi nije Tebe ja ne bih znala sta je voljeti Nekog bezuslovno,nositi u srcu najljepsu tajnu zivota i osjecati se najbogatijom osobom na planeti kada placem pred tobom moleci za utjehu,nadu,snagu,za oprost...Znam ja da sam tvoje neposlusno dijete,gresno i cesto nezahvalno.Ali to je zato jer si me ti svojom bezuslovnom ljubavlju razmazio,jer si mi dao da osjetim ovu tajnu , jer si me obdario bogatstvom da vjerujem i da se nadam,da ustajem poslije pada,jer i kada placem pred tobom moje srce se puni snagom,nadom i ljubavlju,jer si me naucio da me male stvari usrece,jer si me naucio da prastam onima za koje sam mislila da im nikad necu moci da oprostim...I umjesto da u ovo doba spavam kao sva poslusna djeca ja nisam mogla da zaspem a da ne izrazim ono sto osjecam.Hvala Ti Gospode sto si bio tu kada niko nije,kada ni ja sama nisam bila uz sebe,sto si strpljivo čekao da stanem na svoje noge,što 24h na dan slušaš svaku moju misao i osjećanje,što čuvaš one koji mene čine srećnom i ispunjenom u ovom životu...Hvala ti na svim dobrim i iskrenim ljudima koje sam upoznala u zadnje vrijeme.Ti si moj najbolji prijatelj,moj odgajitelj,moj vaspitač,moj verni Sančo Pansa...Kada bih bila talenat za poeziju pisala bih pjesme i poeziju koje bi slavile Tebe.Kao sto ljubavni pjesnici slave svoje emocije prema ženama,domovini,prirodi,tako bih isto ja pjesmom slavila presveto ime Tvoje tako da osjete svi ovu ljubav koja nije savrsena ali je iskrena ,duboka i jaka i da i sami zavole moju tajnu koju dijelim sa Tobom i drugim ljudima koji vjeruju u Tebe.Mozda nisam talenat za poeziju i umjetnost,ali jesam za nesto drugo.Ja svoju funkciju tek treba da otkrijem i prepoznam.Pomiluj i sačuvaj me Gospode po milosti svojoj,proširi mi vidike i sačuvaj me Gospode od sujetnih pomisli i rđavih želja koje me prljaju.Jer je Tvoje carstvo,sila i slava.Oca i Sina i Svetoga Duha.Sada,Uvijek i u vijekove vijekova.Amin. JESSY, Душка and Данче* је реаговао/ла на ово 3 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 18, 2013 Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 Оче, дај слушкињи Својој оно што ја сама искати не знам. Стојим пред Тобом: срце је моје отворено Теби. Ти видиш потребе које ја не знам. Види и поступи са мном по милости Својој. Научи ме да се молим. Ти се сам моли у мени. Господе, Ти знаш мој јад и моје немање. Дај ми реч која Те може умилостивити. Научи ме молитви коју ћеш услишити. Молитва је мој хлеб и моја вода, и само захваљујући њој сам жива. Молитва је тамјан, што без престанка кади душу моју и уздиже је Теби. Сагни се, Царе мој, да Ти шапнем најмилију тајну, најтајнију молитву, најмолитвенију жељу. Ти Си предмет свих молитава мојих, свега искања мога. Ништа од Тебе не иштем, ваистину, само Тебе. Излиј се у мене као бујан поток у жедан песак. Само се Ти излиј у сухотну душу моју, Животе мој и Спасење моје. Усели љубав Твоју у мене, и љубав ће ме уселити у Тебе. Научи ме да, када ме боли и када душу моју притиска велика мука, тај је бол неопходан да бих у себи сачувала присуство светиње. Не дај да прилазим тајни живота разумом, питањима и захтевима за објашњењем; већ клечањем, понизношћу, молитвом – и прихватањем. Спусти глас Твој пламени у дно срца мога и растопи све идоле металне у једну једину сузу, драгоценију од свих блага овога света, јер та суза ће ме спасити. Нека се све сузе моје и свих који пате, муче се, страдају и плачу, сакупе у кандила Небеска. Нека заблиста осмех Твој у сузама мојим. Буди ми звезда у тами. Уведи ме у унутарње тиховање и научи ме неговању његовом кроз чистоту срца. Научи ме тихости у малим борбама и одлучности у борби великој и тешкој. Научи ме да обраћам своје бриге у молитве, као што се лед обраћа у текућу воду. Господе, врати ме тамо где сам била с Тобом! Помози ми да почнем испочетка. Теби се заветујем: ткаћу нову хаљину од нових конаца. Што год ткам, везуј ми конце за Небо! И. Р. Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Јул 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=2rraW9w0O5s "Možda smo ja i ti divlji i ničiji..." keka је реаговао/ла на ово 1 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 Možda nas je tugazauvek vezala . Sara" and Ljubičasta је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Август 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Moje dvije najvece mane su lijenost i gordost.Ne zna se koja je gora i koja je teza,koja je uzrok,a koja posljedica.Čak i onda kada se natjeram pa pobijedim ovu prvu,sve sto sam postigla upropastim svojom glupom gordoscu.Zasto mislim da sam nesto mnogo postigla ako sam pobijedila sebe,taj mali dio sebe koji me je kočio,i zasto mislim da za svaki sledeci korak zasluzujem neku nagradu,neku pohvalu,neko bodrenje od strane drugih.Zasto sam tako mala i sebicna,tako egocentricna kao da se cijeli svijet okrece oko mene.Zar svaki uspjeh koji postignem moram da upropastim time sto sebe pocastim jednim dugim odmorom u debelom ladu svoje nestabilne licnosti uslijed cega toliko izgubim osjecaj da ima jos mnogo toga da se radi,da se ostvaruje,da se gradi jos mnogo toga da bih docekala Godoa.Umjesto toga,ja sebe pocastim laznim samopouzdanjem i medvedjom uslugom za ulozeni trud.E pa neces vise.Sada ces sebe da tretiras kao konja,sad ces samo da radis,da budes fizikaner zato sto ne znas da koristis svoj mozak kako se ne bi dovodila u situacije da samu sebe precjenis toliko da samoj sebi "skačeš u stomak". I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Сања, немој пуно да бринеш....