Jump to content

Зашто се у Србији крије да је у ЕУ од скора на снази закон који практично искључује употребу чаја и меда

Оцени ову тему

Препоручена порука

Evropska unija je glomazna birokratksa masinerija. Ne bira narod te "predstavnike".

Naravno da je EU antihriscanska tvorevina. Dovljno je istaci da danas podrzavaju neonaciste u Ukrajini. A zgrada Evropskog parlamenta po uzoru na sta je izgradjena? Po uzoru na Vavilonsku Kulu ....

Ukrainske patriote u ukrajni - neo nacisit.

Ruski sepratisti u ukrajni - prave patriote. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 120
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Nije sija nego vrat. Nema zabrane ali moras da nabavis 100 dozvola i platis 100 taksi...

Уколико је производ добар и сврсисходан, његов творац ће уз подршку заједнице свакако издејствовати и тих 100 дозвола и такси... Не видим проблем...

Подели на овим сајтовима

Уколико је производ добар и сврсисходан, његов творац ће уз подршку заједнице свакако издејствовати и тих 100 дозвола и такси... Не видим проблем...

Najveci problem kod tog je sto podiže cenu proizvodu, jer ta tolika birokratij košta. 

Ja lično ne pdržvam takve propise, dozvole, takse... itd.... Ali je ortodoksna glupost ovo što piše u ovom tekstu. 

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Evropska unija je glomazna birokratksa masinerija. Ne bira narod te "predstavnike".

Naravno da je EU antihriscanska tvorevina. Dovljno je istaci da danas podrzavaju neonaciste u Ukrajini. A zgrada Evropskog parlamenta po uzoru na sta je izgradjena? Po uzoru na Vavilonsku Kulu ....

А јок, то раде гуштери из подземља, свемирске зеке и остали ђавли. 

Не разумеш принципе демократије који функционишу. Ако је свима у интересу да једу мед, онда ће сви бити против забране меда. Због тога ако неко на власти забрани мед, на изборима ће владајућа странка бити побеђена од ''prohoney'' странке која ће укинути такву забрану. Избори су само финији вид бунта против постојеће власти, где се уместо пушака и уличних борби политички проблеме решавају оловком и папиром. 

Није ти то Србија, Босна, Хрватска,Никарагва, Костарика, ствари посматраш из те перспективе, те балканске са некаквим заверама, овај подмитио овог, купио изборе, урадио ово оно и онда општи хаос настане. 

Подели на овим сајтовима

Najveci problem kod tog je sto podiže cenu proizvodu, jer ta tolika birokratij košta. 

Ja lično ne pdržvam takve propise, dozvole, takse... itd.... Ali je ortodoksna glupost ovo što piše u ovom tekstu. 

Е па једино то може бити проблем, што можда неко тим таксама, дозволама, хоће да напуни џеп, а то је обично држава. 

Подели на овим сајтовима

Nije sija nego vrat. Nema zabrane ali moras da nabavis 100 dozvola i platis 100 taksi...

E pa nije ni sija ni vrat, to je sad jedna sasvim druga tema o birokratiji i koliko je ona glomazna koliko otezava trziste da funkcionise. Onaj ko zna sta ce da prodaje, a ciji prozivod ce biti rezultata rada ljudi koji se razuiju u oblaste medicine i biologije, a ne kao razne babe i tetke koje imaju "iskustva" u lijecenu svih mogucih bolesti, oni ce i nabaviti te dozvole. Drugima rijecima sposobni za proizvodnju ljekovitog bilja nece imati problema da na kraju nabave sve te dozovle, dok ce samo nadriljekari stradati. Daleko je to od bilo kakve zabrane.   

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Hahahahah xDDDD

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

С једне стране, оправдано ако га пушташ у промет. Мада цена од 100.000 евра за дозволу значи да индивидуалци немају шта да траже, ма колико да им је производ добар и прође тестирања (за која опет треба издвајати огромне паре годинама, вероватно).

С друге стране, скоро сам разговарао са једном колегиницом из једне ЕУ земље, која ми је објаснила да се све те регулативе, укључујући и ове, као и регулативе о печењу ракије или справљању пива рецимо, односе и на справљање производа за личну употребу, што је идиотски. Нисам сигуран има ли примера да је неко кажњен јер је, на пример, пекао ракију, али се односи и на справљање алкохола (или меда или лековитих напитака на биљној бази) и за личну употребу.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

А јок, то раде гуштери из подземља, свемирске зеке и остали ђавли. 

Не разумеш принципе демократије који функционишу. Ако је свима у интересу да једу мед, онда ће сви бити против забране меда. Због тога ако неко на власти забрани мед, на изборима ће владајућа странка бити побеђена од ''prohoney'' странке која ће укинути такву забрану. Избори су само финији вид бунта против постојеће власти, где се уместо пушака и уличних борби политички проблеме решавају оловком и папиром. 

Није ти то Србија, Босна, Хрватска,Никарагва, Костарика, ствари посматраш из те перспективе, те балканске са некаквим заверама, овај подмитио овог, купио изборе, урадио ово оно и онда општи хаос настане. 

Jel ovo sarkazam ili neznanje? xDD

Kada su narodi Evrope glasali na izborima da ih predstavlja Ketrin Eston, Rompej, File i ostala ekipa?

Подели на овим сајтовима

Нисам сигуран има ли примера да је неко кажњен јер је, на пример, пекао ракију, али се односи и на справљање алкохола (или меда или лековитих напитака на биљној бази) и за личну употребу.

Знам за пример двојице мојих колега из Мостара који су се окумили во времја она... Један Србин, други Албанац исламске вероисповести... Овај "наш" се затекао пре неку годину код "брата Шиптара" у Немецкој, баш у ова нека доба, око Курбан-Бајрама... Како би "све било по традицији", Шиптар је овчицу приклао у авлији своје кућ у Немачкој, уредио ју и започео да ју пече на импровизованој ватри у дворишту.. Након сат времена се појавила комунална полиција, која је реаговала на притужбу комшија... Наплатили су му неку казну на лицу места и поучили да се "роба" има "клати" на за то предвиђеним местима, тј. у месари, односно на фарми где је купио "робу"...

Нажалост, нисам био у Јевропи па и не знам како то функционише, ако је мене Душко слагао (који ми је испричао причу), лажем и ја вас... Али и даље "стоји", без обзира на епизоду са курбанском овчицом, да ли је истина ово што Мојсиловићева пише... 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Знам за пример двојице мојих колега из Мостара који су се окумили во времја она... Један Србин, други Албанац исламске вероисповести... Овај "наш" се затекао пре неку годину код "брата Шиптара" у Немецкој, баш у ова нека доба, око Курбан-Бајрама... Како би "све било по традицији", Шиптар је овчицу приклао у авлији своје кућ у Немачкој, уредио ју и започео да ју пече на импровизованој ватри у дворишту.. Након сат времена се појавила комунална полиција, која је реаговала на притужбу комшија... Наплатили су му неку казну на лицу места и поучили да се "роба" има "клати" на за то предвиђеним местима, тј. у месари, односно на фарми где је купио "робу"...

Нажалост, нисам био у Јевропи па и не знам како то функционише, ако је мене Душко слагао (који ми је испричао причу), лажем и ја вас... Али и даље "стоји", без обзира на епизоду са курбанском овчицом, да ли је истина ово што Мојсиловићева пише... 

Apsolutno mi je prihvatljivo da je zabranjeno da "prikoljes ovcicu" u svom dvoristu u urbanoj sredini a onda da je nataknes na razanj i peces pet sati...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Apsolutno mi je prihvatljivo da je zabranjeno da "prikoljes ovcicu" u svom dvoristu u urbanoj sredini a onda da je nataknes na razanj i peces pet sati...

А да знаш да ће после да те зову да једеш ? :)))

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

У реду... Само кажем за то искуство... Таква пракса је у Србији, по селима још увек најнормалнија... Гледе приче сам ју и поменуо... И приче око справљања алкохолних деривата за боље расположење у кућној радиности, етц... Али, још увек чекам одговор за ове траве :)))

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...