Aquilius Cratus Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 To je plitko, igrica tesko da ima veze sa Bogom, to je samo teoretisanje u domenu ljudskog Ne moze sve da se izmeri umom tj. tehnologijom koju je stvorio covek Nije to teoretisanje nego sumulacija koje uzima u obzir kljucne faktore po kojma se civilizacije uzdizu i ruse. To sto ti i ja ne mozemo mnoge stvari da izmerimo ne znaci da niko drugi ne moze. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Svaka simulacija je momenat trenutnog znanja covekovog bez upliva vise Sile, posto si citao Bibliju znas da covek nema svo znanje i svu vlast Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Svaka simulacija je momenat trenutnog znanja covekovog bez upliva vise Sile, posto si citao Bibliju znas da covek nema svo znanje i svu vlast Ja ja. Cuo si za cheatove nekad? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Glavna stvar u realnosti je kakvoca, kakvocu simulacije ne mogu da imaju niti ce ikad imati 0110_hahaha http://en.wiktionary.org/wiki/kakvo%C4%87a a cheatovi su opet plod/plot covekovog delanja PS: upravo smo ti i ja sad zasluzili ban, jer vidi naslov teme Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Da se pridružim pošto vidim da nema baš zainteresovanih. Naime, postoji model kojim bi se to rešilo, ali se plašim da je za nas nemoguć. U Severnoj Irskoj su Irci bili manjina do pre par decenija, međutim, pošto katolici imaju poprilično čvrsta učenja što se tiče prokreacije, za razliku od protestanata kod kojih se sve može, politikom - dece koliko ti god Bog da, brojčano su nadmašili protestante i sad su već prešli polovinu. Trebaće im još par dekada da budu ubedljiva većina i ona će moći sami o sebi da odlučuju. Nažalost, u Srbiji svake godine nestanu dva grada veličine Kragujevca, pa je teško da bi mogli ovo da izvedemo. Nažalost, još jednom, sve mi se čini da će u stvari da se desi ona crnja varijanta, da će Srbi polako da postanu procenat u populaciji na Kosovu zbog malog broja dece, zbog siromaštva, ekonomske i svake druge migracije. Ima tu još jedna stvar koju si pomenuo, a to je - ako bi Kosovo ostalo u Srbiji, a Srbi nastavili da imaju negativan priraštaj (čuj, priraštaj ) da bi Albanci za par decenija postali većinsko stanovništvo i u Srbiji - a onda, zaključak nije teško doneti šta bi se desilo. Ја не знам ко је уопште утувио у главу Србима модел што више деце и тиме се осваја. То уопште није тачно. Да је тако онда би Кинези и Индуси освојили свет. Јевреји безобразлуком освајају територију, а не рађањем. Улете сетлерси, држава им сагради комплекс и војска чува. Тако да џаба муслиманима толико људи тамо када не могу да примиришу. Шта је Ирска постигла? Њу су Енглези заузели и нема мрдања. Џаба и њима природни прираштај. Америка има проблем са тиме, али Америка увози људе и баш их брига да мисле о природном прираштају. Јер су због тога нешто слаби? Па и шиптарима џаба што су се котили, када на крају тиме нису ништа успели, него уз помоћ НАТО, а и они су ту небитни. Боли запад уво и за шиптаре, сви гледају своје интересе. То не значи да не треба деца да се рађају, наравно да треба, али то није модел освајања или повратка територије. Нема никакве државе на Косову и Метохији. Каква је то држава када мора скоро цео свет да је чува? Што еулекс, нато и остали не оду са Косова и Метохије и препусте шиптарима? То је окупирана територија од стране страних сила, а не шиптара. Ми са њима треба да преговарамо, а не са шиптарима. Са шиптарима треба да се ради на помирењу и силовит маркетинг, да и код њих буде промене у мишљењима као нашим Србима за ЕУ и давање територије. orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Па и шиптарима џаба што су се котили, Молим те да избегаваш овакве увреде овде нису дозвољене. Нисам обрисао само зато што илуструје оно што смо причали - колико смо залутали. Не можемо да имамо такав однос према ближњима да их потпуно обезличимо и посматрамо као звери. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Молим те да избегаваш овакве увреде овде нису дозвољене. Нисам обрисао само зато што илуструје оно што смо причали - колико смо залутали. Не можемо да имамо такав однос према ближњима да их потпуно обезличимо и посматрамо као звери. Нисам ни ја мислио да их вређам, него сам намерно употребио фразу која се користи за ненормалну потребу за стварањем неке нације и ширењем на некој територији путем сталног рађања. Када нисам вређао нато, што би и шиптаре. Мени је њих жао, тако да их не би вређао, нити ми је била намера. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Pre nego sto nastane opsta tuca i na ovom topiku samo da napomenem da osim prepirkama svako moze da testira konzistenst svoje drzavotvorne filozofije pa i odnsa prema ovakvim problemima kao Kosovo. Odigrajte par kampanja Civlizacija pa ako se tamosnja strategija poklopi sa onim sto imate kao vasu ideju vodjenja drzave onda ste dobri ako ne onda negde fulate. Брате ја сам ту игрицу смислио. Још кад сам био дете. Патос нам је био терен за игру кад су кишни дани. Окупим више од 5-оро деце и играмо. Користили смо шибице као људе( неколико картона шибица, па су у продавници често питали шта ће ми толико шибица) , старе новчиће као злато, ту су биле и две коцкице да одлучимо судбину при ратовању или богаћењу или природним погодама и непогодама и још разне друге играчкице приде које су симболизовале нешто. Простор на патосу је био територија ко има три фртаља патоса тај добија више новчића. итд. Једино што сам у целу игру урачунао и фактор Бога. DYNABLASTER and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Молим те да избегаваш овакве увреде овде нису дозвољене. To nije bila uvreda nego susta istina Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 To nije bila uvreda nego susta istina Uvreda je u nacinu na koji se iznosi istina a ne u prisustvu ili odsustvu te istine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Брате ја сам ту игрицу смислио. Још кад сам био дете. Патос нам је био терен за игру кад су кишни дани. Окупим више од 5-оро деце и играмо. Користили смо шибице као људе( неколико картона шибица, па су у продавници често питали шта ће ми толико шибица) , старе новчиће као злато, ту су биле и две коцкице да одлучимо судбину при ратовању или богаћењу или природним погодама и непогодама. Простор на патосу је био територија ко има три фртаља патоса тај добија више новчића. итд. Једино што сам у целу игру урачунао и фактор Бога. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Uvreda je u nacinu na koji se iznosi istina a ne u prisustvu ili odsustvu te istine. Istinu mozes da izneses na bilo koji nacin , ona uvek ostaje istina i nedodirnuta, inace ne bi bila istina, sve ostalo je romantizam Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Брате ја сам ту игрицу смислио. Још кад сам био дете. Патос нам је био терен за игру кад су кишни дани. Окупим више од 5-оро деце и играмо. Користили смо шибице као људе( неколико картона шибица, па су у продавници често питали шта ће ми толико шибица) , старе новчиће као злато, ту су биле и две коцкице да одлучимо судбину при ратовању или богаћењу или природним погодама и непогодама и још разне друге играчкице приде које су симболизовале нешто. Простор на патосу је био територија ко има три фртаља патоса тај добија више новчића. итд. Једино што сам у целу игру урачунао и фактор Бога. Znas da ima onih koji kazu ono vlada tobom sto jedes, drugi kazu ono vlada tobom sto slavis ali izgleda da moramo dodati i ono vlada tobom sa cime se igras. Jedna od velikih zagonetki mi je bila otkud na ovim prostorima se samo smenjuju neki sibicari na vlasti. Slameni ljudi ljudima prodaju stare novce za suvo zlato a opet ti ljudi daleko bolji od njih im se klanjaju do patosa a kojem ce se slamenom pokloniti odlucju kockama. Pa sad tek vidim da ima smilsa totalno preci na softversko okruzenje mozda dobijemo i Rajovicev Skynet na vlasti umesto slamadzija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Znas da ima onih koji kazu ono vlada tobom sto jedes, drugi kazu ono vlada tobom sto slavis ali izgleda da moramo dodati i ono vlada tobom sa cime se igras. Jedna od velikih zagonetki mi je bila otkud na ovim prostorima se samo smenjuju neki sibicari na vlasti. Slameni ljudi ljudima prodaju stare novce za suvo zlato a opet ti ljudi daleko bolji od njih im se klanjaju do patosa a kojem ce se slamenom pokloniti odlucju kockama. Pa sad tek vidim da ima smilsa totalno preci na softversko okruzenje mozda dobijemo i Rajovicev Skynet na vlasti umesto slamadzija. Покушаћу да ово не схватим лично. Искрено сам се ту исповедио за дечије играније и добијем овакав коментар ??? Нисам ти рекао како је функционисао фактор Бога у игрици. Видиш после 10 кругова игре сва деца су одлучивала који је клинац био највише фер у игри. И то тајнијем гласанијем. Скупим све папириће у једну картонску кутију и онда видимо ко је изабран за нај фер играча. Е тај који је изабран он води изабрани народ. Занимљиво зар не? Тек касније после 15 година почео сам да изучавам историју изабраног народа. Е тај који води изабрани народ има благослов од Бога, он кад баци коцкицу његов губитак се рачуна дупло, а добитак исто тако дупло. Ако побеђује неку војску разбија је , ако губи разбија се. Искрено да ти речем немам појма одакле ми то све, али сад сам се сетио захваљујући овој теми и те игрице и свега осталога. Него јел имаш ти линк за ту виртуелну игрицу ? DYNABLASTER, RYLAH and Милан Б је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Покушаћу да ово не схватим лично. Искрено сам се ту исповедио за дечије играније и добијем овакав коментар ??? Нисам ти рекао како је функционисао фактор Бога у игрици. Видиш после 10 кругова игре сва деца су одлучивала који је клинац био највише фер у игри. И то тајнијем гласанијем. Скупим све папириће у једну картонску кутију и онда видимо ко је изабран за нај фер играча. Е тај који је изабран он води изабрани народ. Занимљиво зар не? Тек касније после 15 година почео сам да изучавам историју изабраног народа. Е тај који води изабрани народ има благослов од Бога, он кад баци коцкицу његов губитак се рачуна дупло, а добитак исто тако дупло. Ако побеђује неку војску разбија је , ако губи разбија се. Искрено да ти речем немам појма одакле ми то све, али сад сам се сетио захваљујући овој теми и те игрице и свега осталога. Него јел имаш ти линк за ту виртуелну игрицу ? Pa i nije bilo licno nego zahebancija, od prvog posta gde sam postavio klip igrice, cudno da ti nisi shvatio ton posta ako vec ostali nisu. Kao sto sam ja kontao da je ova tvoja replika takodje zahebancija, sorry ako nije. A sto se pravila kakvih god tice sve to mozes da radis, jos elegantnije i preciznije sa sve dokumentacijom uspeha, igrajuci Civilizaciju. Nije online igra nego ona klasicna sto se intalira a posto su torrenti zabranjeni ne okaciti ovde ako hoces mogu na pp ali kontam da znas naci torrent link za bilo sta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука