Гости Guest - . . .- Написано Јун 9, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Лазар Прељић са планине Голије. Старина, 89.година, ужива у животу. Бритко размишља, а на питање шта је заједничко свим људима на свету? Он одговора: "Што им је детињство досадно, журе да одрасту, а потом би желели поново да буду деца. Што троше здравље да би стекли новац, па потом троше новац да би вратили здравље. Што живе као да никада неће умрети, а онда умиру као да никада нису живели." - Које би животне поуке дао деци ?" Старац, осмехујући се, одговори: "Да науче, да никога не могу присилити да их воли. Да није највредније оно што поседују, него ко су у свом животу. Да науче како није добро да се упоређују с другима. Како није богат онај човек који највише има, него онај коме најмање треба. Да науче како је довољно само неколико секунди да се дубоко повреди вољено биће, а потом су потребне године да се излечи. Да схвате како постоје особе које их нежно воле али то не знају да кажу, ни да покажу. Да науче да се новцем може купити много, осим среће. Да две особе могу да посматрају исту ствар ,а виде је различито. Да науче да је прави пријатељ онај који зна све твоје мане, а ипак те воли. Јер, види синко, људи ће заборавити шта си рекао, људи ће заборавити и шта си учинио али никада неће заборавити какве си осећаје у њима побудио". Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! DYNABLASTER, Срђан Шијакињић, Милан Ракић and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Lepa priča, ove rečenice sam pročitao mnogo puta al su sad prvi put pripisane ovom dedi Sara", С.И. and Таша је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Dalaj lama se krije na Goliji Аурор, drvce and Таша је реаговао/ла на ово 3 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Bukvalno svaku rečenicu sam već čuo negde. Deda tačno ima internet pa je ukucao na guglu "reči mudrosti" pa prepričava šta mu je prvo izašlo. С.И., Sara", Анастасија and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 hakovali su dedu, to je to Срђан Ранђеловић, drvce, Баба and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Meni sve to liči strašno na Tomu Kempenca: http://hr.wikipedia.org/wiki/Toma_Kempenac Sinko, ostavi sebe i naći ćeš mene. Što koristi veliko mudrovanje o skrivenim i nejasnim stvarima za koje nećemo odgovarati na sudu ako ih nismo znali? Velika je ludost što se, zanemarivši korisne i potrebne, bavimo još i neobičnima i štetnima! Oči imamo, a ne gledamo. http://hr.scribd.com/doc/6574348/Nasljeduj-Krista-Toma-Kempenac Izražava se lapidarno i u obratima isto kao i on, da postoji reinkarnacija pomislio bih da je to on. Zanimljivosti: Tomi Kempencu pripisuje se sentencija In omnibus requiem quaesivi, et nusquam inveni nisi in angulo cum libro ("U svemu sam tražio mir, ali ga ne nađoh nigdje osim u kutu uz knjigu"), što je Umberto Eco citirao na prvim stranicama svojeg romana Ime ruže. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Философија из Дубоке на интернет начин С.И. and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Философија из Дубоке на интернет начин ne znam šta bi on rekao na ovo, kako bi to okomentovao, baš me to zanima, najvjerovatnije bi odmah pitao gdje živi i je li udovica i slobodna da je oženi: Penzionerka (84) se progurala preko reda i dobila na lutriji 590/370 miliona $$ dolara Gloria MacKenzie You Tube: http://www.youtube.com/results?search_query=Gloria+MacKenzie&oq=Gloria+MacKenzie&gs_l=youtube.12...13040478.13040478.0.13041661.1.1.0.0.0.0.658.658.5-1.1.0...0.0...1ac.2.11.youtube.mtO00kdkzWw Članci i videa: http://abcnews.go.com/US/powerball-record-winner-84-year-woman-gloria-mackenzie/story?id=19331310 http://abcnews.go.com/WNT/video/instant-index-gloria-mackenzie-lottery-winner-84-19343903 http://www.dama.cz/zabava/duchodkyne-predbehla-ve-fronte-a-vyhrala-11-5-miliardy-22234 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Деда ми је превише романтичан, за једног горштака... мора да га је нека баба оставила.... :bla: Баба and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 O da mi se je ovako preko reda progurat, no, nisam ja te sreće, mene ne bi pustili ni da preko reda umrem a kamo li šta drugo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 9, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Философија из Дубоке на интернет начин Ову ти је поруку лајковала жена... хе... то се зове љубав. Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Ову ти је поруку лајковала жена... хе... то се зове љубав. Ма јок, то се зове цинизам. Она је већи циник од мене. (ми на северу смо склони томе) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
С.И. Написано Јун 9, 2013 Пријави Подели Написано Јун 9, 2013 Ма јок, то се зове цинизам. Она је већи циник од мене. ( ми на северу смо склони томе ) Naravno da je cinizam! Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 1, 2018 Пријави Подели Написано Август 1, 2018 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука