Juanito Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 А за то време... SMRTONOSNE pečurke na pijaci u Kragujevcu, troje otrovanihKragujevac - Tokom protekla tri dana, na dve tezge na kojima se na Zelenoj pijaci u Kragujevcu prodaju divlje pečurke, pronađene su otrovne. Na sreću, otkrivene su pre nego što su stigle do kupaca, i odmah uništene. Ovo nije prvi put da se na kragujevačkoj pijaci prodaju otrovne pečurke Kako je za "Blic" izjavio direktor Urgentnog centra dr Dragče Radovanović, „u utorak su zbog trovanja pečurkama primljena tri pacijenta, koji su brzo zbrinuti tako da im životi nisu bili ugroženi“. - Ljudi koje smo lečili došli su sa jakim bolovima u stomaku, povraćali su, i imali su vrtoglavice. Oni su iz Gruže, a gljive su sami brali i kod kuće spremali. Posle terapije, nakon dva dana su pušteni na kućno lečenje, kaže Radovanović. Građane su od trovanja spasili ljudi iz Gljivasrkog društva, koji dobro poznaju koje su od otrovne, a koje ne. Kako je izjavio Dragan Marković, „pronađena je Amanita panterina, pečurka koja izaziva teško trovanje i često su posledice smrtonosne za one koji ih pojedu“. - Ovo nije prvi put da se na kragujevačkoj pijaci prodaju otrovne pečurke. Ova, koju sam juče slučajno video, krila se među jestivim, takozvanim „sunčanicama“, kaže Marković. U Srbiji ne postoji državna institucija koja kontroliše prodaju divljih pečuraka. Kako kažu u Gradskim tržnicama, „traženo je da se zabrani promet divljih pečuraka dok sene uspostavi stručna kontorla, jer o tome šta se, posle branja u prirodi, nađe na tezgama, neznaju niti prodavci, niti kupci“. Izvor Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Nebitno... bar nisu GMO пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 А за то време... SMRTONOSNE pečurke na pijaci u Kragujevcu, troje otrovanih лепо се ухапсе одговорни и то је то.... ко је луд да купује непроверено робу и треба да буде отрован.. не требају ми неки политичари да им плаћам масан порез да штите луде.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 ко је луд да купује непроверено робу и треба да буде отрован surovo Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 surovo Jeсте. Али не видим други начин да се људи науче самоодговорности. Нису то деца, па да бринемо за њих, већ свесни људи са интелигенцијом.... па јел могуће да су толико луди да купе печурке неке тек тако? Сад сви ми треба да плаћамо масне бирократе, подигнемо цену свим производима јер су људи неодговорни да ставе свој живот у ризик својом непажњом. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 ко је луд да купује непроверено робу А шта треба, да сви завршимо микологију? Како ја, просечни Пера, да знам да је она буковача у витрини стварно буковача, а не нека лудара или бљувара? Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 А шта треба, да сви завршимо микологију? Како ја, просечни Пера, да знам да је она буковача у витрини стварно буковача, а не нека лудара или бљувара? Тако што ће ти ту буковачу продати регистровани произвођач... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 А шта треба, да сви завршимо микологију? Како ја, просечни Пера, да знам да је она буковача у витрини стварно буковача, а не нека лудара или бљувара? Немам појма. Ја знам шта купујем. Тако што ће ти ту буковачу продати регистровани произвођач... А регистровани произвођачи никад никог нису отровали? И колико те чешће отрује неко регистровн него неко нерегистрован, или обрнуто? Моје је ЛИЧНО мишељење да регистровни дистрибутери нису ништа већи гарант безбедности него непостојање регистровних. То јест постојње неких државних закона. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Не регистрован зато што ватикански Лизардменови то ишту, него регистрован да би знао да те неће отровати... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 А регистровани произвођачи никад никог нису отровали? И колико те чешће отрује неко регистровн него неко нерегистрован? Иди спавај Ако тако гледаш, онда све производи сам-шта друго да ти кажем... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 ваљда када те неко региструје, пре тога мора да прођеш неки тест... Логично... Не могу ја да имам ЦПЛ или ППЛ за хеликоптер ако ме неко није тестирао и то одобрио на нивоу ФАИ Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Иди спавај Ако тако гледаш, онда све производи сам-шта друго да ти кажем... Па нема потребе, смо пазим где и шта и од кога купујем. Када купујем ауто не идем код државе да ми каже ко је "регистрован" него питам неког - који плац ваља, где нису преваранти. Па по добром гласу... тако је вазда радила трговина oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Па нема потребе, смо пазим где и шта и од кога купујем. Када купујем ауто не идем код државе да ми каже ко је "регистрован" него питам неког - који плац ваља, где нису преваранти. Па по добром гласу... тко је вазда рдила трговина Па на концу и овде се у КГ вероватно зна... На крају, нико није слава Богу умрео.. Само мало добили прољев Justin Waters and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 . На крају, нико није слава Богу умрео.. Само мало добили прољев Хвла богу, само научили лекцију за следећи пут, а тај тип је осто без будућих муштерија и сахранио свој посоа. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Октобар 3, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2014 Ti i dan danas u Austriji mozes em da kupis svaku glupost od trava i homeopatije u apoteci. Drugo cak ti odredjeni osiguranja to placaju iako nema dokaza da deluje. Med jedem inace svaki dan. jedes li brate oraha sa medom ? xD Милан Ракић and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука