Crveni Baron Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Иначе, како ја разумем ово : проблем није да ли смо ми, данашњи Срби, физички потекли претежно од староседелаца (по овом истраживању то је тако), већ да ли српска култура и национални етос потичу од тих староседелаца, постоје откад и они, или су пак донешени са Словенима, који су се асимиловали са староседеоцима, начивши их Србима? Дакле, како ја видим и досељавање и присуство староседелачког наслеђа су неспорне чињенице, питање је само је л' оно што нас чини Србима постојало пре Словена или је донешено са њима на Балкан. А то се тешко може утврдити генетиком, чини ми се. Stvar je u tome sto je nasa danasnja "Srpska" kultura rezultat mesanja starosedelacke i doseljenicke kulture. Nije doseljenicka zatrla starosedelacvku vec je nastala nova, nasa specificna, srpska kultura sa obicajima, mitovima, mentalitetom ... Ексулате and Dragi је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Što volim ove karte ovde, na koju me državu ranog srednjeg veka samo podsećaju.. B) greengrin http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2_%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BA Tacno vidis teritorije gde su i danas Srbi u vecini. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Само још да кажем моје искрено мишљење, непраћено ни неким научним радом нити ичим бећ чисто онако, из размишљања: Ми Срби смо 50% чистих Словенских коријена (ако не и више али ето да не претјерам) а остало су старосједаоци, и други народи са којима су се наши преци мијешали, нпр моја породица је поријеклом из приобалне Црне Горе и ја мислим да ја имам Талијанских коријена. То је Јустинијан објаснио у неком од претходних коментара Добро ти нама дош`о друже... За почетак... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука