Jump to content

Препоручена порука

Ranije je vladalo misljenje da se covek radja kao "neispisana tabla",medjutim u psiholigiji poslednjih nekoliko decenija je sve vise zastupljeno misljenje da je cak i novorodjence veoma kompleksna licnost.E sad,u hriscanstvu kada govorimo a necijim aktivnostima uglavnom gledamo kroz prizmu vrline i greha,tj o dejstvu andjela i demona.Gde je tu genetika,tj gde je tu covek i njegova slobodna licnost ako je svaka njegova odluka determinisana dejstvom nekih visih sila?

Ili ja mozda nisam sve to dobro razumeo? :)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
Ili ja mozda nisam sve to dobro razumeo?
Gde je tu genetika,tj gde je tu covek i njegova slobodna licnost ako je svaka njegova odluka determinisana dejstvom nekih visih sila? Ili ja mozda nisam sve to dobro razumeo?

Nisi dobro razumeo. Ovako uce pojedine sekte. Bez ikakvog analiziranja biblije, dovoljno je ukljuciti logiku i razmisliti zasto postoji nagrada i kazna (raj i pakao) ako je nekom odredjeno da ce dobiti kaznu? To ne ide tako.

Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15)

Подели на овим сајтовима

mila nasha slobodna volja!! ne bi menjao sto boljih zivota za jedan, slobodnom voljom izabrani vecni i u apsolutnom dobru prigrljene vishe sile.

Slobodna volja Zlima je data pre nego postashe zli a meni pre nego (jos neizvesno) postadoh obozen.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ok ali sta cemo sa temperamentom na primer? Temperament balkanaca i skandinavaca?

Imas ljudi koji su po prirodi eksplozivni ili obrnuto.Pogledaj dete od npr 2 godine,neko je pricljivo neko nije.Neko se zanima sa jednom igrackom ceo dan,neko ne moze da zadrzi paznju 10 minuta...Sve se to oslikava kasnije na coveku,ne mozemo prelaziti tek tako preko tih stvari.

Подели на овим сајтовима

Ok ali sta cemo sa temperamentom na primer? Temperament balkanaca i skandinavaca?

Imas ljudi koji su po prirodi eksplozivni ili obrnuto.Pogledaj dete od npr 2 godine,neko je pricljivo neko nije.Neko se zanima sa jednom igrackom ceo dan,neko ne moze da zadrzi paznju 10 minuta...Sve se to oslikava kasnije na coveku,ne mozemo prelaziti tek tako preko tih stvari.

Jedan moj drug kaže da nam je sve zapisano u DNK, da slobodna volja u stvari ne postoji, već sve diktira DNK i ono što si dobio pre rođenja. Naravno ne na taj način da se možeš da predvidiš budućnost već da možeš da predvidiš odluke koje će neko doneti u određenim situacijama, da su one određene pre svega u DNK. A slobodna volja je samo privid, da imaš slobodu da izabereš da uradiš ono što želiš, a ustvari samo DNK ti "kaže" šta želiš i šta da uradiš.

Подели на овим сајтовима

Jedan moj drug kaže da nam je sve zapisano u DNK, da slobodna volja u stvari ne postoji, već sve diktira DNK i ono što si dobio pre rođenja. Naravno ne na taj način da se možeš da predvidiš budućnost već da možeš da predvidiš odluke koje će neko doneti u određenim situacijama, da su one određene pre svega u DNK. A slobodna volja je samo privid, da imaš slobodu da izabereš da uradiš ono što želiš, a ustvari samo DNK ti "kaže" šta želiš i šta da uradiš.

Dobro,bas sve da je odredjeno genetikom to ne bih rekao.

Ali npr,Amerikanci sad dokazuju da postoje ljudi sa genom alkoholicara,ubice,manijaka i slicno.Znaci on svakako ima vece predispozicije da postane delikvent.Ili npr hiposeksualni ili hiperseksualni ljudi,da li je on bludnik na isti nacin,ako je ocigledno da nemaju svi istu "startnu poziciju".

Da ne govorimo o urodjenim homoseksualcima kojih ima alo ali ih ipak ima.

Gledao sam jednom prilikom onaj trenutak istine,decko gej pitanje:Da li ste se nekad uzbudili na zensko telo kaze ne.I ono istina.Sta cemo s tim?! :)

Подели на овим сајтовима

Da ne govorimo o urodjenim homoseksualcima kojih ima alo ali ih ipak ima. Gledao sam jednom prilikom onaj trenutak istine,decko gej pitanje:Da li ste se nekad uzbudili na zensko telo kaze ne.I ono istina.Sta cemo s tim?!

Kako si ovo smeo da kažeš? Sad če paljbu po tebi da osuju ovi što ne priznaju postojanje gayeva. 

Подели на овим сајтовима

Kako si ovo smeo da kažeš? Sad če paljbu po tebi da osuju ovi što ne priznaju postojanje gayeva.