истина је негде између....ево шта кажу психолози: Samoprihvatanje je produkt realističnog pogleda na svet. Osmislimo li sebe na realističan i logičan način, učinili smo sebi veliku uslugu i radimo na unapređenju našeg mentalnog zdravlja, a posledično i na unapređenju međuljudskih odnosa i nošenja sa svakojakim životnim izazovima. Ne postoji idealno! Samim tim su zahtevi da budemo uzvišeni, savršeni, superheroji, produkt nezrelih želja i iracionalnosti. Budući da svi grešimo i da svi imamo i vrline i mane, najkorisnije bi bilo da to i prihvatimo kao činjenicu. Težimo li da otcepimo, negiramo ili potisnemo one aspekte ličnosti koji nam se ne dopadaju, ne samo da od toga nećemo imati koristi, već ćemo biti prilično frustrirani i u opasnosti da sebi stvorimo mentalne poteškoće. Samoprihvatanje ne znači mirenje sa sudbinom, pasivnost i nevoljnost da se razvijamo ili menjamo nešto što nam se ne dopada. Osoba koja je naučila da voli i prihvata sebe, da ima uporište u sebi, ne vapi za pohvalama „publike“, jer je najveća „pohvala“ zadovoljstvo sobom koje dolazi iz unutrašnjeg sklada, koje je posledica bezuslovnog prihvatanja sebe. - Osoba koja je naučila da voli i prihvata sebe, da ima uporište u sebi, ne vapi za pohvalama „publike“, jer je najveća „pohvala“ zadovoljstvo sobom koje dolazi iz unutrašnjeg sklada, koje je posledica bezuslovnog prihvatanja sebe. - Osoba koja je naučila da voli i prihvata sebe, da ima uporište u sebi, ne vapi za pohvalama „publike“, jer je najveća „pohvala“ zadovoljstvo sobom koje dolazi iz unutrašnjeg sklada, koje je posledica bezuslovnog prihvatanja sebe. - Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Dzasmin je htela reci, ko priznaje pola mu se dodaje! Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Sada ces sebe da tretiras kao konja,sad ces samo da radis,da budes fizikaner zato sto ne znas da koristis svoj mozak kako se ne bi dovodila u situacije da samu sebe precjenis toliko da samoj sebi "skačeš u stomak". Sestro nisam siguran da ćeš nešto ovim postići Malo manje udaraca po sebi samoj Malo više razumevanja i te "lenjosti" i "gordosti" Hladnijom glavom napred, sitne pobede, mic po mic Ljubičasta and JESSY је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Август 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Drasko,ja nisam dobar roditelj ovom razmazenom djetetu u sebi.Trudim se da budem strpljiva sa sobom,da kontrolisem ali cim nesto postignem pogordim se.Ne u tolikoj mjeri da to drugi primjete ali ja na sebi osjetim a najveci mi je pokazatelj prokrastacija(lijenost) zato sto kada odlucim da neku obavezu odlozim ja u tom momentu mislim da sam dovoljno sposobna i superiorna da to mogu da odradim za mnogo krace vrijeme nego sto je realno potrebno.I to je gordost.Mislim da se iza moje lijenosti i gordosti krije neki strah.Zato sam danas napisala ono sa zabama. I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Drasko,ja nisam dobar roditelj ovom razmazenom djetetu u sebi.Trudim se da budem strpljiva sa sobom,da kontrolisem ali cim nesto postignem pogordim se.Ne u tolikoj mjeri da to drugi primjete ali ja na sebi osjetim a najveci mi je pokazatelj prokrastacija(lijenost) zato sto kada odlucim da neku obavezu odlozim ja u tom momentu mislim da sam dovoljno sposobna i superiorna da to mogu da odradim za mnogo krace vrijeme nego sto je realno potrebno.I to je gordost.Mislim da se iza moje lijenosti i gordosti krije neki strah.Zato sam danas napisala ono sa zabama. Kome pričaš!!!!????? Pa mi gordi i lenji imamo poslaaaaa zacijeli život!!!!!! JESSY and keka је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Август 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Kome pričaš!!!!????? Pa mi gordi i lenji imamo poslaaaaa zacijeli život!!!!!! Ja nekako mislim da sam ja ovdje "najgora od sve djece" . I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Ja nekako mislim da sam ja ovdje "najgora od sve djece" . nisi ja sam blago tebi moji padovi su čini mi se gori ........bolje da ne pišem "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Август 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Ama nemoj biti tako skroman...nije nam to u prirodi. Драшко and keka је реаговао/ла на ово 2 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Dzasmin je htela reci, ko priznaje pola mu se dodaje! no way! keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Malo manje udaraca po sebi samoj Malo više razumevanja i te "lenjosti" i "gordosti" Hladnijom glavom napred, sitne pobede, mic po mic 8086.gif :good2: Драшко је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука