Jump to content

Ко су демони и какав је њихов утицај на људе.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ma Bog ne kontroliše (kontradiktoran sam) sile koje su van Boga, no štiti i čuva tvorevinu koja se u Njemu nalazi, pa tako ispada da su pali andjeli kontrolisani i limitirani jer nemaju vlast nad čovekom koji je u Bogu. 

Kao što reče sveti Otac iz IgorovogM posta, i ako je čovek najslabiji Bog ga štiti i čuva (blagodat savršene Tvorevine) i opšte nije prinudjen da mu menja prirodu,niti je prinudjen da menja prirodu Andjela u drugom slučaju,kao što je Željko to objasnio.

Čak šta više Bog Apostola Petra upućuje da nadje SILU (blagodat) koja je već u Petru, a ta sila se nalazi u svima nama.

Nako samo razmišljam sa vama ako je moguće.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Nako samo razmišljam sa vama ako je moguće.

Ово је чланак који је ИгорМ цитирао на прошлој страници, извукао сам један пасус који ми делује илустративан за овакву тему мада мислим и да има грешка* у тексту.

Искушења Бог допушта да бисмо увидели своје мане и слабости које су нам непознате. Човек који изађе као победник из искушења стиче јачу вољу за усавршавање и позитивно искуство духовног живота, а таквом човеку Господ припрема венац за победу над кушачем. Божја благодат кроз искушења учи човека мудрости, и попушта на њега саобразно мери снаге и моћи, јер знајући да у мери у којој је душа искушана у тој мери може да прими и велике дарове. Бог не даје велике дарове без великих искушења. О неопходности искушења у процесу рађања новога човека обученог у Христа, свети Григорије Богослов сведочи: "Христос* није уништио ђавола, иако је то могао учинити једним покретом воље којом је створио цео свет. Али га ипак није оставио ни слободним, него му је допустио да буде усред добрих и злих и подигао међу њима жестоку узајамну борбу, да би се ђаво и овде подвргао ужасном сраму, да се бори са слабијим од себе и бива побеђен, а човек подвизавајући се у врлинама заслужио славу од Бога, чистећи се у животу као злато у ватри."

http://www.forumprijateljbozji.com/showthread.php?907-%D0%9E-%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%98%D1%83-%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D1%85-%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%99%D1%83%D0%B4%D0%B5&s=2664e9dd18fda41ad1edd94aaa6ef6a0

Подели на овим сајтовима

свети Григорије Богослов сведочи: "Христос* није уништио ђавола, иако је то могао учинити једним покретом воље којом је створио цео свет. Али га ипак није оставио ни слободним, него му је допустио да буде усред добрих и злих и подигао међу њима жестоку узајамну борбу, да би се ђаво и овде подвргао ужасном сраму, да се бори са слабијим од себе и бива побеђен, а човек подвизавајући се у врлинама заслужио славу од Бога, чистећи се у животу као злато у ватри."

Nadam se da znaš,da ovo govori o onome šta je sam Hristos rekao: Mene u djavolu nema! Ovo što je sveti Grigorije Bogoslov rekao, ja nisam rekao? ili šta?

Ne znam koja te rečenica potstakla za ovaj citat?

U stvari pre svega dobar dan i danas, ako bude gusto spremio sam dva tri vica da opustimo žile :) ))

Подели на овим сајтовима

ako bude gusto spremio sam dva tri vica da opustimo žile :) ))

Виц је и у томе да сам подебљао оно што је теби успело да промакне.

Зашто демони по природи имају већу силу него људи?

да би се ђаво и овде подвргао ужасном сраму, да се бори са слабијим од себе и бива побеђен
Подели на овим сајтовима

A ko je to rekao? Ko je pisac teksta? Da bi mogao bolje da razumem, svetitelja sam razumeo.

Ispravka video sam mislio sam da je ta rečenica u gornjem delu teksta sad ću ti reći.

Подели на овим сајтовима

Petar Lozanic, on 27 Jun 2014 - 20:12, каже: Зашто демони по природи имају већу силу него људи?   forumprijateljbozji каже да би се ђаво и овде подвргао ужасном сраму, да се бори са слабијим од себе и бива побеђен

Moram priznati da si me zbunio i našao u nepažnji.

Pa naravno da se djavo podvrgao sramu kad ni onako superioran i kao Andjeo prirodno "jači" (mada to apsolutno ne znači ništa jer bez Božjeg dopuštenja nema sile) nije uspeo da pobedi one koje je mislio da može proždrati kao crve. I sad sve to prevedi na SILU I MOĆ pa da razgovaramo kao ljudi :)

Подели на овим сајтовима

LwpgZ1j.png

Други виц би био у томе да си исти текст аминов'о без по недоумице.

I Aminovaću opet ! Ako ne bi bilo možda problem da rešavamo i mislimo jedno po jedno. (ne moram aminovati ako se baš baš u celini slažem sa tekstom, aminovao sam ono što svetitelj govori.)

Ovo sam sad namerno ostavio da vidiš koliko me zbunjuješ i mučiš sa nečim što sam ja rekao a ti preveo da nisam. 

Подели на овим сајтовима

Vozi crnka auto i stane, plavuša je pita: Izvini što smo stale?. Crnka kaže pa nestalo nam je goriva. Tek će plavuša: Uh kako si ti pametna ja bi i dalje vozila.

Подели на овим сајтовима

Значи plavuša и crnka, да, па добро... нема лоше. Само добра и боља.
Него, шта је на све то plavuši одговорила crnka?
Вероватно доследно нешто, и још богатије смислом, чим ти Марко ниси хтео одмах да ми кажеш. Мис'им, није лепо да ме тако држиш у неизвестности. И незнању.
Ај' што није лепо него нема ни естетике, ја све чекам да...

Подели на овим сајтовима

Monster-power-bonuses1.jpg

Demoni imaju vecu silu od ljudi zbog zanimljivijeg endgejm gejmpleja. Drugim recima, kad bi ljudi bili silniji od demona, opala bi zainteresovanost za igru.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Demoni imaju vecu silu od ljudi zbog zanimljivijeg endgejm gejmpleja. Drugim recima, kad bi ljudi bili silniji od demona, opala bi zainteresovanost za igru.

693f69268c8c6218c3d0d4e005bc48.gif
http://www.myfonts.com/fonts/emigre/exocet-ot/

Exocet is a typeface designed by the British typographer Jonathan Barnbrook for the Emigre foundry in 1991. It was originally designed for the European annual series Illustration Now.

The font is inspired by ancient incised Greek and Roman letter carvings, with geometric shapes used for the main construction. For example, its stylized Q is based on qoppa, an ancient form of Q. The O with a cross ( 16px-Earth_symbol.svg.png ) is an early form of theta.

It is an all-capital font, but with different capital glyphs for both lowercase and capital letters. However, the only letter that have visually distinct forms is T, with the lowercase t being a cross.

http://en.wikipedia.org/wiki/Exocet_%28typeface%29

Види drvce, то што си ти окорели атеиста не значи да ја нисам стари конспиролог & овејани заверолог па не знам шта си летос игр'о на Sony PlayStation.
Подели на овим сајтовима

Moram da dodam, da su preterano silni, do neunistivosti, opet bi opalo interesovanje za igru. Demoni treba da su izbalansirani da pruzaju izazov u savladavanju.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Moram da dodam, da su preterano silni, do neunistivosti, opet bi opalo interesovanje za igru. Demoni treba da su izbalansirani da pruzaju izazov u savladavanju.

Ало, режија, вид' овог... Узеле га игрице са Sony PlayStation. Мис'им, стваАарно...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...