Znam decka koji je je ceo zivot bio ko devojcica,imitirao Jelenu Karleusu i slicno...Njegova majka(inace veoma fina zena) mu nadje vezu za hormonsku terapiju,i kad je krenuo na prvu terapiju na Novom Bg u ga udare kola,na mestu mrtav.Njegova rodjena mladja sestra,od malena muskaraca,tukla se,muvala devojcice...Skoro sam je video sa devojkom u autobusu,prica se da je promenila pol.

Kako to objasniti...

Подели на овим сајтовима

Znam decka koji je je ceo zivot bio ko devojcica,imitirao Jelenu Karleusu i slicno...Njegova majka(inace veoma fina zena) mu nadje vezu za hormonsku terapiju,i kad je krenuo na prvu terapiju na Novom Bg u ga udare kola,na mestu mrtav.Njegova rodjena mladja sestra,od malena muskaraca,tukla se,muvala devojcice...Skoro sam je video sa devojkom u autobusu,prica se da je promenila pol.

Kako to objasniti...

Uzasno bi bilo saznanje da se covek radja kao ubica, gej, ili ubica gejeva.

Mozda svako ima neki zhalac ada kome je podlozniji ali ne umem da razumem kako covek to ne uspeva da pobedi ili kontrolise. Pa svi vise manje imamo neke misli koje nas vode u neke ne bas dobre vode, hocemo li se utopiti ili ne stvarno zavisi samo od nas samih.

Zivot nije samo Put vec je i Istina. Priznajmo jednom sebi da ako nas zlo pobedi bezimo malo od sopstvene odgovornosti i da namerno trazimo primere koji nas pravdaju.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Uzasno bi bilo saznanje da se covek radja kao ubica, gej, ili ubica gejeva.

Mozda svako ima neki zhalac ada kome je podlozniji ali ne umem da razumem kako covek to ne uspeva da pobedi ili kontrolise. Pa svi vise manje imamo neke misli koje nas vode i neke ne bas dobre vode, hocemo li se utopiti ili ne stvarno zavisi samo od nas samih.

Zivot nije samo Put vec je i Istina. Priznajmo jednom sebi da ako nas zlo pobedi bezimo malo od sopstvene odgovornosti i da namerno trazimo primere koji nas opravdavaju.

Ali zamisli covek koji se n i k a d a nije uzbudio na zensko telo,poligraf potvrdio.Znaci,mozemo samo da prihvatimo ili da idemo tako daleko i kazemo da poligraf laze.

Jasno je da to nije normalno,da taj covek to ne radi iz obesti ili svojevoljno.

Mislim,ne mozemo zatvarati oci pred jasnim cinjenicama.

Ali,nisam mislio da analiziramo homoseksualizam kada sam postavljao temu.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
Ali,nisam mislio da analiziramo homoseksualizam kada sam postavljao temu.

Ne znam više ni da mislim...posebno zato što znam jednog gej tipa kome ništa ne fali u glavi,sem toga što je gej. A i o transseksualizmu ne znam šta da mislim.Toga ima od kad je sveta i veka...

Ali ako se osvrnem na prirodu i kad pogledam da takvi ljudi,muškarci i žene,ne mogu da ostave potomstvo,prvo mi na pamet pada prirodna selekcija koja ih eliminiše i da oni kao takvi ne mogu da produže svoju "vrstu".To je sve.Nisu to neki monstrumi i psihopate,samo su negde zalutali,a toga nisu svesni.Tužno je i to što je neko njihovo stanje protumačio kao bolest koja trebada se leči hormonski i hirurški.

Hermafroditizam kod ljudi je jedino što razumem i tada je sve opravdano.

http://www.dw.de/%C5%A1ta-raditi-sa-hermafroditima/a-4034331

:351780:

Подели на овим сајтовима

Пример:

Човек је још као беба, из неког разлога (н.пр. усвојење), одрастао у сасвим другачијој средини од оне у којој је рођен, (држава, језик, обичаји, култура....).

Питање:

Да ли ће анализом ДНК-е тог човека, експерти доћи до, икаквих или значајних, сличности са личносним особинама његових биолошких родитеља, што би требало очекивати ако је ДНК једино битна за личност човека?

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Да ли ће анализом ДНК-е тог човека, експерти доћи до, икаквих или значајних, сличности са личносним особинама његових биолошких родитеља,

Da.Nasledjuje se karakter i inteligencija.Npr.mi ne nasledjujemo fenotip roditelja,već genotip i mogućnost da ga razvijemo.Ako se poklope uslovi sredine,ne poznavajući svoje biološke roditelje velika je šansa da ćeš podećati na njih sve i da ih nikada nisi video...Npr.volećete istu muziku,pokazivaćete slična interesovanja,obolećete od istih mentalnih bolesti i slično.Krv nije voda.Moja sestra u šali kaže nije voda,ali je 91-92% vode.  :0104_cheesy: 

:351780:

Подели на овим сајтовима

Lara, dosta o genotipu, fenotipu i uticaju spoljašnje sredine, traume, traume :D

Šalim se malo. Ja ne poznajem jednog svog biološkog roditelja, ne poklapaju se uslovi sredine ama nikako i majka mi kaže da sam od njega nasledila samo talente, fizički izgled (hvala ćale na krupnim kostima, baš si me usrećio) i ništa više. Karakter, temperament nikako. 

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...