Jump to content

Верник је витез Часног Крста Војујуће Цркве

Оцени ову тему

Препоручена порука

Aleksandar Makedonski i Leonida su bili Pagani, Džingis Kan je bio š aman, Atila je takođe bio pagan, a Napoleon Bonaparta je bio ateista.

Znaš, jedini problem što ta njihova "carstva" baš i nisu nešto trajala... Ode vojskovođa, ode i carstvo...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Ode vojskovođa, ode i carstvo...

Једино Царство које ће вечно трајати је Царство Небеско Господа нашега Исуса Христа.... Господа над војскама ако неко тако више воли. Тог војсковођу ваља следити. Ко Њега следи ако и погине живеће.

Па, Василије, има ли то негде другде, ајде кажи :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

pravi vojskovođa tj. strateg bio Parmenion,

E? Skoro sam tražila negde neku dobru knjigu o vojnoj strategiji, u knjižari su me gledali belo... I pitali me da li mi je momak pojasnio koju vrstu knjige želi :D

Nekako nemam simpatije prema velikim osvajačima, više mi se dopadaju odbrambeni ratovi, čak i kad se korisiti staro pravilo da je napad najbolja odbrana.

Ima li neki kul vojskovođa, general, koji je bio poznat po veoma dobroj i efikasnoj strategiji? A da nije bio sadista :)

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Па јел` катихумен ил` је вероучитељ? Једно не замењује друго... 

Вероватно је грешка у куцању - катихета је требало да стоји, а не катихумен.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Ima li neki kul vojskovođa, general, koji je bio poznat po veoma dobroj i efikasnoj strategiji? A da nije bio sadista

Живојин Мишић ? И ханибал можда, мада је он ,као и Наполеон, био много бољи тактичар него стратег.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

ПО мом мишљењу марамуса је заљубљеник у част и храброст. Али он поштује ону храброст људи који имају око себе 100 000 војника, лако је јежа туђом гузицом убити. Док су свеци много храбрији од свих тих војсковођа. Знаш ли марамуса колика храброст треба да се не одрекнеш вере, да се не одрекнеш нечег потпуно неопипљивог. Док те муче свакаквим мукама, а ти се опет не одричеш Бога за ког ниси ни сигуран да постоји. Е то је за мене мој марамуса храброст. Сви људи сумњају, сви греше и нико ни ушта није сигуран. А опет се не одричеш то је вера то је част. Сви ти поједини свеци су знали да је је свако живо биће Божија креација. Сви ти владари које си напоменуо више не постоје. Њихове царевине су пропале по њиховој смрти. македонија Александра великог не постоји, Монголија има само 2 милиона становника. Сви ти твоји владари нису ништа постигли, јер ништа њихово није потрајало. И уосталом шта су они били без својих војски Ништа. Нису војсковође освајале већ храбра срца војника који је желео да одради своје и да се врате кућама жени и деци. Леонида јесте погину са 300 храбрих спартанаца, али штета што је и сама Спарта нестала и више не постоји. И ја бих желео да смо потомци Спартанаца, али историја говори другачије. Друго ми имамо историју на коју требамо бити поносни. Бој на Косову није ништа друго неко реинкарнација битке код Термопила. А опет ми и даље постојимо, а спартанци не.

Подели на овим сајтовима

лако је јежа туђом гузицом убити

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

Николај Касаткин, љубитељ Јапана и јапанске културе је био толико кротак да је својом питомошћу успео да придобије хладног самураја иако је био изложен смртној опасности.

То је прави Христов војник. Такви војници су проводили овај народ током турског ропства. Слава им и хвала.

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

ПО мом мишљењу марамуса је заљубљеник у част и храброст. Али он поштује ону храброст људи који имају око себе 100 000 војника, лако је јежа туђом гузицом убити. Док су свеци много храбрији од свих тих војсковођа. Знаш ли марамуса колика храброст треба да се не одрекнеш вере, да се не одрекнеш нечег потпуно неопипљивог. Док те муче свакаквим мукама, а ти се опет не одричеш Бога за ког ниси ни сигуран да постоји. Е то је за мене мој марамуса храброст. Сви људи сумњају, сви греше и нико ни ушта није сигуран. А опет се не одричеш то је вера то је част. Сви ти поједини свеци су знали да је је свако живо биће Божија креација. Сви ти владари које си напоменуо више не постоје. Њихове царевине су пропале по њиховој смрти. македонија Александра великог не постоји, Монголија има само 2 милиона становника. Сви ти твоји владари нису ништа постигли, јер ништа њихово није потрајало. И уосталом шта су они били без својих војски Ништа. Нису војсковође освајале већ храбра срца војника који је желео да одради своје и да се врате кућама жени и деци. Леонида јесте погину са 300 храбрих спартанаца, али штета што је и сама Спарта нестала и више не постоји. И ја бих желео да смо потомци Спартанаца, али историја говори другачије. Друго ми имамо историју на коју требамо бити поносни. Бој на Косову није ништа друго неко реинкарнација битке код Термопила. А опет ми и даље постојимо, а спартанци не.

Dislike

Подели на овим сајтовима

Ne bih se složio. Upravo iz tog razloga ne poštujem kneza Lazara. Zato što je mučenik, a ne junak. Zato što mu je glava odsečena sekirom na panju pred koji je sam kleknuo, umesto mačem dok je bio na nogama. Umesto toga, mogao je da iseče još nekog Turčina, a i ti što prežive, da se namuče dok ga savladaju.

Mislim da nisi dovoljno pažljivo čitao moje pisanje. Jedan od mojih uzora je bio Myamoto Musashi, čovek koji je pobio preko 60 ljudi u dvobojima (dakle sam) i još bar duplo toliko po raznim okršajima. Jednom je sam isekao 40 ronina (istina neiskusnih, pozera).

Ja se lično nikada ne bih predao da budem mučenik, nego bih izvadio svoje britko sečivo i bar još nekoliko neprijatelja povukao sa sobom u smrt, a u moderno vreme, eksploziv bi se pokazao kao još bolje sredstvo.

Pa onda muslimani teroristi... :smile:

Подели на овим сајтовима

Dislike

Dislike 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...