Jump to content

Светитељи и светитељство

Оцени ову тему

Препоручена порука

ne znaš ko je svetitelj a odlično znaš ko nije ?

idem i korak dalje - mogu ove koji nisu da prilično vešto svrstam u one koji jesu... hehe  U stvari, ako znaš koji nisu - ono što ti ostane su oni koji jesu, zar ne?

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

apsolutno - ali ne sliku o tome da je svetac

Значи имаш апсолутно идеализовану слику о Волфгангу Амадеусу Моцарту. Доброоо. Хвала на одговору, Моци, нисам очекивала ове кратке речи.  :)  

Наравно, "апсолутни идеализам" није једина форма идеализма, али разумем да хоћеш рећи представља Моцарта и клавир и виолину (субјекат и објекат). Међутим, термин, колоквијално, значи, морално и акционо оријентисан став према животу и раду и делује се из несебичних мотива супротно реалним и можда себичним побудама. У оквиру естетике, посао уметности је да ослика идеалну стварност, а натурализам и реализам чине фактички стварнст. У филозофском смислу, генерално, идеализам је примењен на ставове "духовни концепт" и има приоритет над материјалним, над виолином и клавиром.  Значи, Патријарха Павла би апсолутно идеализовао као Волфганга А.М. да је свирао клавир и виолину?! :D

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Uzaludno nam je sve, Sveti Duh bira :)

Sveti Duh i mi... συνεργία

i uopšte, ne dopada mi se taj dualizam - ovde ja a tamo Sveti Duh... mi smo ti koji ga oprisutnjujemo, zar ne?

Значи, Патријарха Павла би апсолутно идеализовао као Волфганга А.М. да је свирао клавир и виолину?!

Ne nego da je komponovao za klavir i violinu... danas svaka šuša svira ; )

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Sveti Duh i mi... συνεργία

i uopšte, ne dopada mi se taj dualizam - ovde ja a tamo Sveti Duh... mi smo ti koji ga oprisutnjujemo, zar ne?

Ne nego da je komponovao za klavir i violinu... danas svaka šuša svira ; )

Možda ti ne treba ta utrka do KRAJA :) Razumeli smo te. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Da, ali u poslušanju...Prva je Njegova. (da ne produbljujemo) 

Zašto? Ja sam uvek za produbljivanje... sloboda je i da moja bude prva, znaš ono rvanje s Bogom i te fore :D

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ovdje je rijec o aktualizovanim, a ne potencijalnim svetiteljima. Mi smo do kraja zivota samo potencijalno sveti. Ali moramo da priznamo da smo prije nesveti. "Svetinje svetima' znaci budite sveti, trudite se da budete sveti, a ne 'vec ste sveti carobnim djelovanjem svetinje pricesca'.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...