Jump to content

Срби по генима ближи Ирцима него Русима

Препоручена порука

Иначе, како ја разумем ово : проблем није да ли смо ми, данашњи Срби, физички потекли претежно од староседелаца (по овом истраживању то је тако), већ да ли српска култура и национални етос потичу од тих староседелаца, постоје откад и они, или су пак донешени са Словенима, који су се асимиловали са староседеоцима, начивши их Србима? Дакле, како ја видим и досељавање и присуство староседелачког наслеђа су неспорне чињенице, питање је само је л' оно што нас чини Србима постојало пре Словена или је донешено са њима на Балкан. А то се тешко може утврдити генетиком, чини ми се.

Stvar je u tome sto je nasa danasnja "Srpska" kultura rezultat mesanja starosedelacke i doseljenicke kulture. Nije doseljenicka zatrla starosedelacvku vec je nastala nova, nasa specificna, srpska kultura sa obicajima, mitovima, mentalitetom ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Što volim ove karte ovde, na koju me državu ranog srednjeg veka samo podsećaju.. B) greengrin

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2_%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BA

Tacno vidis teritorije gde su i danas Srbi u vecini.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Само још да кажем моје искрено мишљење, непраћено ни неким научним радом нити ичим бећ чисто онако, из размишљања:

Ми Срби смо 50% чистих Словенских коријена (ако не и више али ето да не претјерам) а остало су старосједаоци, и други народи са којима су се наши преци мијешали, нпр моја породица је поријеклом из приобалне Црне Горе и ја мислим да ја имам Талијанских коријена.

То је Јустинијан објаснио у неком од претходних коментара :)

Добро ти нама дош`о друже... За почетак... 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...